Football Talk

Απόλλων Λεμεσού – Μακάμπι Χάιφα 2-0: Δεν ολοκλήρωσαν το «θαύμα» οι Κύπριοι και τώρα περιμένουν… Ολυμπιακό! (video)

Απόλλων Λεμεσού – Μακάμπι Χάιφα 2-0: Δεν ολοκλήρωσαν το «θαύμα» οι Κύπριοι και τώρα περιμένουν… Ολυμπιακό! (video)

Πάλεψε για μια «μυθική» ανατροπή ο Απόλλων Λεμεσού, αλλά δεν τα κατάφερε κι έτσι η Μακάμπι Χάιφα είναι αυτή που θα συνεχίσει στα play off του Champions League, ενώ οι Κύπριοι περιμένουν πια τον Ολυμπιακό στο Europa League!

Σχετικά Άρθρα

Τον αντίπαλό του στα play off του Europa League, σε περίπτωση που περάσει το εμπόδιο της Σλόβαν Μπρατισλάβας, έμαθε ο Ολυμπιακός. Συγκεκριμένα, ο Απόλλων Λεμεσού δεν κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του 4-0, παρότι επικράτησε 2-0 της Μακάμπι Χάιφα στο ΓΣΠ και έτσι συνεχίζει στην δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της UEFA.

Οι Κύπριοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς, αποφασισμένοι να κάνουν μια «μυθική» ανατροπή. Μάλιστα, κατόρθωσαν να πετύχουν δύο γκολ πριν το ημίωρο της αναμέτρησης, ωστόσο στη συνέχεια δε μπόρεσαν να ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτου αγώνα (4-0), παρόλο που είχαν σημαντικές ευκαιρίες.

Το πρώτο γκολ του αγώνα σημείωσε ο Ονγκεντά στο 19’ με μια «οβίδα» αρκετά μέτρα εκτός περιοχής, ενώ στο 27’ ο Πολ… μιμήθηκε τον συμπαίκτη του, αφού με ένα εξίσου δυνατό σουτ, αλλά από πιο κοντινή απόσταση ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-0.

 


Η εξέλιξη αυτή «αφύπνισε» την Μακάμπι που ένιωσε να κινδυνεύει και έψαξε με την σειρά της κάποιο γκολ. Ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα όμως σε δύο περιπτώσεις κράτησε ανέπαφη την εστία του, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο ακυρώθηκε γκολ των Ισραηλινών για οφσάιντ.

Στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης ο Απόλλωνας άργησε να βρει ρυθμό και οι καλές στιγμές του ήρθαν στο τελευταίο δεκάλεπτο. Συγκεκριμένα, στην μεγαλύτερη ευκαιρία του παιχνιδιού στο 86', ο Νταμπό βρέθηκε μπροστά σε κενό τέρμα μετά από παράλληλη σέντρα, αλλά έστειλε την μπάλα πολλά μέτρα πάνω από την εστία.

Το σκορ δεν άλλαξε ως το φινάλε, με την Μακάμπι Χάιφα να παίρνει την πρόκριση στα play off του Champions League και τον Απόλλωνα Λεμεσού να συνεχίζει στο Europa League. Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακός - Σλόβαν Μπρατισλάβας, με το σκορ της σειράς να είναι 1-1 και τους Πειραιώτες να ταξιδεύουν στη Σλοβακία για την πρόκριση.

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0