Football Talk

Μάνου Γκαρθία: «Ο Γκουαρδιόλα μου είχε πει να διαλέγω μεγάλες και ιστορικές ομάδες»

Μάνου Γκαρθία: «Ο Γκουαρδιόλα μου είχε πει να διαλέγω μεγάλες και ιστορικές ομάδες»

Ο Μάνου Γκαρθία πραγματοποίησε τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Άρη, μιλώντας για τον κόσμο της ομάδας, τις συνομιλίες του με τον Χερμάν Μπούργος και τον Θόδωρο Καρυπίδη, αλλά και την συμβουλή που του έδωσε ο Πεπ Γκουαρδιόλα!

Ο Άρης παρουσίασε επίσημα τον Μάνου Γκαρθία. Ο Ισπανός αποτελεί πλέον την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία των «κιτρίνων» και δεν έκρυψε την χαρά του στις πρώτες του δηλώσεις.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε τόσο στον κόσμο της ομάδας και την ανυπομονησία να παίξει στο Κλεάνθης Βικελίδης, όσο και για την επιλογή του αριθμού 19 στην φανέλα. Επιπλέον, αποκάλυψε σε τι αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται και πότε θα είναι έτοιμος για το ντεμπούτο του.

Για τις επαφές με τον Θόδωρο Καρυπίδη και το πως πείστηκε για να έρθει στην Ελλάδα

«Δεν ήταν μόνο αυτός. Ήταν όλος ο κόσμος. Ο πρόεδρος μου έδειξε την όρεξη που έχει για να μεγαλώσει αυτός ο σύλλογος. Η ομάδα θέλει πετύχει πολλά και μεγάλα πράγματα φέτος».

Για το πώς θα περιέγραφε τον εαυτό του

«Είμαι ένας ποδοσφαιριστής που θέλω να βρίσκομαι κοντά στη μπάλα αλλά να παίζω για την ομάδα. Θέλω να φτάνω στη περιοχή, να βοηθάω την ομάδα με γκολ. Χειρίζομαι καλά την μπάλα αλλά θέλω να βρίσκω και τους συμπαίκτες μου».

Για την διάταξη που του ταιριάζει στον αγωνιστικό χώρο

«Εξαρτάται πιο πολύ από τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο γήπεδο. Μου αρέσει να παίζω διαφορετικά συστήματα, πάντα κοντά στη μπάλα και η αγαπημένη μου θέση είναι το 10».

Για το αν είναι έτοιμος για τα παιχνίδια με τη Μακάμπι

«Είμαι έτοιμος. Προπονούμαι όλες αυτές τις εβδομάδες, όμως επειδή ήξερα ότι υπήρχε μια μεταγραφή στα σκαριά και μέχρι να ολοκληρωθούν τα διαδικαστικά, δεν έκανα προπονήσεις στο 100%. Αυτή τη βδομάδα θα προπονηθώ στο 100% και είμαι στη διάθεση του προπονητή».

Για τον αριθμό 19 που επέλεξε και τη σημασία του

«Είναι το αγαπημένο νούμερο μου, το έχω σε όλη την καριέρα μου. Όταν μίλησα με τους ανθρώπους του Άρη, μου εξήγησαν τη σημασία του. Θέλω να αποτίνω φόρο τιμής στον Άλκη. Θα προσπαθήσω να τον τιμήσω».

Για το ότι η ομάδα αγωνίζεται στην Ευρώπη

«Ήταν κάτι που με προσέλκυσε. Η ομάδα έχει στόχους να μεγαλώσει κι άλλο και να προχωρήσει στην Ευρώπη. Μακάρι να προχωρήσουμε και να φτάσουμε στους ομίλους».

Για την καλή παράδοση που έχει ο Άρης με τους Ισπανούς παίκτες

«Μου έχουν μιλήσει πάρα πολλοί γι' αυτήν τη παράδοση. Θέλω να συνεχίσω αυτή τη παράδοση στην ομάδα».

Για τη συνεργασία του με τον Πεπ Γκουαρδιόλα

«Δεν ήταν πάρα πολύ μεγάλο διάστημα, αλλά ήταν σημαντικό. Κρατάω όλα τα λόγια του Πεπ Γκουαρδιόλα και το γεγονός ότι ήρθα εδώ, αποτελεί κομμάτι των συμβουλών του. Μου είχε πει να διαλέγω μεγάλες και ιστορικές ομάδες».

Για τον Χερμάν Μπούργος

«Πριν από λίγα λεπτά μιλούσα μαζί του. Μου έχουν μιλήσει με τα καλύτερα λόγια. Θέλω να δουλέψω καθημερινά και να γνωρίσω καλύτερα την ομάδα».

Για τον κόσμο του Άρη

«Το γήπεδο το έχουν χαρακτηρίσει 'Μπομπονέρα'. Είναι παρόμοιο. Θέλω να ζήσω αυτές τις εμπειρίες κι εγώ. Ειδικά στην Ευρώπη».

Για το γεγονός ότι αποτελεί την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του Άρη

«Είναι δύσκολο να το πιστέψω. Σίγουρα μου δίνει τη χαρά και την αυτοπεποίθηση ότι πρέπει να επιστρέψω αυτήν την επένδυση στην ομάδα».

Για την υποδοχή του κόσμου και το πρώτο παιχνίδι με την ομάδα

«Μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι ο κόσμος με περίμενε. Με γεμίζει με πάρα πολύ αυτοπεποίθηση! Θέλω να παίξω στα επόμενα παιχνίδια. Σκοπός μου είναι να δώσω τα πάντα για την ομάδα. Θέλω να είμαι χαρούμενος, να απολαύσω το ποδόσφαιρο και όλα θα έρθουν».

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0