Football Talk

Έβερτον: Γύρισε 11 χρόνια πίσω με 0 γκολ στο πρώτο… 1,5 ματς της Premier League! (video)

Έβερτον: Γύρισε 11 χρόνια πίσω με 0 γκολ στο πρώτο… 1,5 ματς της Premier League! (video)

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο φαίνεται πως έχει ξεκινήσει η νέα σεζόν στην Premier League για την Έβερτον, με τα «ζαχαρωτά» να βρίσκονται πίσω στο σκορ από την Άστον Βίλα στο ημίχρονο με 1-0 και να ολοκληρώνουν τα πρώτα 135 λεπτά στο ξεκίνημα χωρίς γκολ, για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια!

Πέρυσι βρέθηκε ένα βήμα πριν από έναν ιστορικό υποβιβασμό. Κατάφερε ωστόσο να σώσει την παρτίδα και να παραμείνει στην Premier League, η οποία καλώς ή κακώς, έχει «συνηθίσει» να έχει στις τάξεις της την Έβερτον. Ακόμη και… πέρυσι όμως, που πραγματοποίησε αναρίθμητα αρνητικά ρεκόρ, η σεζόν της είχε θετικό ξεκίνημα. Ή καλύτερα είχε να επιδείξει… γκολ!

Συγκεκριμένα, η Έβερτον την χρονιά 2021-22, κέρδισε στην πρεμιέρα με 3-1 την Σαουθάμπτον και εν συνεχεία αναδείχθηκε ισόπαλη, 2-2, με τη Λιντς. Δύο ματς, με απολογισμό 5 γκολ, με τα τέσσερα εκ των οποίων να έχουν λάβει χώρα στα πρώτα 135 λεπτά της Premier League. Στο πρώτο δηλαδή παιχνίδι και στο πρώτο ημίχρονο του δευτέρου!

Κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει φέτος, με την ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ να ηττάται στο πρώτο παιχνίδι με 1-0 από την Τσέλσι, για πρώτη φορά μετά από το 2017 και εν συνεχεία, να βρίσκεται πίσω στο σκορ, με 1-0 από την Άστον Βίλα, στην 2η αγωνιστική της Premier League, χάρη στο γκολ του Ντάνι Ινγκς.

Τι σημαίνει αυτό; Πως στο πρώτο… 1,5 ματς της νέας σεζόν η Έβερτον δεν έχει σκοράρει, με το ακυρωθέν γκολ του Γκόρντον στο Βίλα Παρκ, να είναι ό,τι πιο σημαντικό έχει επιδείξει στα 135+ λεπτά που έχει αγωνιστεί, μιας και το ματς με την Τσέλσι στην πρεμιέρα, συμπλήρωσε από μόνο του… 100+ αγωνιστικά λεπτά!

Πότε βίωσαν ξανά κάτι ανάλογο τα «ζαχαρωτά»; Την σεζόν 2011-12, ξεκινώντας με δύο διαδοχικές ήττες με 2-0 παθητικό, απέναντι σε ΚΠΡ και Τότεναμ, υπό τις οδηγίες του Ντέιβιντ Μόγιες! Για την ιστορία, απλώς να αναφέρουμε πως εκείνη την χρονιά η Έβερτον τερμάτισε στην 7η θέση με 56 βαθμούς… 17 δηλαδή λιγότερους από όσους συγκέντρωσε πέρυσι!

Δημήτρης Μανάκος

Πηγή: england365.gr

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0