Football Talk

Παρί Σεν Ζερμέν - Μονακό 1-1: «Στάση» από τους Μονεγάσκους με... υπογραφή Φόλαντ και τέλος στο απόλυτο! (video)

Παρί Σεν Ζερμέν - Μονακό 1-1: «Στάση» από τους Μονεγάσκους με... υπογραφή Φόλαντ και τέλος στο απόλυτο! (video)
Η Μονακό έβαλε «στοπ» στην ξέφρενη πορεία της Παρί Σεν Ζερμέν στη φετινή Ligue 1 και με την ισοπαλία τους με σκορ 1-1 (28/08), επιβεβαίωσε την πρώτη βαθμολογική απώλεια για την ομάδα του Γκαλτιέ.
Προσγείωση στην πραγματικότητα για την εξωφρενική έως σήμερα (28/08), Παρί Σεν Ζερμέν του Κριστόφ Γκαλτιέ. Η Μονακό υποχρέωσε τους Παριζιάνους στην πρώτη τους βαθμολογική απώλεια στη φετινή Ligue 1, αφού έφυγε με το πολύτιμο 1-1 από το Παρκ Ντε Πρενς.

Πρωταγωνιστής ο Φόλαντ που άνοιξε το σκορ (20'), αλλά και ο Νούμπελ που δεν άφησε περιθώρια στον Εμπαπέ στο 84' να ολοκληρώσει την ανατροπή της Παρί για το 4/4 στις νίκες. Ξανά γκολ για τον Νεϊμάρ που ισοφάρισε από το σημείο του πέναλτι (70') και μετρά, πλέον, έξι γκολ και έξι άσιστ σε τέσσερα ματς πρωταθλήματος!


Το ξεκίνημα της αναμέτρησης ήταν νωχελικό, γεγονός από το οποίο επωφελήθηκε η Μονακό στον μέγιστο βαθμό, από την πρώτη ευκαιρία που της δόθηκε!

Στο 20ο λεπτό, ο Φόλαντ έφυγε στην κόντρα λαμβάνοντας μία εξαιρετική πάσα από τον Γκολοβίν, την οποία μετουσίωσε σε γκολ για να κάνει το 1-0 για τη Μονακό και να «παγώσει» το Παρκ Ντε Πρενς! Ωστόσο, στάθηκε άτυχος, αφού πέντε λεπτά αργότερα, έγινε αλλαγή λόγω τραυματισμού.


Μάλιστα, δώδεκα λεπτά αργότερα (32') ο Κάιο Ενρίκε έφτασε κοντά και σε ένα δεύτερο γκολ για τους Μονεγάσκους, αλλά ο Ντοναρούμα είχε «απάντηση» αυτήν τη φορά.

Η Παρί έβγαλε αντίδραση δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, «τραντάζοντας» τα δοκάρια σε δύο περιπτώσεις! Αρχικά, με τη συμπλήρωση των 45' ο Λιονέλ Μέσι εξαπέλυσε έναν κεραυνό που σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας της Μονακό, ενώ ο Εμπαπέ, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, σημάδεψε το δεξί!

Η λύση, εν τέλει, ήρθε από την «άσπρη βούλα» στο 68ο λεπτό! Ο σεληνιασμένος φέτος, Νεϊμάρ, δέχθηκε ένα άτσαλο μαρκάρισμα εντός περιοχής και μετά από εξέταση της φάσης στο VAR, ο διαιτητής υπέδειξε την «εσχάτη των ποινών».

Ο Βραζιλιάνος ανέλαβε την εκτέλεση, ευστόχησε και έφερε το ματς στα ίσα στο 70'!


Οι παίκτες του Κριστόφ Γκαλτιέ πίεσαν για την ανατροπή, αλλά αυτή δεν ήρθε, παρά την τεράστια ευκαιρία που παρουσιάστηκε στον Εμπαπέ στο 84ο λεπτό.

Ο νεαρός σταρ έφυγε στην αντεπίθεση, βγήκε σε θέση τετ-α-τετ, πλάσαρε, αλλά νικήθηκε από τον γκολκίπερ της Μονακό, με το 1-1 να παραμένει ως τελικό σκορ της αναμέτρησης και να επιβεβαιώνει την πρώτη απώλεια βαθμών για την Παρί Σεν Ζερμέν, στη φετινή Ligue 1.

Παρί Σεν Ζερμέν (Κριστόφ Γκαλτιέ): Ντοναρούμα, Ράμος, Μαρκίνιος (87' Μουκιέλε), Κιμπεμπέ, Χακίμι, Σάντσες (63' Ντανίλο), Βεράτι, Μέντες, Μέσι (87' Σαράμπια), Νεϊμάρ, Εμπαπέ

Μονακό (Φιλίπ Κλεμέν): Νούμπελ, Αγκιλάρ, Ντισασί, Μπαντιασίλ, Μαριπάν, Ενρίκε, Φοφανά, Γκολοβίν (64' Εμπολό), Καμαρά (74' Ζαν Λούκας), Φόλαντ (25' Ακλιούς, αλλ. 64' Μιναμίνο), Μπεν Γιεντέρ

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0