Football Talk

ΠΑΟΚ: Ο Σαββίδης μίλησε, τώρα το... μπαλάκι είναι στην ομάδα!

ΠΑΟΚ: Ο Σαββίδης μίλησε, τώρα το... μπαλάκι είναι στην ομάδα!

Ο ΠΑΟΚ θέλει να αφήσει στην άκρη τον αποκλεισμό από την Ευρώπη, και μετά την σημαντική παρέμβαση του Ιβάν Σαββίδη να βρει τον καλό εαυτό του για να κυνηγήσει τους εγχώριους στόχους, με το πρώτο βήμα να γίνεται ενάντια στον Παναιτωλικό (20/08, 21:45)

Γράφει ο Φοίβος Πεφάνης

Το τελευταίο διάστημα, επικρατεί «γκρίνια» από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, λόγω του προώρου αποκλεισμού από τη Λέφσκι Σόφιας, αλλά και την απραγία της διοίκησης στο μεταγραφικό κομμάτι. Ωστόσο, στο πιο καίριο σημείο, και τρεις μέρες πριν ξεκινήσει η Super League για τους «ασπρόμαυρους», ο ισχυρός άνδρας του «Δικεφάλου», Ιβάν Σαββίδης, πήρε την ευθύνη και τοποθετήθηκε σε θέματα όπως τις μεταγραφές, τους στόχους της ομάδας και τη Νέα Τούμπα στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (17/08). 

Μια παρέμβαση που αποδεικνύεται «ανάσα» για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος πρέπει να συνεχίσει πιστά το πλάνο του και να διεκδικήσει και τα δύο εγχώρια τρόπαια. Άλλωστε, ως δευτεραθλήτης και φιναλίστ στο περσινό κύπελλο αυτός ο στόχος είναι κάτι σαν… υποχρέωση. 
IMG_3886_1.JPG

«Νέα» μέλη στα πλάνα του Λουτσέσκου 

Στο πλήρως αγωνιστικό κομμάτι, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έρχεται από τη φιλική νίκη επί του Βόλου με 3-1 στην άδεια Τούμπα. Μία αναμέτρηση προπονητικού χαρακτήρα, αλλά και πρόβα «τζενεράλε» ενόψει του Παναιτωλικού. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου χρησιμοποίησε τον Μάριο Τσαούση στο αριστερό άκρο της άμυνας, καθώς ο νεαρός αναμένεται να ξεκινήσει βασικός στη πρεμιέρα, αφού ο Ράφα Σοάρες δεν είναι ακόμα έτοιμος και ο Αντρέ Βιεϊρίνια είναι τιμωρημένος, όπως και ο Άντριγια Ζίβκοβιτς.

Μάλιστα, ο Ρουμάνος τεχνικός θα έχει ακόμα τέσσερις «νέους» ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του. Ο λόγος για τους Γιάσμιν Κούρτις, Ντάγκλας Αουγκούστο, οι οποίοι εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου θα ΜΕΙΝΟΥΝ τελικά στον ΠΑΟΚ, αλλά και τους Ομάρ Ελ Καντουρί, Νέλσον Ολιβέιρα, οι οποίοι γύρισαν από τους τραυματισμούς τους και συνεργάστηκαν στο δεύτερο γκολ κόντρα στην ομάδα της Μαγνησίας. 

Αμφότεροι είναι σχεδόν δεδομένο πως θα πάρουν χρόνο συμμετοχής κόντρα στους Αγρινιώτες, με τον Λουτσέσκου να θέλει να ξεκινήσει νικηφόρα τη σεζόν, σε αντίθεση με πέρσι που ο Πέδρο Κόντε του ΠΑΣ Γιάννινα «σόκαρε» τον ΠΑΟΚ στην έδρα του στο τελευταίο λεπτό για το 1-0.
IMG_3892.jpg

Νέλσον, είσαι έτοιμος;

Κεφάλαιο Νέλσον Ολιβέιρα. Ίσως, το μεγαλύτερο στοίχημα του φετινού ΠΑΟΚ για τη νέα σεζόν. Ο Πορτογάλος επιθετικός διαθέτει τη τέχνη και τη ποιότητα ενός «στράικερ» που έχει ανάγκη η ομάδα της Θεσσαλονίκη. Αλλά, μπορεί ο 31άχρονος να παραμείνει υγιής όλη τη χρονιά; Συμπεριλαμβανομένου ότι πέρσι ο Ολιβέιρα έχασε το μεγαλύτερο μέρος της αγωνιστικής περιόδου, λόγω ρήξης χιαστού, ενώ φέτος ξεκίνησε με πρόβλημα στα πλευρά και έχασε τις σημαντικές αναμετρήσεις με τη Λέφσκι.

Δίχως αμφιβολία αυτό είναι και το μεγαλύτερο ρίσκο του Ζοζέ Μπότο, εάν τελικά δεν κινηθεί για την απόκτηση άλλου επιθετικού. Βέβαια, πρέπει να τονιστεί ότι και στα δείγματα που έδειξε στα φιλικά με Γκο Αχέντ Ιγκλς και Βόλο, ο Πορτογάλος σκόραρε με πολύ όμορφο τρόπο και στα δύο ματς. 

www.bnsports.gr

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0