Football Talk

«Σάρωσε» στα ατομικά βραβεία της UEFA η Ρεάλ Μαδρίτης με Μπενζεμά και Αντσελότι – Πουτέγιας και Βίγκμαν οι κορυφαίες γυναίκες!

«Σάρωσε» στα ατομικά βραβεία της UEFA η Ρεάλ Μαδρίτης με Μπενζεμά και Αντσελότι – Πουτέγιας και Βίγκμαν οι κορυφαίες γυναίκες!

Στο πλαίσιο της κλήρωσης των ομίλων του Champions League, η UEFA βράβευσε τους κορυφαίους της περσινής σεζόν, τόσο σε επίπεδο ανδρών, όσο και γυναικών.

Σχετικά Άρθρα

Η βραδιά της κλήρωσης των ομίλων του Champions League ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε με τις καθιερωμένες βραβεύσεις της UEFA στους κορυφαίους της περασμένης σεζόν.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν οι ομάδες μάθουν τους αντιπάλους τους στη διοργάνωση, ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, απένειμε το προεδρικό βραβείο στον Αρίγκο Σάκι, για την προσφορά του στο άθλημα.

Στους άνδρες, κορυφαίος παίκτης αναδείχθηκε ο Καρίμ Μπενζεμά. Ο Γάλλος στράικερ της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν καθοριστικός για την πορεία της ομάδας του ως την κατάκτηση του Champions League και κατέκτησε το ατομικό βραβείο, αφήνοντας πίσω του τον συμπαίκτη του, Τιμπό Κουρτουά και τον μέσο της Μάντσεστερ Σίτι, Κέβιν ντε Μπρόινε.

Όμως, η Ρεάλ Μαδρίτης είχε την… τιμητική της στις βραβεύσεις σε επίπεδο ανδρών, αφού ο Κάρλο Αντσελότι τιμήθηκε ως ο κορυφαίος προπονητής. Ο Ιταλός τεχνικός από την άκρη του πάγκου έφτασε τις τέσσερις κατακτήσεις και αποτελεί τον μοναδικό προπονητή που έχει κατορθώσει κάτι τέτοιο.

Σε επίπεδο γυναικών, το αντίστοιχο βραβείο προπονητή, απονεμήθηκε στην Σαρίνα Βίγκμαν. Η Αγγλίδα τεχνικός οδήγησε την εθνική Αγγλίας στην κατάκτηση του Euro γυναικών 2022 και η UEFA την τίμησε για αυτή την επιτυχία.

Τέλος, η Αλέξια Πουτέγιας είναι η κορυφαία γυναίκα ποδοσφαιριστής για δεύτερη διαδοχική σεζόν. Η Ισπανίδα παρότι βρίσκεται σε περίοδο αποκατάστασης από σοβαρό τραυματισμό, βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη για να παραλάβει το βραβείο, το οποίο της απένειμε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.  

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0