Football Talk

Ουτρέχτη - ΑΕΚ 0-1: Κερδίζει και... αρέσει η Ένωση! (video)

Ουτρέχτη - ΑΕΚ 0-1: Κερδίζει και... αρέσει η Ένωση! (video)
Η ΑΕΚ έδωσε συνέχεια στις καλές εμφανίσεις της, νίκησε και την Ουτρέχτη, στο τρίτο φιλικό προετοιμασίας και έδειξε ότι βαδίζει σε σωστό δρόμο. Το γκολ για την Ένωση, η οποία έχασε πολλές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ, πέτυχε ο Λιβάι Γκαρσία στο 50'.

Το τρίτο και τελευταίο της φιλικό επί ολλανδικού εδάφους έδωσε η ΑΕΚ, με αντίπαλο αυτή τη φορά την Ουτρέχτη, στο προπονητικό κέντρο του Άλκμααρ στο οποίο προετοιμάζεται όλες αυτές τις ημέρες η Ένωση. Ο αγώνας διεξήχθη χωρίς κόσμο έπειτα από απόφαση της ολλανδικής αστυνομίας. Με μία εξαιρετική εμφάνιση, η Ένωση κέρδισε με 1-0 την ολλανδική ομάδα και κατάφερε να δώσει συνέχεια στις νίκες και τις καλές εμφανίσεις της σε αυτό το στάδιο προετοιμασίας.

Για την αρχική 11αδα, ο Ματίας Αλμέιδα επέλεξε να ξεκινήσει με σύνθεση χωρίς καθαρό επιθετικό, σε σχηματισμό 3-4-2-1. Συγκεκριμένα ξεκίνησε με τους Στάνκοβιτς στο τέρμα, τριάδα στην άμυνα τους Μήτογλου, Τζαβέλλα, Χατζισαφί. Δεξί μπακ χαφ ο Ρότα, αριστερό ο Τσούμπερ, ο Σιμάνσκι σε ρόλο κόφτη, με τους Πινέδα - Γκατσίνοβιτς μπροστά του και ο Μάνταλος λίγο πίσω από τον Γκαρσία που ήταν στη κορυφή. Ο Αραούχο ήταν εκτός πλάνων για τον αγώνα καθώς ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στον προσαγωγό.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένας μονόλογος για τους «κιτρινόμαυρους», με τουλάχιστον έξι καλές στιγμές και ένα δοκάρι! Στο 9’ ο Λιβάι Γκαρσία έφυγε στην πλάτη της άμυνας των Ολλανδών, έπιασε την κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Μάνταλου αλλά ο Μπάρκας διάβασε σωστά τη φάση και  απομάκρυνε. Δέκα λεπτά αργότερα ο Τσούμπερ απείλησε με σουτ δίπλα στο δεξί δοκάρι του Έλληνα τερματοφύλακα ενώ στο 23’ πάλι ο «ορεξάτος» Λιβάι Γκαρσία βρέθηκε πολύ κοντά στο να σκοράρει αλλά στην εκτέλεσή του σε απευθείας εκτέλεση φάουλ, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι!

Η ΑΕΚ δεν σταμάτησε να πιέζει την Ουτρέχτη και στο 30’ θα χάσει νέα μεγάλη ευκαιρία όταν έπειτα από συνεργασία Σιμάνσκι – Μάνταλου, το σουτ του δεύτερου έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ ο Μπάρκας. Στην αμέσως επόμενη φάση ήταν σειρά του Πινέδα να απειλήσει με σουτ, το οποίο πέρασε άουτ. Στο 36’ ο πολύ καλός Βασίλης Μπάρκας θα αναγκαστεί να κάνει διπλή επέμβαση σε σουτ του Γκατσίνοβιτς ενώ στο 38' ο Ρότα θα κάνει το σουτ έπειτα από πολύ ωραίο σκάψιμο της μπάλας από τον Τσούμπερ, όμως η μπάλα θα περάσει άουτ.

Το δεύτερο μέρος δεν είχε διαφορά από το πρώτο, με την ΑΕΚ να συνεχίζει να κυριαρχεί. Στο 50’ ήρθε και η φάση του γκολ, με τον Λιβάι Γκαρσία να κάνει μία φοβερή ενέργεια, καθώς αφού πήρε την μπάλα μπάλα από τον Πινέδα, έκανε μία φανταστική κίνηση, έκανε προσποίηση στον αέρα με το κεφάλι, πέταξε την μπάλα μπροστά και με ωραίο πλασέ νίκησε τον πρώην τερματοφύλακα της Ένωσης, Βασίλη Μπάρκα για το 1-0.


Τρία λεπτά μετά το γκολ, ο Λιβάι Γκαρσία λίγο έλειψε να βάλει και δεύτερο αλλά το πλασέ του έπειτα από πάσα του Σιμάνσκι πέρασε για λίγο άουτ. Στο 57’ λεπτό, ο Ματίας Αλμέιδα, προχώρησε σε μαζεμένες αλλαγές και άλλαξε όλη του την ενδεκάδα. Ο Αθανασιάδης πήρε θέση κάτω από την εστία, ο Κορνέζος στο κέντρο της άμυνας, ο Ραντόνια δεξί στόπερ, ο Μοχαμάντι αριστερό, οι Γιόνσον, Μουστακόπουλος και Φράνσον στον άξονα, ο Μισελέν δεξιά στην πλευρά, ο Άμπραμπατ αριστερά και ο Κιούσης με τον Κοσίδη βρέθηκαν στην κορυφή. Παρά τις αλλαγές, η ΑΕΚ είχε εξίσου καλή εικόνα, χωρίς βέβαια τις ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, έβγαλε τα ίδια στοιχεία του πρώτου ημιχρόνου ωστόσο έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο ενόψει της συνέχειας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΥΤΡΕΧΤΗ: Μπάρκας, Φαν ντερ Μάαρελ, Τερ Άβεστ, Ρεντάν, Βάρμερνταμ, Μπόουθ, Μπουσαΐντ, Φαν ντερ Χόουρν, Φαν ντερ Στρέεκ, Κλάιφερτ, Δουβίκας. 

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Ρότα, Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος, Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία. 

Στο 57’ πέρασε στο ματς η παρακάτω ενδεκάδα: Αθανασιάδης, Κορνέζος, Ραντόνια, Μοχαμάντι, Μισελέν, Άμραμπατ, Γιόνσον (90’+1 Μιτάι), Μουστακόπουλος, Φράνσον, Γιούσης, Κοσίδης. 

Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0