Football Talk

Ολυμπιακός – Ιωνικός 3-1: «Όργια» Πεπ Μπιέλ στο ντεμπούτο του, με... τρέλα για Μαρσέλο στο Γεώργιος Καραϊσκάκης!

Ολυμπιακός – Ιωνικός 3-1: «Όργια» Πεπ Μπιέλ στο ντεμπούτο του, με... τρέλα για Μαρσέλο στο Γεώργιος Καραϊσκάκης!
«Μαέστρος» με το... καλημέρα ο Πεπ Μπιέλ, σε ρόλο δημιουργού κι εκτελεστή, οδήγησε τον Ολυμπιακό στη νίκη με 3-1 (03/09) κόντρα στον Ιωνικό, την ώρα που το Γεώργιος Καραϊσκάκης «χόρευε» σε βραζιλιάνικους ρυθμούς, λόγω Μαρσέλο!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 (03/09) του Ιωνικού, με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Πεπ Μπιέλ που έκανε… όργια στο ντεμπούτο του! Από τα πόδια του ξεκίνησε το πρώτο γκολ, πέτυχε το δεύτερο και έδειξε έτοιμος να γίνει ο «μαέστρος» των Πειραιωτών με το… καλημέρα!

«Πρεμιέρα» και για τον Παναγιώτη Ρέτσο σε αυτήν τη δεύτερη θητεία του στα «ερυθρόλευκα», σε ένα ματς που κινήθηκε σε… βραζιλιάνικους ρυθμούς, λόγω Μαρσέλο, με φίλους των Πειραιωτών να φορούν περούκες και φανέλες με το όνομα του Βραζιλιάνου «θρύλου», που θα φορά τη φανέλα του Ολυμπιακού από εδώ και πέρα!

Μάλιστα, για αρκετή ώρα, το σύνθημα «Μαρσέλο έλα, μας έχει πιάσει τρέλα» δονούσε την ατμόσφαιρα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ενώ λίγο πριν τη σέντρα, ανακοινώθηκε και η απόκτηση του Τζος Μπόουλερ.

1ο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός μπήκε με «ορμή» στην αναμέτρηση και στην πρώτη του καλή ευκαιρία, κατάφερε να «ανοίξει» το σκορ.

Στο 17ο λεπτό, ο Πεπ Μπιελ, που έκανε το ντεμπούτο του στα «ερυθρόλευκα», εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα έμεινε… ζωντανή εντός περιοχής, στρώθηκε στον Μπουχαλάκη και αυτός με ωραίο πλασέ έκανε το 1-0!

Ο Ιωνικός προσπάθησε να «απαντήσει» άμεσα, αλλά τόσο η προσπάθεια του Φαντιγκά στο 22’, όσο και αυτή του Μεντόσα στο 25’, δεν έφεραν κάποιο αποτέλεσμα.

Εν τέλει, αφού οι φιλοξενούμενοι δεν σκόραραν, δέχθηκαν και δεύτερο γκολ!

Δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, ο πολύ δραστήριος Πεπ Μπιέλ έβγαλε τον Χουάνγκ Ουί-Τζο στην κόντρα, αυτός «έσπασε» την μπάλα ιδανικά στον Ισπανό που ακολούθησε τη φάση και διαμόρφωσε το 2-0 ως σκορ του πρώτου ημιχρόνου, με υπέροχο τελείωμα στην κλειστή γωνία του Χουτεσιώτη!


2ο ημίχρονο

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε ακόμα πιο ορμητικά από το πρώτο. Μόλις τέσσερα λεπτά αφότου οι δύο ομάδες ξαναβγήκαν στον αγωνιστικό χώρο (49’), ο Χαβιέ Μεντόσα με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει, Βατσλίκ, για να «γράψει» το 2-1!

Μάλιστα, στο 53ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μία «ανάσα» από την ισοφάριση. Ο Μύγας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μάντζης έκανε την κεφαλιά εξ επαφής, αλλά ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού αποσόβησε τον κίνδυνο με μία απίστευτη επέμβαση!

Τρία λεπτά αργότερα, οι «ρόλοι» άλλαξαν, με τους γηπεδούχος να φτάνουν κοντά στο γκολ, αλλά το τελείωμα του Χουάνγκ Ουί-Τζο προ κενής εστίας μετά την πάσα του Ντε Λα Φουέντε, δεν ήταν καλό.

Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, ο ρυθμός της αναμέτρησης «έπεσε», με τους γηπεδούχους να διαχειρίζονται άψογα το υπέρ τους προβάδισμα και εν τέλει να βρίσκουν και τρίτο γκολ, στις καθυστερήσεις.

Στο 90+4' ο Ραντζέλοβιτς, που είχε δοκάρι τέσσερα λεπτά νωρίτερα (90'), κέρδισε πέναλτι από τον Βαλεριάνο, το οποίο ο Ελ Αραμπί μετουσίωσε σε γκολ, γράφοντας το 3-1 ως τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Ο MVP

Δεν χωρά αμφιβολία: ο Πεπ Μπιέλ! Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός ήταν «παρών» σε κάθε καλή επιθετική προσπάθεια των «ερυθρολεύκων», ενώ είχε συμμετοχή στα δύο από τα τρία γκολ τους, πραγματοποιώντας ένα ιδανικό ντεμπούτο!

Η φάση του αγώνα

Η απόκρουση του Τόμας Βατσλίκ στο 53ο λεπτό! Πέραν του ότι είναι άκρως εντυπωσιακή, είναι και καθοριστική, καθώς μία ισοφάριση του Ιωνικού σε εκείνο το χρονικό σημείο, κανείς δεν ξέρει τι τροπή θα έδινε στο ματς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Κάρλος Κορμπεράν): Βατσλίκ, Άβιλα (66' Ρέτσος), Ρέαμπτσιουκ, Μπα, Μανωλά, Μπουχαλάκης, Χουάνγκ Ιν-Μπεόμ, Ντε Λα Φουέντε (75' Γκάρι Ροντρίγκες), Μασούρας (66' Ραντζέλοβιτς), Χουάνγκ Ουί-Τζο (60' Ελ Αραμπί), Πεπ Μπιέλ (75' Εμβιλά)

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Αντούνες, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Μίλο (82' Κάνιας), Μύγας, Βαλεριάνος, Μεντόσα, Άοσμαν, Μάντζης (83' Ιωαννίδης), Φάντιγκα (46' Μασάς)

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0