Football Talk

La Liga: Η απροσπέλαστη άμυνα της Βιγιαρεάλ και ο οιωνός τίτλου για τη «Βασίλισσα»! (video)

La Liga: Η απροσπέλαστη άμυνα της Βιγιαρεάλ και ο οιωνός τίτλου για τη «Βασίλισσα»! (video)

Το κυρίως μενού της 4ης αγωνιστικής στον κόσμο του ισπανικού ποδοσφαίρου ολοκληρώθηκε (απομένει το Βαγιαδολίδ-Αλμερία 5/9, 22:00), με τη Ρεάλ Μαδρίτης να κάνει το 4/4 για δεύτερη φορά στην ιστορία της από την αλλαγή της χιλιετίας και μετά, και το «κίτρινο υποβρύχιο» να αρνείται πεισματικά να δεχθεί γκολ.

Σίγουρα είναι πολύ πρώιμο το σημείο για ασφαλή συμπεράσματα σε οποιαδήποτε λίγκα της Ευρώπης ξεκίνησαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις μέσα στον Αύγουστο. Ούτε οι 4, ούτε οι 5, ούτε οι 6 στροφές μπορούν να φανερώσουν τι ακριβώς θα επακολουθήσει καθώς τα ρόστερ μόλις έχουν ολοκληρωθεί και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα είναι υπό καθεστώς προσαρμογής.

Παρά ταύτα ένα πρώτο δείγμα υπάρχει. Και αυτό στη La Liga δείχνει ότι η Ρεάλ Μαδρίτης οδεύει σε «καλό δρόμο», ούσα η μοναδικά ομάδα του Big-5 στην Ευρώπη που δεν έχει «αφήσει» βαθμό, μετά και την ήττα της Άρσεναλ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (3-1) και πως η Βιγιαρεάλ, πέρα από το ελκυστικό ποδόσφαιρο που ανέκαθεν παίζει τα τελευταία χρόνια, έχει «ρίξει το βάρος» και στην ανασταλτική της λειτουργία.

Ρεάλ Μαδρίτης: Ονειρική εκκίνηση, αντίστοιχη της οποίας τη χρίζει συνήθως πρωταθλήτρια!

Κανείς, ποτέ και σε κανένα άθλημα δεν κατέκτησε ένα τίτλο απλά και μόνο επειδή ξεκίνησε με το «απόλυτο». Ούτως ή άλλως στο φινάλε κρίνονται τα πρωταθλήματα και η τελική βαθμολογία είναι αυτή που μετράει. Ωστόσο, σε έναν μαραθώνιο όλα παίζουν το ρόλο τους και η «Βασίλισσα» τον έχει καταλάβει καλά.

Μετά το πέρας τεσσάρων στροφών στη La Liga, η Ρεάλ Μαδρίτης φιγουράρει μόνη στην 1η θέση έχοντας συγκεντρώσει το μάξιμουμ των διαθέσιμων βαθμών. Είτε αυτοί ήρθαν πιο εύκολα (κόντρα σε Θέλτα και Εσπανιόλ) είτε πιο δύσκολα (Αλμερία και Μπέτις), η ουσία είναι να σκοράρεις περισσότερα γκολ απ’ ότι ο αντίπαλος και οι «μερένγκες» το κάνουν με συνέπεια.

Μάλιστα, αυτή είναι η έβδομη φορά διαχρονικά που ξεκινούν με τέσσερεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, με πιο πρόσφατη τη σεζόν 2016/17. Σε πέντε από τις 7 φορές που έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει πανηγυρίσει τον τίτλο του πρωταθλητή, ποσοστό αρκετά υψηλό για να έχει έναν ακόμα λόγο ο Αντσελότι να χαμογελά.

Βιγιαρεάλ: Με τέτοιο Ρούλι, πως να την «ξεκλειδώσεις»;

Το αποτέλεσμα της αγωνιστικής είναι δίχως αμφιβολία το «διπλό» της Μπαρτσελόνα στο Ραμόν Σάντσες Πιθχουάν επί της κάκιστης Σεβίλλης (3-0) και κυρίως η ευκολία που αυτό ήρθε. Παρά ταύτα εκείνη που δείχνει αξιοσημείωτη σταθερότητα, συγκριτικά με την περσινή σεζόν, και εντυπωσιάζει έως τώρα, είναι η Βιγιαρέαλ.

Το «κίτρινο υποβρύχιο» με τον Ουνάι Έμερι στον πάγκο, έχει πετύχει πολύ σπουδαία πράγματα, ειδικά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Παρόλα αυτά, την περασμένη χρονιά που έπρεπε να συνδυάσει τις εγχώριες αγωνιστικές υποχρεώσεις με την μακρά, έως τα ημιτελικά, πορεία στο Champions League, δεν τα πήγε και περίφημα. Ωστόσο, φαίνεται ότι το παρολίγον-πάθημα έγινε μάθημα και η Βιγιαρεάλ έχει ξεκινήσει προσηλωμένα.

Οι κάτοχοι του Europa League της σεζόν 2020/21 έχουν μαζέψει 10 από τους 12 βαθμούς που θα μπορούσαν με το πιο σημαντικό στοιχείο να έγκειται στην αμυντική τους λειτουργία. Μετά από 360’, συν τις όποιες καθυστερήσεις, έχουν κρατήσει ανέπαφη την εστία τους, με τον γκολκίπερ Ρούλι να έχει 13 επεμβάσεις στο ενεργητικό του, χωρίς να έχει μαζέψει καμία φορά, έως τώρα, τη μπάλα από το βάθος της εστίας του.

Έτσι, η Βιγιαρεάλ έγινε η τέταρτη ομάδα στη διάρκεια του 21ου αιώνα που δε δέχεται γκολ στις 4 πρώτες στροφές. Η «Βασίλισσα» ήταν η τελευταία που το είχε καταφέρει (2015/16), ενώ ένα χρόνο πριν ανάλογη εκκίνηση είχε η Μπαρτσελόνα. Την αρχή έκανε η Θέλτα το 2001/02.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0