Football Talk

ΠΑΟΚ: Ιστορικός αποκλεισμός πριν καν μπει ο Αύγουστος και... επιστροφή στην εσωστρέφεια

ΠΑΟΚ: Ιστορικός αποκλεισμός πριν καν μπει ο Αύγουστος και... επιστροφή στην εσωστρέφεια

Οι «αλχημείες» του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν έπιασαν τόπο και ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε την Ευρώπη από τέλη Ιουλίου… διαγράφοντας την εκπληκτική του πορεία στο περσινό Conference League.

Γράφει ο Φοίβος Πεφάνης

Ο εφιάλτης του ΠΑΟΚ αποδείχθηκε αληθινός και ξεκίνησε την χρονιά με τον χειρότερο πιθανό τρόπο, καθώς όχι μόνο αποκλείστηκε από την Ευρώπη στη πρώτη φάση των προκριματικών του Conference League, αλλά και γιατί δέχθηκε τρία εύκολα γκολ, ενώ στην επίθεση φάνηκε ασύνδετος, σκοράροντας μόλις ένα. Μάλιστα, ο αποκλεισμός αυτός αποκτά ιστορικό χαρακτήρα, αφού για πρώτη φορά ο «Δικέφαλος του Βορρά» αποχαιρέτησε της ευρωπαϊκές διοργανώσεις μήνα Ιούλιο.

Δεν έπιασαν τα «πειράματα» του Λουτσέσκου
lucescu_1.jpg

Ο «νέος» ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε με προβλήματα στην πρώτη αναμέτρηση επί της Λέφσκι Σόφιας και βίωσε την ήττα με 2-0, όντας πλήρως ανέτοιμος. Ωστόσο, στη ρεβάνς της Τούμπας, παρά τις τροποποιήσεις του Ρουμάνου τεχνικού, η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν εξίσου προβληματική. 

Η επιλογή του Νάρεϊ να αγωνιστεί στη κορυφή της επίθεσης αντί του Κούτσια και ή του νέου μεταγραφικού αποκτήματος, Μπράντον Τόμας, φάνταζε ως ένα μεγάλο ρίσκο που στην τελική δεν… πέτυχε. Ο Γερμανός είναι πολύ αθλητικός και έχει δείξει μόνο θετικά δείγματα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, όμως δεν είναι επιθετικός! 

Σαφώς, μία απόφαση που πλήρωσε ο Λουτσέσκου, όπως και αυτή με τον Κούρτιτς, ο οποίος άλλαξε μπαλιές, προσπάθησε να δημιουργήσει, αλλά φαινόταν να μην είχε… διάθεση. Βέβαια, ο Σλοβένος δεν είναι αυτός που οφείλεται για την κακή εικόνα στο χώρο του κέντρου, αλλά ο Αουγκούστο

Για να έρθουν να προβληματίσουν ακόμα περισσότερο με τις εμφανίσεις τους οι «παλιοί», όπως οι Ζίβκοβιτς, Λύρατζης οι οποίοι πήραν βαθμό... κάτω από τη βάση σε ένα από τα πιο καίρια σημεία της σεζόν.  

«Έσβησε» ότι είχε χτίσει πέρσι στο Conference
paok1.jpg

Δίχως αμφιβολία, είναι ένας πικρός αποκλεισμός για τον «Δικέφαλο του Βορρά», διότι δεν θα καταφέρει να υπερασπιστεί, ούτε στο ελάχιστο (να μπει έστω στους ομίλους) την ιστορική πορεία που πραγματοποίησε πέρσι, φτάνοντας έως τους «8».

Πορεία που η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήθελε να «χτίσει» επάνω της, αλλά μετά την απρόσμενη αυτή εξέλιξη, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Ο ΠΑΟΚ θα προσθέσει μία ακόμα «μαύρη» ευρωπαϊκή νύχτα στην ιστορία του και θα πορευτεί με τους εγχώριους στόχους του που ξεκινούν από τα μέσα Αυγούστου. 

Είναι πια η υποχρέωσή του να συνεχίσει το «rebuild», τις σκληρές προπονήσεις, έτσι ώστε να παρουσιαστεί (παν)έτοιμος για τον πρώτο αγώνα της Superleague, ενάντια στον Παναιτωλικό. Ένα ματς που θα λάβει χώρα στο γήπεδο της Τούμπας στις 20 ή 21 Αυγούστου. 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0