Football Talk

Ατρόμητος – ΟΦΗ 3-1: Ξεκίνημα με το δεξί στο Περιστέρι, με τον Κλωναρίδη να σερβίρει... τρεις φορές!

Ατρόμητος – ΟΦΗ 3-1: Ξεκίνημα με το δεξί στο Περιστέρι, με τον Κλωναρίδη να σερβίρει... τρεις φορές!

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τη νέα σεζόν ο Ατρόμητος, ο οποίος επικράτησε με 3-1 του ΟΦΗ, πραγματοποιώντας ανά διαστήματα εξαιρετική εμφάνιση! Τρεις διαφορετικοί σκόρερ, τρεις ασίστ από τον Κλωναρίδη και ένα χαμένο πέναλτι για την ομάδα του Κρις Κόλμαν, που έκανε την ανατροπή και αντέδρασε στο προβάδισμα των φιλοξενούμενων με τον Νέιρα, κερδίζοντας για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια σε πρεμιέρα.

Ήταν καλοκαίρι του 2018 όταν ο Ατρόμητος επικρατούσε για τελευταία φορά σε πρεμιέρα της Super League, στο Αγρίνιο, επί του Παναιτωλικού με 2-1. Έκτοτε μετρούσε δύο ήττες, μία ισοπαλία και μόλις ένα γκολ υπέρ του, αλλά απέναντι στον ΟΦΗ, στην 1η αγωνιστική της φετινής σεζόν, το αρνητικό σερί σταμάτησε.

Οι Περιστεριώτες του Κρις Κόλμαν ήταν εξαιρετικοί μετά την συμπλήρωση μισής ώρας, ανέτρεψαν το σκορ και με το τελικό 3-1 (3 ασίστ ο Κλωναρίδης), έχοντας και χαμένο πέναλτι, ξεκίνησαν νικηφόρα την χρονιά τους, με τον ΟΦΗ να μην αποσπά έστω τον βαθμό στην Αθήνα, για πρώτη φορά μετά από τέσσερις αναμετρήσεις.

1Ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Μουδιασμένα εκκίνησε την αναμέτρηση ο Ατρόμητος, με τον ΟΦΗ να γίνεται απειλητικός σε δύο περιπτώσεις, με τον Ντίκο και τον Νέιρα, στο 3ο και το 16ο λεπτό αντίστοιχα, αλλά τον Γιαννιώτη να είναι σταθερός, όταν χρειάστηκε να επέμβει. Μέχρι τότε, ο Ατρόμητος δεν είχε γίνει απειλητικός, με την πρώτη του καλή στιγμή να προέρχεται από στατική φάση, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μουνίθ, που πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Στέφενς.

Ο ρυθμός έπεσε σταδιακά και όλα έδειχναν πως το ματς χρειάζεται ένα… έναυσμα για να αποκτήσει και πάλι. Εν τέλει, αυτό ήρθε με… γκολ, μιας και ο ΟΦΗ προηγήθηκε με τον Νέιρα στο 34΄, με τον παίκτη των Κρητικών να δημιουργεί χώρο για τον εαυτό του και να κάνει το 1-0, πλασάροντας στη κλειστή γωνία του Γιαννιώτη.

Ποιος να το περίμενε όμως, πως ενώ βρισκόμασταν στο 35’, θα είχαμε ακόμη δύο γκολ πριν καν από την λήξη του ημιχρόνου; Αρχικά, ο Τζαβίδας ισοφάρισε στο 39’, έπειτα από ασίστ του Βίκτωρα Κλωναρίδη και εν συνεχεία, ο Μουνίθ ανέτρεψε πλήρως την κατάσταση!

Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου, ο Ισπανός εκμεταλλεύτηκε την δεύτερη ασίστ του Κλωναρίδη στο ματς, έκανε το 2-1 και ξεσήκωσε το Περιστέρι, που είδε την ομάδα του να γυρνά το σκορ, πριν τη συμπλήρωση των 45’.

2Ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Ατρόμητος διατήρησε το καλό του μομέντουμ και κέρδισε πέναλτι, σε μαρκάρισμα του Γιόχου πάνω στον Τζαβίδα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μουνίθ, ο οποίος όμως έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, με το σκορ να διατηρείται ως έχει.

Ο ΟΦΗ προσπάθησε δειλά – δειλά να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο, ο Λάρσον απείλησε έπειτα από ωραία συνεργασία των Τοράλ και Ντίκο, αλλά ο Ατρόμητος εξακολούθησε να διατηρεί τον έλεγχο.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 74’ ο Κιάταρσον, μετά από την 3η ασίστ του Κλωναρίδη στο ματς, και κάπως έτσι η ομάδα του Κρις Κόλμαν έφτασε στο πρώτο τρίποντο της σεζόν, νικώντας σε πρεμιέρα για πρώτη φορά μετά από 1000+ ημέρες.

Ο MVP

Θα μπορούσε να είναι ο Μουνίθ, αν μετουσίωνε σε γκολ το πέναλτι, αλλά την θέση του πήρε ο Βίκτωρας Κλωναρίδης που έδωσε τρία έτοιμα γκολ στους συμπαίκτες του, πραγματοποιώντας τρομερή εμφάνιση!

Η φάση του αγώνα

Το γκολ του Μουνίθ στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, που έστειλε τον Ατρόμητο στα αποδυτήρια προηγούμενο και τον ΟΦΗ πίσω στο σκορ, 10 λεπτά μετά το προβάδισμά του.


Οι ενδεκάδες:

Ατρόμητος (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Σουάρεθ, Χατζηισαΐας, Ντε Μποκ, Γκονθάλεθ, Κουέν, Κλωναρίδης (78’ Ροτάριου), Μουνίθ (67’ Έρλινγκμαρκ), Ρομπάιγ (79’ Τζοβάρας), Τζαβίδας (58’ Κιάρτανσον)

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Στέφενς, Λάρσον, Γιοχού (56’ Βούρος), Γιαννούλης, Μπαλογιάννης (70’ Θοράριρσον), Μεγιάδο (70’ Στάικος), Ντιουσέ, Νέιρα, Μπουζούκης (57’ Μαρινάκης), Τοράλ, Ντίκο (81’ Θεοδοσουλάκης).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0