Football Talk

Ligue 1: Φεμινιστική οργάνωση ζητά την εκπαίδευση των παικτών σχετικά με τη… συναίνεση

Ligue 1: Φεμινιστική οργάνωση ζητά την εκπαίδευση των παικτών σχετικά με τη… συναίνεση

Εισήγηση για την εκπαίδευση των αθλητών του γαλλικού πρωταθλήματος σχετικά με τη σεξουαλική συναίνεση στα πρότυπα της Premier League έκανε η οργάνωση «Femme et libre».

Η Γιαέλ Μελούλ, πρόεδρος της φεμινιστικής οργάνωσης «Femme et libre», ζητά να γίνει στη γαλλική Ligue 1 εκπαίδευση σχετικά με τη συναίνεση, παρόμοια με αυτή που θα στηθεί στην Premier League. Η ιδέα θα ήταν να ενημερωθούν οι παίκτες για αυτά τα ζητήματα καθώς και να τους διδαχθούν τα όρια που θέτει ο νόμος.

Αυτό το αίτημα υποβλήθηκε από αγγλικές φεμινιστικές ενώσεις ως απάντηση σε πολυάριθμες κατηγορίες για σεξουαλική βία από παίκτες της PL. Σύμφωνα με την Telegraph, αυτές οι υποχρεωτικές εκπαιδεύσεις θα πρέπει να περιλαμβάνουν συνεδρίες σχετικά με τη σεξουαλική επαφή, τη συγκατάθεση και την παρενόχληση. Από εδώ και στο εξής, οι οργανώσεις θα ήθελαν να προχωρήσουν περαιτέρω ενθαρρύνοντας τους συλλόγους να αποκλείσουν τους παίκτες που εμπλέκονται σε αυτές τις υποθέσεις. 

Σε δηλώσεις που παραχώρησε στο RMC Sport, η πρόεδρος μίλησε για την εκπαίδευση και την πιθανή εφαρμογή της στη Γαλλία στο μέλλον.

Αναλυτικά μίλησε για:

Το τι θα μπορούσε να προσφέρει η εκπαίδευση:

«Συνίσταται στο να διδάξουμε σε αυτούς τους άνδρες τι είναι η συναίνεση. Πρέπει να τους μάθεις τα βασικά για το ποια είναι η σχέση με τον άλλον. Αυτό ισχύει και για τον εκφοβισμό. Πρέπει να διδαχθούν να σέβονται ο ένας τον άλλον. Είναι επίσης σημαντικό να τους ενημερώσουμε για τις ποινικές κυρώσεις για να αποδειχθεί ότι πρόκειται για σοβαρά αδικήματα που τιμωρούνται με φυλάκιση». 

Το αν θα ήθελε να επιβάλλει αυτό το είδος εκπαίδευσης στη Γαλλία:

«Φυσικά, νομίζω ότι είναι απαραίτητο παντού. Έχουμε ακούσει πολλά για νεαρές γυναίκες που βιάζονται από τους προπονητές τους. Είναι κάτι ταμπού, πρέπει να ξεφύγεις από αυτό και πρέπει να εκπαιδεύσεις αυτούς τους αθλητές για το τι είναι δυνατό ή όχι. Αυτά είναι μέτρα που πρέπει να ληφθούν δυνατά και ξεκάθαρα στη Γαλλία. Αυτό έχει γίνει και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν είναι καθόλου συστηματικό αλλά πρέπει να γίνει παγκοσμίως».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0