Football Talk

Από τον Κλωναρίδη, στον Λέτο και τον Κάμπελ: Οι Mr ασίστ της μιας βραδιάς στη Super League! (video)

Από τον Κλωναρίδη, στον Λέτο και τον Κάμπελ: Οι Mr ασίστ της μιας βραδιάς στη Super League! (video)

Ο Κλωναρίδης κερνούσε, ο Ατρόμητος «έπινε» στην πρεμιέρα της Super League στο Περιστέρι, με τον 30χρονο εξτρέμ να μοιράζει και τις τρεις τελικές πάσες στα ισάριθμα γκολ της ομάδας του. Το BN Sports βρήκε την αφορμή που χρειαζόταν και σας παρουσιάζει ανάλογες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που θα μπορούσαν να βγάζουν ασίστ… όλο το βράδυ.

Όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα του Ατρομήτου απέναντι στον ΟΦΗ, το βράδυ του Σαββάτου (20/8) για την 1η αγωνιστική της Super League, έγιναν μάρτυρες του one Κλωναρίδης show. Όχι, το όνομα του Βέλγου με ελληνικές καταβολές δεν εμφανίστηκε ούτε μία φορά στον φωτεινό πίνακα. Κι’ όμως η συνεισφορά του ήταν τεράστια στην άνετη επικράτηση των Περιστεριωτών (3-1). Όπως συμβαίνει συνήθως με τους αφανείς ήρωες.

Ο Βίκτωρας ήταν ο άνθρωπος που έκανε τους υπόλοιπους χαρούμενους, μοιράζοντας την μπάλα την κατάλληλή στιγμή, στο σωστό σημείο ώστε οι Τζαβίδας, Μουνίθ και Κιάρτανσον να χριστούν σκόρερ. Το BN Sports έψαξε και βρήκε αντίστοιχες βραδιές «ενορχήστρωσης» στη Super League, με το κοντέρ να γράφει τέσσερεις, και όχι τρεις λόγω ποσότητας, ασίστ σε ένα ματς.


Παντελής Καφές (2005-06 vs Πανιώνιο, 2η Αγωνιστική)

Οι Πειραιώτες έδιναν το στο άδειο, λόγω τιμωρίας, Γεώργιος Καραϊσκάκης τον πρώτο αγώνα της σεζόν όμως αυτό δεν τους εμπόδισε από το να επιβληθούν με 5-0 του Πανιωνίου. Ο απόλυτος man of the match ήταν δίχως αμφιβολία ο Παντελής Καφές, έχοντας συμμετοχή σε όλα τα γκολ της ομάδας του. Ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε το σκορ, για να ακολουθήσουν τέσσερεις τελικές πάσες.



Τζόελ Κάμπελ (2013-14
vs ΟΦΗ, 9η Αγωνιστική)

Μπορεί το πέρασμά του από το Λιμάνι να ήταν σύντομο, όμως το έκανε να αξίζει. Ο Κοσταρικανός, ο οποίος είχε έρθει ως δανεικός στον Ολυμπιακό από την Άρσεναλ, πραγματοποίησε μία εξαιρετική σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα, με 8 γκολ και 11 ασίστ συνολικά. Μάλιστα, τις τέσσερεις από αυτές τις μοίρασε σε ένα ματς. Στο πλαίσιο της ένατης στροφής, οι «ερυθρόλευκοι» σκόρπισαν τον ΟΦΗ με 5-1, με τον νεαρό εξτρέμ να βρίσκεται σε μεγάλα κέφια.


Σεμπάστιαν Λέτο (2015-16 vs Πανθρακικό)

Ο Παναθηναικός έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια χρονιά που έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο και τερμάτισε στη δεύτερη θέση της κανονικής διάρκειας. Την υψηλότερη των τελευταίων ετών. Στην αυλαία μάλιστα του «κυρίως μενού», οι πράσινοι» έλαμψαν, έχοντας τους Μάρκους Μπέργκ και Σεμπαστιάν Λέτο σε σπουδαία μέρα. Ο ένας έκοβε και ο άλλος «έραβε», με τον Αργεντινό να μοιράζει τέσσερεις τελικές πάσες και τον Σουηδό να πετυχαίνει «πενταρέ», κάνοντας σμπαράλια την άμυνα του, υποβιβασμένου ήδη, Πανθρακικού.


Ο Βίκτωρας Κλωναρίδης διευρύνει έτσι τον αριθμό των παικτών που «σέρβιραν» τρεις φορές σε συμπαίκτη τους την τελευταία δεκαετία στη Super League. Νταβίντ Φουστέρ, Τσόρι Ντομίνγκεζ, Μλάντεν Πέτριτς, Μπράνα ίλιτς, Χαβιέ Ούμπιδες, Φερνάντο Μπελούτσι, Φανούρης Γουνδουλάκης και Λαζάρ Ρομανιτς αποτελούν ενδεικτικά κάποια από τα ονόματα που συγκαταλέγονται στη λίστα..

Ωστόσο αυτό που κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακό το επίτευγμά του άσου του Ατρομήτου είναι πως συνέβη σε πρεμιέρα. Μονάχα ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, πάνω από 20 χρόνια πίσω, έκανε κάτι αντίστοιχο με το… καλημέρα. Τότε ήταν η πιο μεγάλη, σε εύρος, νίκη του Ολυμπιακού σε εναρκτήριο αγώνα πρωταθλήματος (6-0 επί του Εθνικού Αστέρα), με τον «Στελάρα» να βρίσκεται πίσω από τα μισά γκολ της ομάδας του.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0