Football Talk

Μπόρνμουθ – Άρσεναλ 0-3: Επίδειξη δύναμη και 3/3 για τους «κανονιέρηδες»! (video)

Μπόρνμουθ – Άρσεναλ 0-3: Επίδειξη δύναμη και 3/3 για τους «κανονιέρηδες»! (video)

Δίχως να συναντήσει κάποιο πρόβλημα και με τον αρχηγό της, Μαρτίν Έντεγκααρντ σε εκπληκτική ημέρα, η Άρσεναλ επικράτησε με 3-0 της Μπόρνμουθ με χαρακτηριστική ευκολία και βρίσκεται στην κορυφή της Premier League, μετά από 270 αγωνιστικά λεπτά, με 3/3!

Μία Άρσεναλ αποφασισμένη για το 3/3, έκανε την εμφάνισή της απέναντι στη Μπόρνμουθ στο Βιτάλιτι, με τους «κανονιέρηδες» να επικρατούν με 3-0 και να ξεκινούν με το απόλυτο μετά από 270 αγωνιστικά λεπτά, για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια. Κυρίαρχοι οι Λονδρέζοι, δύο γκολ για πρώτη φορά με τη φανέλα τους ο αρχηγός, Μαρτίν Έντεγκααρντ, παρθενικό γκολ και για τον Σαλιμπά!

Τι και αν ο Μικέλ Αρτέτα έκανε λόγο πριν από την έναρξη της συνάντησης για παιχνίδι που συγκεντρώνει αρκετές δυσκολίες; Η εξέλιξή του έγινε φανερή από την αρχή. Ο Γκαμπριέλ Ζεσούς επί της ουσίας, δημιούργησε το πρώτο γκολ, με ατομική προσπάθεια και πάσα στον Μαρτινέλι, με τον τελευταίο να μην βρίσκει δίχτυα, αλλά να το κάνει στο 5’, προ κενής εστίας, ο Μαρτίν Έντεγκααρντ.

Εν συνεχεία, η υπόθεση απλοποιήθηκε και στο 11ο λεπτό, ο αρχηγός της Άρσεναλ βρήκε και πάλι τον δρόμο προς τα δίχτυα, σκοράροντας δις, για πρώτη φορά στην καριέρα του με τους «κανονιέρηδες», στην 28η διαδοχική συμμετοχή του στο αρχικό σχήμα.

Ο Σάκα διατήρησε την κατοχή της μπάλας και μοίρασε στον Μπεν Γουάιτ που έκανε το overlap, αυτός γύρισε στον Ζεσούς και ο Βραζιλιάνος με μία επαφή, κατέγραψε την 3 του ασίστ στην σεζόν, πριν ο Έντεγκααρντ κάνει το 2-0.

 

Από εκεί και πέρα, το ματς «έσβησε». Η Άρσεναλ ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος με 75% κατοχή της μπάλας και τριπλάσιες μεταβιβάσεις, ενώ η Μπόρνμουθ αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο, δίχως να πραγματοποιήσει κάποια τελική προσπάθεια έναντι του Άαρον Ράμσντεϊλ.

Στην επανάληψη, συνεχίστηκε το ίδιο σκηνικό και το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από τον Σαλιμπά με απίστευτο σουτ στο 52ο λεπτό, ύστερα από ασίστ του Γκρανίτ Τσάκα!

Κάπως έτσι, οι «κανονιέρηδες» έφτασαν στην 3η συνεχόμενη νίκη τους στην σεζόν, για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2004-05, όταν και τερμάτισαν 2οι, πίσω από την Τσέλσι!

Μπόρνμουθ: Τράβερς, Μέμφαμ, Σένεσι (46’ Άντονι), Κέλι, Σμιθ, Ζεμούρα, Λερμά, Πίρσον (46’ Κουκ), Ταβερνιέρ, Μπίλινγκ (65’ Κρίστι), Μουρ

Άρσεναλ: Ράμσντεϊλ, Γουάιτ (75’ Τομιγιάσου), Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Ζιντσένκο, Πάρτεϊ, Τσάκα (88' Τσάκα), Σάκα (90' Τίρνι), Έντεγκααρντ (75’ Ενκέτια), Μαρτινέλι (75’ Σμιθ Ρόου), Ζεσούς

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0