Football Talk

Παναθηναϊκός: Νιώθει ασφάλεια ανασταλτικά, αλλά οι ανάγκες «φωνάζουν» επιθετικά! (video)

Παναθηναϊκός: Νιώθει ασφάλεια ανασταλτικά, αλλά οι ανάγκες «φωνάζουν» επιθετικά! (video)

Η ανάγκη απόκτησης ενός σέντερ φορ ολκής για τον Παναθηναϊκό είναι δεδομένη και φάνηκε για ακόμη μια φορά στο φιλικό με την ομάδα του Βόλου στη Λεωφόρο. Τι γευση μας άφησε το πρώτο φιλικό επί ελληνικού εδάφους και ποιοι ξεχώρισαν…

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Ο Παναθηναϊκός έμεινε για ακόμη ένα φιλικό στο μηδέν, τόσο στο ενεργητικό, όσο και στο παθητικό του. Αυτό δείχνει δύο πράγματα. Το πρώτο τινό είναι πως στα ανασταλτικά του καθήκοντα είναι απόλυτα συνεπείς. Το δίδυμο Σένκεφελντ–Μάγκνουσον φαίνεται πως με λίγη ακόμη προπόνηση θα θωρακίσει σε μεγάλο βαθμό τον κεντρικό τομέα της άμυνας, αλλά και τα… φτερά είναι εξίσου ισχυρά.

Από τα αριστερά Χουάνκαρ και Γκάνεα παίζουν όλη την πλευρά και ανεβαίνουν πολύ στο τερέν και αναλαμβάνουν το κομμάτι της δημιουργίας. Σε συνθήκη επίθεσης, η άμυνα γυρίζει σε τριάδα, όπως είδαμε και πέρσι σε μεγάλο βαθμό. Από την δεξιά πλευρά, ο Κώτσιρας είναι μια αξιόπιστη λύση για τον Γιοβάνοβιτς και ο νεαρός, Βαγιαννίδης έχει κερδίσει τις εντυπώσεις, καθώς κέρδισε μεγάλο έδαφος με την εξαιρετική προετοιμασία που πραγματοποίησε.

Το δεύτερο τινό, είναι η αδυναμία που υπάρχει στο σκοράρισμα. Γεγονός που είναι γνωστό από την περασμένη σεζόν. Ο Φώτης Ιωαννίδης είναι ουσιαστικά η μόνη λύση που έχει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Η παρουσία του Καρλίτος στην αναμέτρηση με τον Βόλο πέρασε παντελώς απαρατήρητη, αφού δεν κατάφερε να… μπει στον αγωνιστικό χώρο και έχει αποδείξει πως δεν μπορεί να πάρει το βάρος του φορ, παρά το καλό ξεκίνημα του την περασμένη σεζόν (2021/22).

Η θέση του στράικερ «φωνάζει» για ενίσχυση ανεξαρτήτως αν ο Παναθηναϊκός θα μπορέσει να πάρει πρόκριση από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League. Ο Ιωαννίδης έχει όλα τα φόντα για να εξελιχθεί σε ένα φορ που θα βοηθήσει στο μέλλον την ομάδα ως βασικός, αλλά αυτή τη στιγμή χρειάζεται χρόνο για να αποκτήσει εμπειρία και να… ψηθεί αγωνιστικά. Ο ποδοσφαιριστής έχει εμφανή σημάδια βελτίωσης, αλλά θα πρέπει να αποκτηθεί ένας… βαρύς επιθετικός που να έχει έντονο το στοιχείο του γκολ.

Από την άλλη πλευρά, είναι αλήθεια πως στην συγκεκριμένη θέση, ο Παναθηναϊκός θα διαθέσει το μεγαλύτερο ποσό για μεταγραφή και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι πάρα πολύ προσεκτικός στην διαχείριση του μπάτζετ και θα κινηθεί με ευλάβεια.

Καλός, γρήγορος και εύστροφος ο Τσέριν

Ο Άνταμ Τσέριν με κάθε ευκαιρία δικαιώνει την απόκτηση του, με πράξεις στον αγωνιστικό χώρο. Στο παιχνίδι με τον Βόλο, οι αλλαγές παιχνιδιού που πραγματοποίησε έγιναν με ακρίβεια. Εκτός αυτού, η κίνηση του στον ελεύθερο χώρο μπορεί να προκαλέσει ανισορροπία και οι δυνατότητες του επιθετικά δείχνουν να είναι ικανοποιητικές.

Ο χειρισμός του με την μπάλα, με την πρώτη εικόνα, είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο η εκρηκτικότητα του σε συνδυασμό με την ταχύτητα του μπορούν να «σπάσουν» άμυνες ζώνης. Η γρήγορη λήψη αποφάσεων, είναι επίσης ένα μεγάλο προσόν που κατέχει μπορεί να συντελέσει θετικά στα παραπάνω. Σίγουρα όμως, είναι ένα νέο παιδί που θα χρειαστεί και χρόνο προσαρμογής για να εγκλιματιστεί τόσο στην ομάδα, όσο και να νιώσει άνετα για να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Να σημειωθεί επίσης, πως δεν είναι απίθανο να τον δούμε να αγωνίζεται ως βασικός στο κοντινό μέλλον.


Στον φιλικό αγώνα της Κυριακής (24/7) κομβικός ήταν και ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι, ο οποίος με τις καίριες επεμβάσεις του δεν επέτρεψε στους Βολιώτες να… πληγώσουν τους πράσινους.

Εν κατακλείδι, οι πράσινοι ανασταλτικά νιώθουν θωρακισμένοι, αλλά στο επιθετικό κομμάτι υπάρχουν κενά και η ανασφάλεια μπορεί να γίνει πιο έντονη αν δεν βρεθεί λύση. Ο αντίπαλος που θα αντιμετωπίσουν οι πράσινοι στις 4 Αυγούστου, ξεκαθαρίζει την Πέμπτη (28/7) στην Πράγα, με την Σλάβια να έχει το πάνω χέρι απέναντι στην Σεντ Τζόζεφς.

*Η ομάδα θα κριθεί αγωνιστικά στις επίσημες αναμετρήσεις και όχι από τα φιλικά προετοιμασίας, καθώς ο προπονητής θέλει να πειραματιστεί.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0