Football Talk

Λειψία – Μπάγερν Μονάχου 3-5: Μπορεί και χωρίς τον Λεβαντόφσκι, δικό της το 10ο Σούπερ Καπ! (video)

Λειψία – Μπάγερν Μονάχου 3-5: Μπορεί και χωρίς τον Λεβαντόφσκι, δικό της το 10ο Σούπερ Καπ! (video)

Αν και αγχώθηκε στο τέλος εν τέλει η Μπάγερν Μονάχου κατάφερε και επικράτησε της Λειψίας με 5-3 στον τελικό του Σούπερ Καπ Γερμανίας και ξεκίνησε με τίτλο τη νέα σεζόν. Αυτό ήταν το 10ο Σούπερ Καπ για τους Βαυαρούς που είδαν τον Μανέ να σκοράρει το πρώτο του επίσημο γκολ με την ομάδα.

Με το δεξί μπήκε η Μπάγερν Μονάχου στη νέα σεζόν καθώς επικράτησε δύσκολα της Λειψίας στον τελικό του Σούπερ Καπ Γερμανίας και κατέκτησε τον 10ο τίτλο της ιστορίας της στο θεσμό. Επίσημο ντεμπούτο για τους «νέους» Μανέ, Ντε Λιχτ και Γκράβενμπερχ, με τον Σενεγαλέζο να πετυχαίνει το πρώτο του επίσημο γκολ με την φανέλα των Βαυαρών.

Ο αγώνας είχε αρκετά καλό ρυθμό για την εποχή, με τις δύο ομάδες να προσφέρουν γκολ και θέαμα σε μία κατάμεστη Red Bull Arena. Η Μπάγερν είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού ωστόσο στο τέλος οι παίκτες του Νάγκελσμαν χαλάρωσαν υπερβολικά και είδαν την αξιόμαχη Λειψία να τους απειλεί.

Το πρώτο μέρος ήταν μονόλογος για τους Βαυαρούς, καθώς έκαναν ότι ήθελαν την Λειψία που δεν μπορούσε να αντιδράσει. Η Μπάγερν βρέθηκε να προηγείται με 3-0 στο ημίχρονο και όλοι πίστεψαν ότι θα έχει ένα εύκολο βράδυ…. Ο Μουσιάλα στο 14’ έδωσε προβάδισμα στους Βαυαρούς, στο 31' ο Μανέ, με το πρώτο του επίσημο γκολ στη νέα του ομάδα έκανε το 2-0. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Παβάρ έβαλε διαστάσεις θριάμβου ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0, ωστόσο ο θρίαμβος δεν ήρθε.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ο ορισμός του «τρελού» ματς! Στο 56' ο Σίλβα βρέθηκε πολύ κοντά στο να μειώσει ωστόσο η κεφαλιά του σταμάτησε στο δοκάρι του Νόιερ. Το γκολ εν τέλει για την Λειψία ήρθε τρία λεπτά αργότερα, με τον Χάλστενμπεργκ να παίρνει την κεφαλιά έπειτα από κόρνερ από τα αριστερά και να νικάει τον Γερμανό τερματοφύλακα των Βαυαρών.

Η Μπάγερν απάντησε με τον Γκνάμπρι στο 66’ ανεβάζοντας το υπέρ της σκορ σε 4-1 ενώ στο 71’ ο Μανέ είδε να του ακυρώνεται σωστά γκολ. Στο 76' οι «ταύροι» έφτασαν στο 4-2 ύστερα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ενκουνκού ενώ ο Όλμο έβαλε φωτιά στο ματς καθώς μείωσε στο 89’ σε 4-3, με τους παίκτες της Μπάγερν να είναι υπερβολικά χαλαροί. Τελικά, η ομάδα του Νάγκελσμαν δεν το πλήρωσε, ενώ είδε τον Σανέ να γράφει το τελικό 5-3 στις καθυστερήσεις και να σφραγίζει το 10ο Σούπερ Καπ για την ομάδα του.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Λειψία (Ντ. Τεντέσκο): Γκουλάτσι, Χάλστενμπεργκ, Ορμπάν, Σιμάκαν (79' Ράμος), Κλόστερμαν, Λάιμερ, Καμπλ (52' Όλμο), Ζόμποζλαϊ (90+1' Χαϊντάρα), Χένριχς, Φόρσμπεργκ (52' Σίλβα), Ενκουνκού

Μπάγερν Μονάχου (Γ. Νάγκελσμαν): Νόιερ, Παβάρ (78' Μαζραουί), Ουπαμεκανό (78' Ντε Λιχτ), Ερναντές, Γκνάμπρι (78' Σανέ), Σαμπίτσερ, Κίμιχ, Μουσιάλα (60' Κομάν), Ντέιβις, Μανέ, Μίλερ (68'Γκράβενμπερχ)



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0