Football Talk

ΠΑΣ Γιάννινα: Πιο νέος, πιο ελκυστικός, με στόχο ξανά το πλασάρισμα ψηλά!

ΠΑΣ Γιάννινα: Πιο νέος, πιο ελκυστικός, με στόχο ξανά το πλασάρισμα ψηλά!

Νέα σεζόν με νέα πρόσωπα στον ΠΑΣ Γιάννινα, νέα φιλοσοφία αλλά ίδιους υψηλούς στόχους. Το BN Sports παρουσιάζει τον «Άγιαξ της Ηπείρου» της σεζόν 2022-23 και κάνει μία εκτίμηση για το που μπορεί να φτάσει.

Κάθε χρόνο φαντάζει, και είναι, ολοένα και πιο ανταγωνιστικός ο ΠΑΣ Γιάννινα. Οι σωστές επιλογές προπονητών, το δυναμιό υλικό που δημιουργεί, προσφέρει χαρές στους φίλους της ομάδας. Κάτι αντίστοιχο επιθυμεί να πετύχει και φέτος, ξανά με νέο "τιμονιερη". 

Ξέρω τι έκανες πέρσι!

H περσινή χρονιά για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» μπορεί να έκλεισε με τρεις βαριές ήττες ωστόσο μόνο αποτυχημένη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Οι Γιαννιώτες κατάφεραν να μπουν για δεύτερη φορά στην ιστορία τους στα play off  του πρωταθλήματος, μετά το 2012-13 και την τότε ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου και κατέκτησαν την έκτη θέση με 46 βαθμούς, αποτελώντας ένα πολύ σκληρό καρύδι και δυνατό αντίπαλο για οποιαδήποτε αντίπαλο.

Συνολικά, ο ΠΑΣ Γιάννινα την περσινή σεζόν είχε 12 νίκες, 10 ισοπαλίες και 14 ήττες σε 36 αγώνες. Οι 46 βαθμοί που κέρδισε ήταν η δεύτερη καλύτερη επίδοση της ιστορίας του, μετά τους 53 της σεζόν 2014-15, ενώ ήταν η τρίτη φορά που κατέκτησε την έκτη θέση. Στο Κύπελλο δεν τα κατάφερε εξίσου καλά καθώς έμεινε νωρίς εκτός συνέχειας.

Πιάσε το τιμόνι οδηγέ

Ο Ηρακλής Μεταξάς μετακόμισε στον Αστέρα Τρίπολης και οι διοικούντες του ΠΑΣ Γιάννινα βρήκαν τον διάδοχο του στο πρόσωπο του στενού του συνεργάτη, Θανάση Στάικου. O 41χρονος τεχνικός έμαθε αρκετά στο πλάι του Μεταξά, πήρε εμπειρίες και παραστάσεις και πλέον είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα ως πρώτος προπονητής στην ομάδα.

Ο ΠΑΣ θα αποτελέσει την τρίτη ομάδα που θα κοουτσάρει ύστερα από εκείνες της Ερμιονίδας και του Παναρκαδικού. Με βάση τα όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής, ο Στάικος αρέσκεται να παίζει δύο συστήματα, κατά κύριο λόγο το 4-3-3 και ύστερα το 4-4-2. Αυτά τα δύο θα δούμε φέτος και στον ΠΑΣ.

5538855.jpg

Καλός ο παλιός, ακόμα καλύτερος ο νέος!

Ο Πέδρο Κόντε θα είναι αναμφίβολα ο παίκτης-ηγέτης για τους Γιαννιώτες φέτος. Πέρυσι, στάθηκε εξαιρετικά άτυχος στην επιστροφή του στην ομάδα καθώς υπέστη ρήξη χιαστού στο δεξί γόνατο και έχασε όλη την χρονιά. Από τον ΠΑΣ η αλήθεια είναι έλειψε πολύ και φέτος ουσιαστικά λογίζεται ως «μεταγραφή» για την ομάδα. Η εμπειρία του και η εκτελεστική του δεινότητα είναι γνωστές και το θετικό για τους Ηπειρώτες είναι ότι επέστρεψε δριμύτερος.  

5573284.jpg

Ως μία μεταγραφή που μπορεί να εξελιχθεί σε έκπληξη της χρονιάς είναι αυτή του Κέβιν Ροσέρο. Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός είναι ένα όπλο που έλειπε από την περσινή σεζόν και οι άνθρωποι του ΠΑΣ τον πιστεύουν πολύ. Κύρια χαρακτηριστικά του, η έκρηξη στο παιχνίδι του και η ταχύτητά του, δύο πράγματα απαραίτητα γι’αυτό που θέλει να παίξει ο Στάικος.

Η προετοιμασία

Μία ομάδα αρκετά διαφορετική από την περσινή θα είναι ο ΠΑΣ φέτος, απ’όσα είδαμε στο βασικό στάδιο προετοιμασίας του στην Πολωνία. Οι Ηπειρώτες είναι μία πιο νεανική ομάδα που θα έχει σαφώς πιο επιθετική διάθεση από πέρυσι και θα στηριχτεί στην καλή κυκλοφορία της μπάλας. Με λίγα λόγια, τέρμα οι αμυντικοί προσανατολισμοί, κοντινές γραμμές, ξεκάθαρο επιθετικό πλάνο και ανάπτυξη παιχνιδιού από τα πλάγια, μιας και φέτος υπάρχουν οι ποδοσφαιριστές να στηρίξουν το εν λόγω πλάνο.

Το στοίχημα είναι να δέσει η άμυνα πίσω, καθώς τα 4/5 της περσινής αμυντικής γραμμής άλλαξαν και αυτό φάνηκε και στο πιο δυνατό φιλικό που έδωσε η ομάδα με την Ομόνοια (ήττα με 2-1). Επίσης, πρόβλημα διακρίνεται και στις στημένες φάσεις και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να διορθωθεί από τον τεχνικό της ομάδας.

Για που το έβαλε;

Για τον ΠΑΣ Γιάννινα έρχεται ακόμα μία σεζόν με πολλές αλλαγές και νέο προπονητή ωστόσο κακά τα ψέματα, το έχει ξανακάνει και μάλιστα με επιτυχία. Είναι παράδοξο και περίεργο πως καταφέρνουν οι Γιαννιώτες τα τελευταία χρόνια και ενώ αλλάζουν παίκτες και προπονητές, να τους αντικαθιστά επάξια και να είναι σταθερός στο πρωτάθλημα, παίρνοντας αποτελέσματα και παίζοντας κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο.

Κάτι τέτοιο είναι πιθανό να γίνει και φέτος. Τα Γιάννενα έχουν την ικανότητα και την εμπειρία πλέον να φτάσουν ξανά ψηλά στη βαθμολογία και να παλέψουν με αξιώσεις την είσοδό τους στα play off. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο το έργο της ομάδας του Στάικου όμως το έχουμε ξαναδεί να γίνεται…

Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0