Football Talk

Τα 15 «άκυρα» στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Κάποτε έπεφταν στα πόδια της, τώρα την απορρίπτουν!

Τα 15 «άκυρα» στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Κάποτε έπεφταν στα πόδια της, τώρα την απορρίπτουν!
Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, Ουσμάν Ντεμπελέ, Τζέιμι Βάρντι, Ραμπιό, Μοράτα, Καϊσέδο, Άντονι. Τι είναι αυτοί; Μερικοί από τους ποδοσφαιριστές που έχουν απορρίψει μέσα σε μία εβδομάδα τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Κασεμίρο να μοιάζει πιθανό να προστεθεί στη λίστα! Κάποτε, θα… παρακάλαγαν να αγωνιστούν στο Όλντ Τράφορντ και τώρα η τοξικότητα που περιβάλλει τον σύλλογο, τους κάνει να αρνηθούν το ενδεχόμενο συνεργασίας!
Σχετικά Άρθρα

Πριν από μία δεκαετία και κυρίως όταν στο τιμόνι της βρισκόταν ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποτελούσε πόλο έλξης ποδοσφαιριστών και προφανώς ήταν λογικό. Μιλάμε για τον πιο επιτυχημένο σύλλογο στην εποχή της Premier League. Μία ομάδα που έχει κατακτήσει τα πάντα, αλλά πλέον βρίσκεται σε ένα εντελώς μεταβατικό στάδιο, που εν μέρει δικαιολογείται αλλά σε καμία περίπτωση… εντελώς.

Ο λόγος είναι ότι ο Σκωτσέζος, «θρυλικός» προπονητής των «κόκκινων διαβόλων» έχει αποχωρήσει εδώ και εννέα χρόνια. Πρακτικά, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα έπρεπε να έχει περάσει σε μία άλλη εποχή. Αυτό όμως δεν συνέβη ποτέ. Έκτοτε, έχει κατακτήσει μόλις έναν τίτλο και κυρίως, τα δύο τελευταία χρόνια, ο σύλλογος πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Η κόντρα των φίλων της ομάδας με τους Γκλέιζερς γίνεται όλο και μεγαλύτερη, η περσινή κατάληψη της 6ης θέσης, δεν άφησε κανέναν ικανοποιημένο, το φετινό ξεκίνημα την βρίσκει στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, θυμίζοντας την σεζόν του τελευταίου υποβιβασμού της (1973-74) και το ρεκόρ εκτός έδρας με τον Όλε Γκούναρ Σόλκσιερ, πλέον έχει αντικατασταθεί από τις έξι συνεχόμενες ήττες μακριά από το Όλντ Τράφορντ, πράγμα που την γυρνά στο 1936.

Πού καταλήγουμε λοιπόν; Πως ζητούμενο είναι η ενίσχυση. Ή καλύτερα, αυτή μοιάζει με επιτακτική ανάγκη. Πρέπει να γίνει άμεσα και ο Ραλφ Ράνγκνικ επιβεβαιώνεται στον απόλυτο βαθμό, όταν έλεγε πως οι παίκτες είναι οι πρώτοι υπεύθυνοι για την πορεία του συλλόγου, με το σύνολο να χρειάζεται… χειρουργική επέμβαση.

Η απόκτηση του Λισάντρο Μαρτίνες, του Μαλάσια και του Έρικσεν είναι γεγονός, αλλά ουδείς είναι ικανοποιημένος. Ο πρώτος αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός, δίπλα στον Χάρι Μαγκουάιρ, με τον Ραφαέλ Βαράν να βρίσκεται στον πάγκο, ο δεύτερος έκανε το ντεμπούτο του στην ήττα με την Μπρέντφορντ με 4-0 και ο τρίτος έχει παρασυρθεί από τη γενικότερη μετριότητα και είναι υπεύθυνος για το δεύτερο γκολ που δέχθηκε η Γιουνάιτεντ του στο Community, κόντρα στην πρώην ομάδα του.

Ο κόσμος ζητά ενίσχυση, αλλά το ερώτημα είναι… «Γιατί ένας ποδοσφαιριστής να επιλέξει να συνεχίσει εκεί την καριέρα του»; Διότι ναι μεν το clubείναι ιστορικό, αλλά η τοξικότητα που το περιβάλλει τη δεδομένη χρονική στιγμή, θα επηρεάσει σίγουρα και κάποιον που θα αποφασίσει να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα.

Αμέτρητοι είναι οι παίκτες που έχουν ακουστεί για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το τελευταίο διάστημα. Είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε τα πέντε μεγαλύτερα ονόματα, είναι δύσκολο ακόμη και να βρούμε 10, αν αναλογιστεί κανείς, πως πλην του Κασεμίρο, όλοι οι υπόλοιποι έχουν απορρίψει ήδη την προοπτική να μεταβούν στο Μάντσεστερ.

Ποιοι είναι αυτοί; Ο Ραμπιό, που ζήτησε αμέτρητα χρήματα για να υπογράψει, ο Ζοάο Φέλιξ, ο Μενιέ, ο Τζέιμι Βάρντι που προτιμά να ανανεώσει με τη Λέστερ, ο Μάουρο Ικάρντι, του οποίου η περίπτωση δεν προχώρησε, ο Ντεμπελέ που μένει στη Μπαρτσελόνα, ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ που για να φύγει από τους Καταλανούς θέλει μόνο την Τσέλσι και ο Μοράτα, που επίσης φαίνεται να προτιμά να μείνει στην LaLigaγια την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Η λίστα όμως δεν σταματά εκεί. Υπάρχουν ο Σόμερ με τον Μπέγκοβιτς, για την θέση του δεύτερου τερματοφύλακα, ο Χάτσον Οντόι, που δεδομένα θα παραμείνει στην Τσέλσι, ο Άντονι που ζητά συνειδητά περισσότερα από όσα μπορούν να του δώσουν οι «κόκκινοι διάβολοι», ο Κούνια, ο Μελιέ της Λιντς, που δεν θα αποχωρήσει από τα «παγώνια» και ο Καϊσέδο της Μπράιτον, που θα ήθελε περισσότερο να ενσωματωθεί στο projectτης Άρσεναλ και του Μικέλ Αρτέτα, παρά σε αυτό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αναφερθήκαμε ξεχωριστά σε 15 περιπτώσεις, με τον Κασεμίρο να είναι ο μόνος που ενδέχεται να πει το «ναι» στην πρόταση που του κατατέθηκε, μιας και ο μισθός που του προσφέρει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είναι «διπλάσιος» από αυτόν που λαμβάνει στην Ρεάλ Μαδρίτης. 

Ακόμη και έτσι όμως… Τα «άκυρα» που έχουν «φάει» οι Γκέιζερς είναι πράγματι πολλά για έναν σύλλογο όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ουδείς γνωρίζει αν φταίνε οι ίδιοι, η τοξικότητα του συλλόγου, η βαθμολογική του θέση ή ο… Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά σίγουρα οι «κόκκινοι διάβολοι» αποτελούν την ομάδα που έχει δεχθεί τη μεγαλύτερη απόρριψη στο τρέχον καλοκαίρι. Και είναι οξύμωρο, αν αναλογιστεί κανείς πόσο διαφορετικά ήταν τα πράγματα, προ δεκαετίας, με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0