Football Talk

Ολυμπιακός - Απόλλων Λεμεσού 1-1 (πεν. 3-1): Βατσλίκ εσύ σούπερ σταρ - Έσωσε τους ομίλους του Europa League στη «ρώσικη ρουλέτα»! (video)

Ολυμπιακός - Απόλλων Λεμεσού 1-1 (πεν. 3-1): Βατσλίκ εσύ σούπερ σταρ - Έσωσε τους ομίλους του Europa League στη «ρώσικη ρουλέτα»! (video)
Ο Ολυμπιακός έπαιξε με τη... φωτιά κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού (25/08, 1-1), χρειάστηκε να παίξει για δέκα λεπτά με παίκτη λιγότερο στην παράταση, αλλά στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι μίλησε η κλάση του Βατσλίκ, που με τρεις αποκρούσεις, τον έφερε στους ομίλους του Europa League!

Τεράστια πρόκριση για τον Ολυμπιακό με τον πιο περιπετειώδη τρόπο που θα μπορούσε. Ακόμη και αν ισοφαρίστηκε στο 90΄, ακόμη και αν έμεινε με «10» παίκτες, πανηγύρισε μία σπουδαία πρόκριση εναντίον του Απόλλωνα Λεμεσού στα πέναλτι, με τον Βατσλίκ να αποκρούει τρία! Δύο προκρίσεις για τον Κάρλος Κορμπεράν σε λιγότερο από ένα μήνα με τον ίδιο τρόπο και οι «ερυθρόλευκοι» στους ομίλους του Europa League!


Ιδανικά ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Ολυμπιακός, με τους «ερυθρολεύκους» να σκοράρουν με τις πρώτες τους επαφές με την μπάλα, αιφνιδιάζοντας τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Η μπάλα έφτασε στον Ρέαμπτσιουκ, αυτός είχε χώρο και… δίπλα του τον Μασούρα και ο Έλληνας επιθετικός τελείωσε άψογα την φάση, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του μόλις στο 2ο λεπτό.


Ο Απόλλωνας προσπάθησε να μην χάσει την συγκέντρωσή του, όμως η ψυχολογία των γηπεδούχων έμοιαζε να έχει… εκτοξευτεί. Η δεύτερη σημαντική τους στιγμή, έλαβε χώρα στο 14΄, με τον Ελ Αραμπί να μην καταφέρνει να κάνει επαφή με τη μπάλα από τη μικρή περιοχή, ενώ καλές ήταν και οι προσπάθειες του Κούντε και του Μασούρα, με αμφότερες να καταλήγουν εντός εστίας, αλλά και σε… απόκρουση του Γιοβάνοβιτς.

Με την συμπλήρωση μισής ώρας και έπειτα, οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να πάρουν μέτρα στο γήπεδο και να κυκλοφορήσουν καλύτερα την μπάλα, μην μπορώντας πάντως να βρουν ρυθμό, καθώς μετά τις δύο σημαντικότερες στιγμές τους, Σισέ και Χουάνγκ χτύπησαν προσωρινά.

Αρχικά, μία κεφαλιά του Ντιγκινί στο 24’ κατέληξε άουτ, ενώ 10 λεπτά μετά (στο 34’), ο Χάρης Μαυρίας σέντραρε παράλληλα και η ασταθή απομάκρυνση του Ρέαμπτσιουκ, ευτυχώς για τον Ολυμπιακό, κατέληξε σε… κόρνερ και όχι στην εστία του Βατσλίκ!

Από εκεί και πέρα, η ομάδα του Κάρλος Κορμπεράν διαχειρίστηκε εξαιρετικά το προβάδισμά της και οδηγήθηκε με το πολύτιμο 1-0 στα αποδυτήρια, γνωρίζοντας πως αν κάνει σωστά την «δουλειά» της, θα βρίσκεται στους ομίλους του Europa League. Έφτασε μέχρι το 90’ αλώβητη και εκεί… «πληγώθηκε»!

Αναλυτικότερα, αντιθέτως από το πρώτο ημίχρονο, η πρώτη καλή στιγμή της επανάληψης άνηκε στους φιλοξενούμενους και… δεν κατέληξε στα δίχτυα, καθώς η επαφή του Μπα με την μπάλα στο 50’ ανησύχησε τον Βατσλίκ, αλλά επέτρεψε στον Τσέχο να πέσει έγκαιρα και να μαζέψει.

Με την συμπλήρωση μίας ώρας ωστόσο, το ματς απέκτησε μία… άγρια ομορφιά. Αρχικά, ο Ελ Αραμπί δεν μπόρεσε από πλεονεκτική θέση να κάνει το 2-0, έπειτα από σέντρα του νεοεισελθόντα Ραντζέλοβιτς, ενώ 60 δευτερόλεπτα μετά (61’), ο Κολ σούταρε ψηλά, έπειτα από απομάκρυνση του Μπα με το κεφάλι.

Από εκεί και πέρα, οι καλές στιγμές περιορίστηκαν, εκτός από το απίστευτο σουτ – δοκάρι του Κούντε στο 70’ και το σουτ του Μασούρα στο 77’, και ο Ολυμπιακός έμοιαζε πως θα φτάσει στην πρόκριση με το 1-0, διατηρώντας απαραβίαστη την εστία του.

Ο Απόλλων Λεμεσού όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Έβαλε πολλούς παίκτες στην περιοχή του στο 90’ και ισοφάρισε σε «νεκρό» χρόνο, με τον Πίττα, σε μία έξοχα εκτελεσμένη επίθεση, που χρειάστηκε δύο κεφαλιές μέσα στην περιοχή για να καταλήξει σε πανηγυρισμούς.

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση και ο Ολυμπιακός πατούσε και πάλι καλύτερα στο γήπεδο, προσπαθώντας να συνέλθει από το «σοκ» της ισοφάρισης στο φινάλε. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία έλαβε χώρα με τον Ελ Αραμπί στο δεύτερο λεπτό της παράτασης.

Και πάλι όμως, με κάποιον τρόπο, ο ρυθμός του Ολυμπιακού χάθηκε σε μία… στιγμή. Ο Μπα δέχθηκε κόκκινη κάρτα (2η κίτρινη) για σκληρό μαρκάρισμα στο 100’ και οι «ερυθρόλευκοι» κλήθηκαν να συνεχίσουν το 20λεπτο που απέμενε με παίκτη λιγότερο.

Αποστολή εξετέσθη και φτάσαμε στην διαδικασία των πέναλτι, με τον Βατσλίκ να είναι ο ήρωας της βραδιάς, αποκρούοντας σε τρεις περιπτώσεις, από την ίδια γωνία!

Εμβιλά 1-0

Κυριακού 1-0

Ντε Λα Φουέρτε 2-0

Πίττας 2-1

Άβιλα 3-1

Οργκέντα 3-1

Ραντζέλοβιτς 3-1

Μπα 3-1

 

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Κάρλος Κορμπεράν): Βατσλίκ, Αβιλά, Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Κούντε (84’ Καμαρά), Εμβιλά, Μασούρας (84’ Φουέρτε), Χουάνγκ (77’ Βαλμπουενά), Ζινγκερνάγκελ (55’ Ρατζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (102’ Μανωλάς)

Απόλλων Λεμεσού (Νταβίντ Καταλά): Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας, Πεϊμπέρνες, Ρόμπεργκ, Κάμας, Βα (66΄Ονγκέντα), Σαχάρ (67’ Μπα), Κολ (81’ Κυριακού), Πίττας, Χέντι (56’ Ζράμπι), Ντιγκινί (81’ Τζάνγκα)

Δημήτρης Μανάκος
www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0