Football Talk

Με Γιοβάνοβιτς οι προσδοκίες κορυφώνονται - Εύκολο βράδυ στην Κρήτη ο Παναθηναϊκός! (video)

Με Γιοβάνοβιτς οι προσδοκίες κορυφώνονται - Εύκολο βράδυ στην Κρήτη ο Παναθηναϊκός! (video)

Εύκολο βράδυ είχε ο Παναθηναϊκός στο Ηράκλειο της Κρήτης επί του ΟΦΗ, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να δημιουργεί όλο και περισσότερε προσδοκίες στον κόσμο της ομάδας μετά από πολλά χρόνια και τα χαμόγελα… επιστρέφουν!

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Διπλό στο Ηράκλειο μετά από 7 χρόνια! Ναι, μπορεί να φαντάζει τρελό, αλλά ο Παναθηναϊκός είχε να περάσει από το Γεντί Κουλέ, όχι ένα, όχι δύο, ούτε τρία, αλλά επτά ολόκληρα χρόνια με νικηφόρο αποτέλεσμα.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και η… αρμάδα του, τα κατάφεραν. Μέσα σε μια δύσκολη έδρα, όπου επί δέκα χρόνια το «τριφύλλι»... φτύνει αίμα για να πάρει ένα αποτέλεσμα, μάζεψαν τους τρεις πολυπόθητους βαθμούς και βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας κάνει το 2/2.

Το βράδυ ήταν σχετικά εύκολο για τους πράσινους, με τον Παλάσιος να ξεκλειδώνει την άμυνα των κρητικών με μια πολύ δύσκολη ενέργεια. Κατέβασε την μπαλιά του Ρούμπεν Πέρεθ εξαιρετικά και το έκανε να φαίνεται εύκολο, όμως δεν ήταν καθόλου. Είναι μια ψευδαίσθηση που δημιούργησε η κλάση του Αργεντινού εξτρέμ. Γι’ αυτό μάλιστα και η ομάδα δαπάνησε 2 εκ. ευρώ για να τον κάνει δικό της το περασμένο καλοκαίρι. Αυτό πληρώνει, την ποιότητα!

Μην ξεχνάμε όμως από που ξεκίνησε η φάση. Από τον Πέρεθ. Μια τρομερή, αλλά δύσκολη να κοντρολαριστεί μπαλιά που ο «Τούκου» την έκανε να φαίνεται… παιχνιδάκι και χάρισε στον Ισπανό χαφ μια ασίστ. Ο Ρούμπεν, καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης μίλαγε στους συμπαίκτες του και τους καθοδηγούσε για τις τοποθετήσεις τους εντός του αγωνιστικού χώρου. Ήταν δηλαδή, η φωνή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς εντός του τερέν. Τι άλλο να θέλει ένας προπονητής από τους ποδοσφαιριστές του; Έτσι η αξία του Σέρβου τεχνικού μπορεί να πάρει σάρκα και οστά και να παρουσιάσει στο μέγιστο βαθμό το πλάνο που έχει μέσα στο μυαλό του.

Από την πρώτη στιγμή της αναμέτρησης, οι «πράσινοι» είχαν μια αυτοπεποίθηση, παίζοντας για ακόμη μια αναμέτρηση ποδόσφαιρο κυριαρχίας, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού στο παιχνίδι και της κατοχής της μπάλας. Από το 16ο λεπτό, ο Παλάσιος το έκανε και πραγματικότητα όπως είπαμε, κάνοντας το 1-0 για τους φιλοξενούμενους. Μόλις 17 λεπτά χρειάστηκαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού για να κάνουν το 2-0, με τον Αϊτόρ να σερβίρει και τον Σπόραρ και ολοκληρώνει την όμορφη μπαλιά του Αργεντινού.

Ο Αϊτόρ ξεκινάει την χρονιά με τον ίδιο ζήλο όπου ολοκλήρωσε και την περσινή. Πρώτα η εκτέλεση του πέναλτι και το γκολ, επί του Ιωνικού, και τώρα η ασίστ στον Αντράζ. Για τον δεύτερο τι να πούμε; Για ακόμη ένα παιχνίδι έδειξε την κλάση του και βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή της χρονιάς. Ευελπιστούμε η συνέχεια να είναι ανάλογη και να ανταμείψει τις προσδοκίες που υπάρχουν προς το πρόσωπο του.

Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν, για την αποστολή του «τριφυλλιού» στην Κρήτη. Να σημειωθεί πως η «τρέλα» που έδειξαν οι φίλοι της ομάδας ήταν μοναδική. Πάνω από 300 άτομα, περίμεναν την αποστολή κατά την άφιξη της στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Κόσμος, κατά την αναχώρηση της αποστολής για την αναμέτρηση και κόσμος κατά την επιστροφή της ομάδας στο ξενοδοχείο. Φωνές και απαιτήσεις για πρωτάθλημα με το γνωστό «Πρωταθλητή σε θέλουμε Παναθηναϊκέ».

Καταλαβαίνουμε λοιπόν, όση γκρίνια και να υπήρξε το καλοκαίρι που διανύουμε, για το γεγονός πως ο Ιβάν αργεί στις μεταγραφές και για την «ήττα» του Παναθηναϊκού στην υπόθεση του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, πως στον κόσμο έχει… ανοίξει η όρεξη και έχει τις ύψιστες απαιτήσεις από την ομάδα, μετά από πολλά χρόνια. Καλό το ξεκίνημα, να είναι αντίστοιχη και η συνέχεια και είμαι σίγουρος πως θα δούμε πολύ όμορφα πράγματα με ηγέτη, τον ένα και μοναδικό, στρατηγό Ιβάν Γιοβάνοβιτς!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0