Football Talk

Ολυμπιακός: Φουλ επίθεση για την πρόκριση!

Ολυμπιακός: Φουλ επίθεση για την πρόκριση!

Ένα από τα πιο σημαντικά ματς της σεζόν δίνει απόψε το βράδυ (22:00) ο Ολυμπιακός που καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μακάμπι Χάιφα στο «Γεώργιος Καραισκάκης»και να συνεχίσει την πορεία του προς τους ομίλους του Champions League.

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Η ώρα της αλήθειας έφτασε για τον Ολυμπιακό. Μια εβδομάδα μετά το 1-1 στη Χάιφα, οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται στο Φάληρο την πρωταθλήτρια Ισραήλ και ψάχνουν τη νίκη που θα τους στείλει στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. Στον Πειραιά άπαντες δηλώνουν έτοιμοι για την πρόκληση και αποφασισμένοι να τα καταφέρουν, ενώ τόσο ο Πέδρο Μαρτίνς, όσο και ο Γιαν Εμβιλά που εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές στη συνέντευξη Τύπου, δεν δίστασαν να πουν τη λέξη «τελικός».

Η συμμετοχή στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης αποτελεί έναν εκ των βασικών στόχων της σεζόν για τους πρωταθλητές Ελλάδας, καθώς αν τα καταφέρουν θα αποκομίσουν πολλά κέρδη σε όλα τα επίπεδα. Γεγονός απολύτως κατανοητό σε όλους στην ομάδα. Γεγονός που δεν επιτρέπει τίποτα λιγότερο από το μάξιμουμ της μαχητικότητας και της συγκέντρωσης όλων όσοι αγωνιστούν. 

Φυσικά, για να στεφθεί με επιτυχία το εγχείρημα, ο Ολυμπιακός καλείται να παρουσιαστεί πολύ καλύτερος συγκριτικά με την εικόνα του στο πρώτο ματς. Κυρίως πιο δημιουργικός, πιο απειλητικός, πιο πιεστικός. Θα χρειαστεί να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό και να μην επιτρέψει στην Μακάμπι Χάιφα να πιστέψει πως μπορεί να τα καταφέρει.  Σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια αναμένεται να είναι και ο κόσμος της ομάδας που αναμένεται να γεμίσει το «Γεώργιος Καραισκάκης» στο πρώτο εντός έδρας επίσημο ματς της σεζόν. Σύμμαχο, επίσης, αποτελεί η εξαιρετική παράδοση που έχει χτίσει ο Ολυμπιακός στους προκριματικούς γύρους τα τελευταία χρόνια. 25 ματς αήττητοι είναι οι «ερυθρόλευκοι», στα 19 από αυτά με τον Μαρτίνς στον πάγκο ο οποίος έχει αποκλειστεί μόνο μια φορά σε προκριματικά όσα χρόνια βρίσκεται στον Ολυμπιακό. Πέρσι από την Λουντογκόρετς στα πέναλτι. 

Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει δοκιμάσει διάφορα πράγματα τις τελευταίες μέρες στις προπονήσεις και φαίνεται πως ακόμα δεν έχει καταλήξει 100% στα πρόσωπα της ενδεκάδας. Υπάρχει ένα σενάριο που θέλει τον σκόρερ στο Ισραήλ, Ζινκερνάγκελ να έρχεται στη θέση «10» και τον Αμπουμπακάρ Καμαρά να πηγαίνει στα εξτρέμ, αλλά δεν αποκλείεται ο Δανός να παραμείνει στο πλάι και να προτιμηθεί για θέση πίσω από τον φορ κάποιος εκ των Κούντε ή Μαντι Καμαρά. Την ίδια ώρα ο Πέδρο Μαρτίνς φαίνεται πως δεν έχει καταλήξει για τη θέση του φορ αφού ο Τικίνιο ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού στο Ισραήλ, αλλά ο Ελ Αραμπί μοιάζει να ταιριάζει καλύτερα στο παιχνίδι πρωτοβουλίας που ετοιμάζει ο Πορτογάλος. Σε ότι αφορά την άμυνα δύσκολα θα δούμε αλλαγές, με τους Βατσλίκ, Βρσάλκο, Μανωλά, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ να παραμένουν στις θέσεις τους. 

Ένα είναι σίγουρο πως ο Ολυμπιακός θα μπει με διάθεση να πιέσει, να «πνίξει» τον αντίπαλο και να τελειώσει όσο πιο γρήγορα μπορεί την υπόθεση πρόκριση εκμεταλλευόμενος το «καυτό» γήπεδο του. Το σύνθημα «φουλ επίθεση» έχει δοθεί από τον Πέδρο Μαρτίνς και μένει να φανεί και στο χορτάρι.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0