Football Talk

Ολυμπιακός: Το παρελθόν στα play off του Europa League να είναι οδηγός για πρόκριση επί του Απόλλωνα Λεμεσού (video)

Ολυμπιακός: Το παρελθόν στα play off του Europa League να είναι οδηγός για πρόκριση επί του Απόλλωνα Λεμεσού (video)

Η ισοπαλία του Ολυμπιακού απέναντι στον Απόλλωνα Λεμεσού άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς για την ρεβάνς του Γ. Καραϊσκάκης και το BN Sports σας θυμίζει τι συνέβη τις προηγούμενες φορές που οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν στα play off της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στην αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Λεμεσού, κατάφερε να αποσπάσει την ισοπαλία με το γκολ του εξαιρετικού Χουάνγκ και έφερε σε ισορροπία την υπόθεση πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Κόντρα στην Κυπριακή ομάδα στο Γ. Καραϊσκάκης και με την στήριξη των οπαδών, η ομάδα του Κάρλος Κορμπεράν θα επιδιώξει να πάρει την νίκη που δεδομένα θα δώσει την απαιτούμενη ηρεμία για την συνέχεια, σημαντικά έσοδα στα ταμεία του συλλόγου και την συμμετοχή στο αναβαθμισμένο τα τελευταία χρόνια Europa League. Το BN Sports κάνει μια αναδρομή και σας παρουσιάζει τις προηγούμενες φορές που η ομάδα του Πειραιά είχε βρεθεί σε ανάλογη θέση για είσοδο στην δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση και τα είχε πάει περίφημα και στις τρείς περιπτώσεις.

Ολυμπιακός - Αρούκα 2016-17

Μετά τον σοκαριστικό αποκλεισμό από το Champions League και την Χάποελ Μπερ Σεβά το καλοκαίρι του 2016, ο Ολυμπιακός απομάκρυνε τον Βίκτορ Σάντσες, με τον Πάουλο Μπέντο να αναλαμβάνει λίγες ημέρες πριν αντιμετωπίσει την Αρούκα στα play-off του Europa League.

Στην πρώτη αναμέτρηση, ο Ολυμπιακός κατάφερε να φύγει με το «διπλό» από την έδρα της πορτογαλικής ομάδας με σκόρερ τον Σεμπά, αποτέλεσμα που έχριζε φαβορί τους «ερυθρόλευκους» για την ρεβάνς επί ελληνικού εδάφους.

Ωστόσο, ο επαναληπτικός είχε δραματική εξέλιξη για τον πρωταθλητή Ελλάδας . Στο 80’ ο παίκτης της Αρούκα, Γκέγκε έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, όπου εκεί καθάρισε η εμπειρία και η κλάση των παικτών του Ολυμπιακού. Ο Τσόρι Ντομίνγκες λίγα λεπτά μετά την είσοδο του, με ένα υπέροχο φαλτσαριστό σουτ στην κίνηση, μείωσε το παιχνίδι και στο δεύτερο μέρος της παράτασης, ο Ιντέγε διαμόρφωσε το τελικό 2-1 που έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του Πειραιά.

Ολυμπιακός - Μπέρνλι 2018-19

Η έλευση του Πέδρο Μαρτίνς το καλοκαίρι του 2018 σηματοδοτούσε την επιστροφή του Ολυμπιακού στις επιτυχίες τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Μετά από μια σεζόν χωρίς τίτλους, οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν στο Europa League όπου αρχικά απέκλεισαν την αδύναμη Λουκέρνη και στη συνέχεια τέθηκαν αντιμέτωποι με την αγγλική, Μπέρνλι. Στο πρώτο παιχνίδι με πρωταγωνιστή τον Κώστα Φορτούνη που πέτυχε δυο τέρματα και μοίρασε μια ασίστ, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1, ενώ στην εκτός έδρας ρεβάνς, το 1-1 με γκολ του Ντανιέλ Ποντένσε ήταν αρκετό για να εξασφαλίσει θέση στους ομίλους, και να στείλει το «μήνυμα» ότι επέστρεψε.

Ολυμπιακός - Σλόβαν Μπρατισλάβας 2021-22

Ο περσινός αποκλεισμός από την Λουντογκόρετς στα πέναλντι και την συνέχεια του Champions League προκάλεσε «σοκ» στον οργανισμό του Ολυμπιακού. Παρ’ όλα αυτά η εικόνα που παρουσίασε στα παιχνίδια με την Σλόβαν Μπρατισλάβας έδειχνε μια σοβαρή ομάδα που έβαζε στόχο την είσοδο στους ομίλους του Europa και όχι του Conference League.

Από τον πρώτο αγώνα στο Γ. Καραϊσκάκης, ο Ολυμπιακός υπερασπίστηκε τον τίτλο του φαβορί και επικράτησε με 3-0 επί της σλοβάκικης ομάδας με σκόρερ τους Μαντί Καμαρά, Σισέ, και αυτογκόλ του Μποζίκοφ. Ο επαναληπτικός αγώνας είχε διαδικαστικό χαρακτήρα και το τελικό 2-2 έδινε το δικαίωμα στην ομάδα Πέδρο Μαρτίνς, να πανηγυρίζει την πρόκριση.

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0