Football Talk

Μπορούσια Ντόρτμουντ - Κοπεγχάγη 3-0: Τι κι αν δεν έχει Χάαλαντ; «Καθαρίζει» ο αρχηγός, Μάρκο Ρόις! (video)

Μπορούσια Ντόρτμουντ - Κοπεγχάγη 3-0: Τι κι αν δεν έχει Χάαλαντ; «Καθαρίζει» ο αρχηγός, Μάρκο Ρόις! (video)
Η Μπορούσια Ντόρτμουντ επικράτησε με σκορ 3-0 (06/09) της Κοπεγχάγης, στην πρεμιέρα της στο φετινό Champions League! «Μάγια» από Ρόις, Ρέινα και Μπραντ!

Τι κι αν ο Έρλινγκ Χάαλαντ, ο κλασικός «μπορμπέρ» της Μπορούσια Ντόρτμουντ τα τελευταία χρόνια στο Champions League, δεν βρίσκεται πια σε αυτήν; Ρόις, Μπραντ και Ρέινα «πήραν» από το χέρι τους Βεστφαλούς και τους οδήγησαν στην επικράτηση με σκορ 3-0 (06/09) κόντρα στην Κοπεγχάγη, στο πρώτο ματς τους στο φετινό Champions League.

Κάπως έτσι, το σύνολο του Έντιν Τέρζιτς ξεκίνησε με το... δεξί της υποχρεώσεις του στον 7ο όμιλο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και περιμένει το αποτέλεσμα της αναμέτρησης της Σεβίλλης με τη Μάντσεστερ Σίτι στην Ισπανία (06/09, 22:00) για να δει αν θα είναι μόνη πρώτη ή με «συγκάτοικο», μετά το πέρας της 1ης αγωνιστικής.


Η αναμέτρηση ξεκίνησε νωχελικά, με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται να δημιουργήσουν αξιόλογες ευκαιρίες στο πρώτο μισάωρο. Εν τέλει, η λύση από τον μεγάλο αρχηγό της Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Στο 35ο λεπτό, ο Μπραντ πέρασε μία ωραία μπαλιά στον Μάρκο Ρόις, που έκανε εκπληκτική ντρίμπλα, «πάτησε» περιοχή και με ωραίο πλασέ με το αριστερό, έγραψε το 1-0 για τους Βεστφαλούς!

 

Οι γηπεδούχοι δεν «έριξαν» τον ρυθμό τους και επτά λεπτά αργότερα (42'), κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα ασφαλείας.

Ο Γκερέιρο διεκδίκησε με δύναμη την μπάλα από τον Ζέκα, την έφερε στην κατοχή του και στον κατάλληλο χρόνο, την «έσπασε» στον Ρέινα. Αυτός την επέστρεψε στον Πορτογάλο μπακ, που δεν δυσκολεύτηκε να την σπρώξει στα δίχτυα για να διαμορφώσει το 2-0.

 

Η Κοπεγχάγη προσπάθησε να «μπει» ξανά στο παιχνίδι με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά η προσπάθεια του Λεράγκερ στο 47ο λεπτό, δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα για τους Δανούς, με τον Μέγιερ να αποκρούει.

Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, η Μπορούσια Ντόρτμουντ διαχειρίστηκε άψογα το υπέρ της προβάδισμα και βρήκε προϋποθέσεις και για τρίτο γκολ. Η πρώτη σημειώθηκε στο 77' με ένα σουτ του Μπραντ, που απομάκρυνε σε κόρνερ, όμως, ο Ράιαν. Η επόμενη έλαβε χώρα στο 80' με τον Ρόις να δίνει έτοιμο γκολ σε Μπραντ και Μουκοκό, που δεν συνεννοήθηκαν καλά και ο δεύτερος την «σπατάλησε» εν τέλει, στέλνοντας την μπάλα άουτ!

Εν τέλει, το «κερασάκι» στην... τούρτα για την Μπορούσια Ντόρτμουντ ήρθε στο 83ο λεπτό, με τον Ρέινα να βρίσκει τον Μπέλιγχαμ στο ύψος του πέναλτι και να διαμορφώνει το τελικό 3-0, επιβεβαιώνοντας ένα ξεκίνημα με το «δεξί» για την ομάδα του!

Σημειώνεται πως οι Δανοί βρήκαν δίχτυα με τον Φαλκ Γένσεν στο 89', αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, μετά από επανεξέταση της φάσης από τον VAR.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Ε. Τέρζιτς): Μέγιερ, Μενιέ, Σίλε, Σλότερμπεκ, Γκερέιρο (86' Ρότε), Οζκάν (66' Τσαν), Μπέλιγχαμ, Μπραντ, Ρόις (86' Βολφ), Αζάρ (23' Ρέινα), Μοντέστ (67' Μουκοκό)

Κοπεγχάγη (Γ. Τόρουπ): Ράιαν, Ντικς (81' Γέλερτ), Κοτσολάβα (81' Μπόιλεσεν), Βάβρο, Κρίστανσεν, Φαλκ Γένσεν, Λεράγκερ, Κλάεσον, Ζέκα (72' Σόρενσεν), Ντάραμι (60' Χάραλντσον), Κορνέλιους

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0