Football Talk

Super League 2022/23: Ο «χάρτης» των ελεύθερων ποδοσφαιριστών που θα απασχολήσουν στο μεταγραφικό παζάρι

Super League 2022/23: Ο «χάρτης» των ελεύθερων ποδοσφαιριστών που θα απασχολήσουν στο μεταγραφικό παζάρι

Ο σχεδιασμός των ομάδων της Super League, ενόψει της επόμενης σεζόν έχει ξεκινήσει, με αρκετά ονόματα, να εντάσσονται στα μεταγραφικά σχέδια. Μέσα σε αυτά, υπάρχουν και αρκετοί ποδοσφαιριστές που έμειναν ελεύθεροι και αναζητούν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους.

Η μεταγραφική περίοδος, έχει ξεκινήσει και επίσημα από την 1η Ιουλίου, με τις ομάδες τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα, να «καταστρώνουν» τα πλάνα τους ενόψει της επόμενης σεζόν. Ωστόσο, στην χώρα μας και τη Super League, αρκετοί από τους συλλόγους, έχουν ξεκινήσει την εκκαθάριση τους, ώστε να δημιουργήσουν η καθεμία το σύνολο εκείνο που θα τους επιτρέψει να διαγράψουν μια επιτυχημένη πορεία.

Το BN Sports, σας παρουσιάζει τους ποδοσφαιριστές εκείνους που την περασμένη σεζόν αγωνίστηκαν στη Super League και πλέον αναζητούν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους, είτε εντός συνόρων είτε και εκτός.

Αλέξανδρος Πασχαλάκης
ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ.jpg

O ακριβότερος ποδοσφαιριστής της λίστας, είναι ο πρώην τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Ο 32αχρονος πορτιέρο, μετά από μια πενταετία στη Τούμπα, αποχαιρέτησε τον «δικέφαλο του Βορρά» και πλέον αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.
Το κόστος του ανέρχεται σύμφωνα με το Transfermarkt, στις 800.000 ευρώ με τους πιθανότερους προορισμούς του, να είναι ομάδες από την Τουρκία ή το Κατάρ. Στην «χρυσή» του πενταετία με τον ΠΑΟΚ, ο διεθνής τερματοφύλακας, κατέκτησε ένα πρωτάθλημα και τρία κύπελλα Ελλάδας, σε 178 συμμετοχές συνολικά.

 

Λούμορ
ΛΟΥΜΟΡ.jpg

O Γκανέζος αμυντικός, Λούμορ, φόρεσε το περασμένο καλοκαίρι τη φανέλα του Άρη, αφήνοντας τη Λισαβώνα και τη Σπόρτινγκ.

Με θητεία σε Ισπανία, Τουρκία και Πορτογαλία, ο 25αχρονος αριστερός μπακ, δεν κατάφερε να εγκλιματιστεί πλήρως, στα δεδομένα που απαιτούνταν στο Κλεάνθης Βικελίδης, καθώς το τραγικό γεγονός της απώλειας του παιδιού του, φαίνεται πως τον επηρέασε.

Πλέον, μετά από μόλις 12 συμμετοχές με τον Άρη, ο Λούμορ αναζητά τη νέα του ομάδα, η οποία θα πρέπει να «καλύψει» το κόστος των 700.000 ευρώ, σύμφωνα με το Transfermarkt.

Κυριάκος Παπαδόπουλος
ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.jpeg

Έχοντας αγωνιστεί, σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2021, από τον Ατρόμητο, αναζητώντας τη δική του ποδοσφαιρική «Ιθάκη». Ο 30αχρονος στόπερ, κατά τη θητεία του στην ομάδα του Περιστερίου την περασμένη σεζόν, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, για τα οποία είχε αποκτηθεί κι έτσι, η ομάδα των Δυτικών Προαστίων, «έλυσε» το συμβόλαιο του.

Το όνομα του έχει ακουστεί για την Ανόρθωση, η οποία θα πρέπει να του δώσει ένα ποσό συμβολαίου, το οποίο θα κυμαίνεται περίπου στις 500.000 ευρώ.

Νίκος Κοροβέσης
Korovesis-Nikos-OFI-78.jpg

O Νίκος Κοροβέσης, εντυπωσίασε αρκετούς ελληνικούς συλλόγους, αρχικά με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα απο το 2012 έως το 2015, με αποτέλεσμα να μεταγραφεί στον ΠΑΟΚ. Εκεί η κακή διαχείριση, σε συνδυασμό με κάποιους τραυματισμούς, τον οδήγησαν στην πόρτα της εξόδου και ακολούθως σε αρκετούς συλλόγους της χώρας μας, με τελευταίο του σταθμό τον ΟΦΗ.

