Football Talk

Προκριματικά Conference League: «Εξάστερη» η Σλάβια ενόψει Παναθηναϊκού - Οδυνηρός αποκλεισμός για τον Άρη Λεμεσού

Προκριματικά Conference League: «Εξάστερη» η Σλάβια ενόψει Παναθηναϊκού - Οδυνηρός αποκλεισμός για τον Άρη Λεμεσού

Mε ελληνικό, αλλά και κυπριακό ενδιαφέρον ολοκληρώθηκαν οι αναμετρήσεις (σ.σ. 8μ.μ.) του β' προκριματικού γύρου του UEFA Conference League. Πρωταγωνίστησε η καταιγιστική νίκη της Σλάβια Πράγας, η πρόκριση του ΑΠΟΕΛ, αλλά και ο... σοκαριστικός αποκλεισμός του Άρη Λεμεσού.

Ματιές στη Πράγα είχε το μενού για το κοινό του Παναθηναϊκού, καθώς η Σλάβια θα αποτελέσει εμπόδιο που θα χρειαστεί να ξεπεράσουν οι «πράσινοι». Άνετη πρόκριση και ταπείνωση για τη Σεντ Τζόζεφς, η οποία είδε τους Τσέχους να επικρατούν με σκορ 7-0 και να περνούν με περίπατο στην επόμενη φάση.

Με εξαιρετικό πρόσωπο ο ΑΠΟΕΛ εξασφάλισε το εισιτήριο για την επόμενη φάση, καθώς υπερασπίστηκε την έδρα του και επικράτησε επί της Μπότεφ με 2-0. Άσχημα μαντάτα για τον Άρη Λεμεσού, ο οποίος είδε τη Νέφτσι να ανατρέπει το εις βάρος του πλεονέκτημα δύο τερμάτων και να του στερεί την ευρωπαϊκή του συνέχεια.

Σλάβια Πράγας - Σεντ Τζόζεφς 7-0 (σ.σ. 11-0)

Υπερηχητική η Σλάβια Πράγας, η οποία διέσυρε την χαμηλότερης δυναμικής Σεντ Τζόζεφς από το πρώτο ημίχρονο. Τέσσερα γκολ σε ένα 45λεπτο, τα οποία ήρθαν από τον κορυφαίο Ολαγίνκα (σκόραρε εις διπλούν), αλλά και από τους Τζουρέκα και Φίλκα. Ενδεικτικό της τσέχικης υπεροχής οι 14 τελικές που κατέγραψε σε εκείνο το διάστημα. Το μενού περιείχε ακόμη τρία γκολ,, από τους Τιεχί, Έβερτον και Τραορέ, ώστε να ολοκληρωθεί το σόου των Τσέχων σε αυτή την διπλή μονομαχία απέναντι στην ομάδα του Γιβραλτάρ.

Νέφτσι Μπακού - Άρης Λεμεσού 3-0 (σ.σ. 3-2)

Επτά λεπτά πριν την λήξη του πρώτου μέρους, οι Αρμένιοι μπήκαν ξανά στο κόλπο πρόκρισης, ανοίγοντας τον χορό τερμάτων με τον Ντονιό. Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με τους γηπεδούχους ωστόσο να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Παρόμοια και η εκκίνηση του δεύτερου 45λεπτου όπου η Νέφτσι κατόρθωσε να βρει και δεύτερο γκολ μέσω του Σιλβέστρ, εξασφαλίζοντας σε εκείνο το σημείο σκορ παράτασης. Το κακό τρίτωσε για τον Άρη, ο οποίος δέχτηκε και άλλο χτύπημα, αυτή τη φορά από τον Σάιεφ... για να χάσει με οδυνηρό τρόπο την πρόκριση στον γ΄προκριματικό γύρο του UEFA Conference League.

ΑΠΟΕΛ - Μπότεφ Πλόβντιφ 2-0 (σ.σ. 2-0)

Η ομάδα της Λεμεσού ευτύχισε να βρει δίχτυα με την λήξη του πρώτου μέρους, με τον Τσεμπάκε να δίνει κεφάλι στην ομάδα του και αυτομάτως σκορ πρόκρισης. Προβάδισμα απολύτως δίκαιο για τους Κύπριους οι οποίοι ήταν καταιγιστικοί. Πανομοιότυπη και η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου, με τους γηπεδούχους να καταφέρνουν να βρουν για ακόμη μία φορά δίχτυα, μέσω του Εφραίμ, ο οποίος εξασφάλισε το εισιτήριο για την επόμενη φάση. 

Όλα τα αποτελέσματα του β΄προκριματικού:

Αστάνα - Ρακόφ 0-1 (0-5)

Καμπάλα - ΜΟΛ Φέχερβαρ 2-1 (1-4)

Κισβάρντα - Καϊράτ 1-0 (1-0)

Μιλσάμι- Κουόπιο 1-4 (2-2)

Πάιντε* - Αμαράτ 0-0 (0-0)

Έλφσμποργκ - Μόλντε 1-2 (1-4)

Νετάνια - Μπασακσεχίρ 0-1 (1-1)

ΑΠΟΕΛ - Μπότεφ Πλόβντιφ 2-0 (0-0)

Βίκινγκ - Σπάρτα Πράγας 2-1 (0-0)

Βίμποργκ - Σούντουβα 1-0 (1-0)

Λεβάντια - Χιμπέρνιανς 1-1 (2-3)

Λίλεστρομ - SJK Ακαντέμια 5-2 (1-0)

Νέφτσι Μπακού - Άρης Λεμεσού 3-0 (0-2)

Νιουτάουν - Σπάρτακ Τρνάβα 1-2 (1-4)

Ντζουργκάρντεν - Ριέκα 2-0 (2-1)

Ντιναμό Μπατούμι - Λεχ Πόζναν 1-1 (1-3)

Ολίμπια Λιουμπλιάνα* - Σεπσί 2-0 (3-0)

Ραντνίσκι Νις - Γκζίρα* 1-1 (2-2)

Ρίγα- Ρουζομπερόκ 2-1 (1-1)

Σλάβια Πράγας - Σεντ Τζόζεφς 7-0 (4-0)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μακεντόνιγια 4-0 (0-0)

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0