Football Talk

Το προφίλ της Νις: Ψάχνει επιτέλους την ευρωπαϊκή διάκριση

Το προφίλ της Νις: Ψάχνει επιτέλους την ευρωπαϊκή διάκριση
Ο Άρης δεν είχε την τύχη με το μέρος του στην κλήρωση για τα play off του Conference League καθώς σε περίπτωση που καταφέρει να αποκλείσει την Μακάμπι Τελ Αβίβ τότε θα βρει στο δρόμο του προς τους ομίλους της διοργάνωσης την γαλλική Νις!

Δύσκολα τα πράγματα για τον Άρη καθώς στάθηκε άτυχος στην κλήρωση για τα play off του Conference League, με την γαλλική Νις να βρίσκεται στο δρόμο του στην περίπτωση που καταφέρει να αποκλείσει την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Το BN Sports σας παρουσιάζει το προφίλ των Γάλλων.

Νις:

Έτος ίδρυσης: 1904

Έδρα: «Allianz Riviera » (35.624 θεατές)

Πρόεδρος: Ζαν-Πιερ Ριβέρ

Επίσημη ιστοσελίδαhttps://www.ogcnice.com/fr/

Τίτλοι: 4 πρωταθλήματα Γαλλίας, 3 Κύπελλα Γαλλίας, 1 Λιγκ Καπ Γαλλίας

Η Νις είναι μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της Γαλλίας και μία εκ των ομάδων που από τη σεζόν 1932-33 συμμετέχει ανελλιπώς στην κατηγορία. Η ομάδα της Νίκαιας έχει κατακτήσει συνολικά 4 πρωταθλήματα Γαλλίας και 3 Κύπελλα, με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της να είναι την δεκαετία του 1950. Τελευταίος τίτλος της ήταν το Κύπελλο Γαλλίας του 1997. Στην Ευρώπη η καλύτερη πορεία της ήταν τη σεζόν 1956-57, όταν έφτασε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, όπου  αποκλείστηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Τελευταία της συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση ήταν τη σεζόν 2020/21, όταν συμμετείχε στους ομίλους του Europa League, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει μόλις τρεις βαθμούς απέναντι στις Μπάγερ Λεβερκούζεν, Σλάβια Πράγας και Χάποελ Μπερ Σεβά.

Ξέρω τι έκανε πέρσι: Η περσινή σεζόν για την ομάδα της Νίκαιας ήταν μεν καλή αλλά θα μπορούσε να ήταν ακόμα καλύτερη. Με τον νυν τεχνικό της Παρί Σεν Ζερμέν, Κριστόφ Γκαλτιέ, η Νις κατέκτησε την πέμπτη θέση στη Ligue 1, ενώ με μία εξαιρετική πορεία έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας, χάνοντας όμως την ευκαιρία να το κατακτήσει καθώς ηττήθηκε από τη Ναντ.

E95NFgyUUAMySWU.jpg

Προπονητής: Λουσιέν Φαβρ

Ως αντικαταστάτης του Κριστόφ Γκαλτιέ, προσλήφθηκε ο γνωστός από την προηγούμενη θητεία του στον σύλλογο, Λουσιέν Φαβρ. Ο 64χρονος Ελβετός τεχνικός είχε περάσει ξανά από τον πάγκο της Νις την διετία 2016-18 και στην πρώτη του χρονιά είχε καταφέρει να τερματίσει τρίτος στο πρωτάθλημα, παίρνοντας το εισιτήριο για το Champions League. Η δεύτερη σεζόν δεν πήγε και τόσο καλά καθώς η Νις τερμάτισε στην όγδοη θέση της Ligue 1.

fbl-fra-ligue1-bordeaux-nice-5-scaled.jpg

Αστέρι: Αμίν Γκουιρί

Ο 21χρονος Γάλλος άσος, Αμίν Γκουιρί, είναι αναμφίβολα ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Γαλλίας, με τη Νις να ξοδεύει το ποσό των 7 εκατ. ευρώ για να τον αγοράσει από τη Λυών, ωστόσο τα χρήματα που θα βγάλει στο μέλλον από ενδεχόμενη πώληση μάλλον θα είναι πολλαπλάσια… Την περσινή χρονιά, ο Γκουιρί σε 43 εμφανίσεις, είχε 12 γκολ και 10 ασίστ, αποτελώντας με διαφορά τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της Νίκαιας.

Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0