Football Talk

Premier League: «Διέλυσε» την Τσέλσι η Λιντς – Πάει για μεγάλα πράγματα η Μπράιτον! (video)

Premier League: «Διέλυσε» την Τσέλσι η Λιντς – Πάει για μεγάλα πράγματα η Μπράιτον! (video)

Μία Λιντς από άλλον πλανήτη, έκανε την εμφάνισή της απέναντι στην Τσέλσι, στην 3η αγωνιστική της Premier League, με τα «παγώνια» να διασύρουν την ομάδα του Τόμας Τούχελ, επικρατώντας με 3-0, με χαρακτηριστική ευκολία. Την ίδια ώρα, η Μπράιτον αναζητεί ομάδα να της σταματήσει το αήττητο σερί, καθώς πέρασε με νίκη και από το Λονδίνο και την έδρα της Γουέστ Χαμ, με 2-0, και βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας!

Πήγε στο Έλαντ Ρόουντ ως φαβορί και εν τέλει μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένη που ηττήθηκε με 3-0 σε μία τόσο κακή της ημέρα. Ο λόγος προφανώς για την Τσέλσι, η οποία παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων απέναντι στη Λιντς και γνώρισε την πρώτη της ήττα στην σεζόν, έχοντας πλέον ως απολογισμό 4 από τους διαθέσιμους 9 βαθμούς, μετά από 270 αγωνιστικά λεπτά.

Ωστόσο, η εξέλιξη της αναμέτρησης δεν έγινε φανερή από την αρχή, με τους «μπλε» να χάνουν μεγάλη ευκαιρία με τον Ραχίμ Στέρλινγκ με την συμπλήρωση του πρώτου λεπτού, για να ανοίξουν το σκορ.

Εν συνεχεία, ο Άγγλος με υπέροχη προσπάθεια, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 15’, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ, στο ξεκίνημα της φάσης, προτού η Λιντς βρει ρυθμό και σκοράρει δις απέναντι στην Τσέλσι, μέσα σε πέντε λεπτά.

Ένα λάθος του Μεντί «χάρισε» το προβάδισμα στα «παγώνια» στο 32ο λεπτό και προτού η Τσέλσι αντιληφθεί πώς βρέθηκε πίσω στο σκορ σε ένα ματς που ήλεγχε, είδε την εστία της να παραβιάζεται για δεύτερη φορά.

Το γκολ πέτυχε και πάλι ο Ροντρίγκο στο 37’, που βρήκε δίχτυα για 4η φορά στην σεζόν, όντας ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, πριν καν συμπληρωθούν 270 αγωνιστικά λεπτά!

Από εκεί και πέρα, η ομάδα του Τόμας Τούχελ δεν κατάφερε να βγάλει κάποια αντίδραση στο ματς, με τη Λιντς να διαμορφώνει το τελικό σκορ στο 69’, έπειτα από ασίστ του Ροντρίγκο και το δεύτερο, προσωπικό γκολ του Χάρισον στο ματς, που έγινε ο πρώτος Αμερικανός ποδοσφαιριστής που σκοράρει στην Premier League, με τον προπονητή του να είναι συμπατριώτης. Τα πράγματα απλώς έγιναν χειρότερα από την Τσέλσι, μετά την απευθείας κόκκινη κάρτα του Κουλιμπαλί στο 85'!

Την ίδια ώρα, η Μπράιτον πραγματοποιεί αναμφίβολα το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας της στην Premier League, μετρώντας δύο «διπλά» και κανένα γκολ κατά της σε κανονική ροή αγώνα, έχοντας πλέον περάσει νικηφόρα και από το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου απέναντι στη Γουέστ Χαμ, με 2-0!

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Το σκορ άνοιξε στο 21ο λεπτό ο ΜακΆλιστερ, ο οποίος μετουσίωσε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο Ντάνι Γουέλμπεκ! Ακολούθησε κυριαρχία της Μπράιτον σε ολόκληρο τον εναπομείναντα χρόνο του πρώτου μέρους, με τον Βέλτμαν να μην κάνει τελική προσπάθεια υπό καλές προϋποθέσεις και τους «γλάρους» να πηγαίνουν προηγούμενοι στο ημίχρονο, για δεύτερη, σερί φορά μακριά από το «σπίτι» τους φέτος.

Με τον ίδιο τρόπο κύλησε και το ματς στην επανάληψη, με τη Γουέστ Χαμ απλώς να παρακολουθεί και να είναι κατώτερη των περιστάσεων. Χαρακτηριστικό άλλωστε είναι πως ολοκλήρωσε το ματς με μία μόλις τελική προσπάθεια στον στόχο, την ώρα που η Μπράιτον αμύνθηκε σωστά, δημιουργώντας ένα «τείχος» μπροστά από την εστία του Σάντσεθ και έφτασε τα 270 αγωνιστικά λεπτά, δίχως να δεχθεί γκολ, σε κανονική ροή αγώνα.

Το κερασάκι στην τούρτα έλαβε χώρα στο 66ο λεπτό από τον Τροσάρ, που διαμόρφωσε το τελικό σκορ και έστειλε τη Μπράιτον στην 4η θέση της Premier League!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0