Football Talk

Λίβερπουλ – Άγιαξ: Ξανά στον ίδιο όμιλο Champions League δύο χρόνια μετά! (video)

Λίβερπουλ – Άγιαξ: Ξανά στον ίδιο όμιλο Champions League δύο χρόνια μετά! (video)

Λίβερπουλ και Άγιαξ κληρώθηκαν στον ίδιο όμιλο του Champions League και θα αναμετρηθούν ξανά, δύο χρόνια μετά την τελευταία φορά. Μια «μονομαχία» που παράλληλα φέρει και την υπογραφή του Γιόχαν Κρόιφ.

Δύο ομάδες που έχουν γράψει τη δικιά τους ιστορία σε Κύπελλο Πρωταθλητριών και Champions League πρόκειται να συναντηθούν στους ομίλους της φετινής διοργάνωσης. Ο λόγος για την Λίβερπουλ και τον Άγιαξ που θα βρεθούν ξανά αντιμέτωποι, δύο χρόνια μετά την τελευταία φορά.

Συγκεκριμένα, το 2020 ήταν και πάλι στο ίδιο γκρουπ, με τους «κόκκινους» του Γιούργκεν Κλοπ να σημειώνουν δύο νίκες με ισάριθμα 1-0, τόσο στο Μερσεϊσάιντ, όσο και στο Άμστερνταμ. Μάλιστα, οι αναμετρήσεις είχαν κριθεί από ανέλπιστους σκόρερ, καθώς σε αυτό της Αγγλίας ο Κέρτις Τζόουνς ήταν αυτός που βρήκε δίχτυα, ενώ στο έτερο στην Ολλανδία, ο Νικολάς Ταλιαφίκο είχε στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

 


Βέβαια, για να βρούμε την αμέσως επόμενη συνάντηση Λίβερπουλ και Άγιαξ, πρέπει να ψάξουμε στο μακρινό 1966. Τότε στην φάση των 16 του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, ο Αίαντας με το νεαρό Γιόχαν Κρόιφ στη σύνθεσή του, συνέτριψε 5-1 τους Άγγλους στο Άμστερνταμ και πήρε την πρόκριση μετά και το 2-2 του Άνφιλντ.

Στον ίδιο όμιλο με Λίβερπουλ και Άγιαξ βρίσκονται οι Νάπολι και Ρέιντζερς. Αναλυτικά όλοι οι όμιλοι του Champions League 2022/23 εδώ.

 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0