Στους Κρητικούς, ο 30αχρονος, αριστερός μπακ, αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια, ωστόσο το συμβόλαιο του δεν ανανεώθηκε, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να είναι... free agent
Η τιμή για τον έμπειρο Έλληνα ποδοσφαιριστή, ανέρχεται στα 300 χιλιάδες ευρώ, με αρκετές ομάδες της Super League, να επιθυμούν να τον προσεγγίσουν ώστε να αποσπάσουν την υπογραφή του.

Γέβγεν Σάκχοφ
ΣΑΚΧΟΦ.jpg

Mετά από μια διετία στην ΑΕΚ, ο Γέβχεν Σάκχοφ, δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του με την «Ένωση». Ο 31αχρονος Ουκρανός, ο οποίος αγωνίστηκε και στον ΠΑΟΚ, για μια τριετία
(2016 – 2019), βίωσε μια δύσκολη σεζόν ελέω του πολέμου που μαίνεται ακόμα στην πατρίδα του, ωστόσο παραμένει μια ποιοτική προσθήκη για οποιαδήποτε ομάδα.

Το «κασέ» του Σάκχοφ, σύμφωνα με το Τransfermarkt, είναι περίπου 600.000 ευρώ και δεν αποκλείεται να μεταβληθεί, ανάλογα με τις απαιτήσεις που θα έχει η επόμενη ομάδα του από αυτόν.

Αντριάν Ρεγκατέν
ΡΕΓΚΑΤΕΝ.jpg
O

Αντριάν Ρεγκατέν, αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2021, από τον Βόλο ενισχύοντας σημαντικά, την μεσοεπιθετική γραμμή των Θεσσαλών. Μετά από ένα χρόνο, στο Πανθεσσαλικό, ο Μαροκινός «πολυθεσίτης», αποτελεί παρελθόν από το Βόλο, έχοντας καταγράψει 31 συμμετοχές, στις οποίες πέτυχε 2 γκολ και μοίρασε και 3 ασίστ.

Πλέον, ο 31αχρονος ποδοσφαιριστής «κυκλοφορεί» ελεύθερος με αρκετούς «μνηστήρες» εντός Ελλάδος να θέλουν να τον κάνουν δικό τους.

Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει να του προσφέρουν συμβόλαιο, 400.000 ευρώ ετησίως, όσο δηλαδή κοστολογείται από το Transfermarkt.


Γιαν – Μαρκ Σνάιντερ
ΣΝΑΙΝΤΕΡ.jpg

Μόλις ένα χρόνο μετά την απόκτηση του από τον ΠΑΣ Γιάννενα, ο Γιαν – Μαρκ Σνάιντερ, αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο 28αχρονος Γερμανός, που μπορεί να αγωνιστεί τόσο στο κέντρο όσο και στην αριστερή «πτέρυγα», έμεινε ελεύθερος, από την ομάδα των Ηπειρωτών, έχοντας σε 32 συμμετοχές, 4 γκολ.

Παρόλα αυτά, η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννενα, αναζητούσε έναν διαφορετικού τύπου ποδοσφαιριστή, που θα «κουμπώνει» περισσότερο στη φιλοσοφία που επιθυμεί να έχει η ομάδα την επόμενη σεζόν.

Η χρηματιστηριακή του αξία, κυμαίνεται στις 450 με 500.000 ευρώ, γεγονός, που μπορεί να τον μετατρέψει σε «μήλον της Έριδος» και για άλλους ελληνικούς συλλόγους.

Mπάχανα Αραμπούλι
ΑΡΑΜΠΟΥΛΙ.jpg

Mετά την παρουσία του στην Νέα Σμύρνη για λογαριασμό του Πανιωνίου, ο Μπάχανα Αραμπούλι, φόρεσε τη φανέλα της Λαμίας για δύο χρόνια, πετυχαίνοντας 8 γκολ, σε 50 συμμετοχές. Ωστόσο, ο 30αχρονος Γεωργιανός, στράικερ, δε θα συνεχίσει να αγωνίζεται με την ομάδα της Φθιώτιδας, με αποτέλεσμα να μείνει ελεύθερος.
Το κόστος για τον Αραμπούλι, εκτιμάται στις 400.000 ευρώ και δεν είναι απίθανο, να τον δούμε να συνεχίζει την καριέρα του στα ελληνικά γήπεδα και την επόμενη χρονιά.


Λουκ Καστάνιος
ΚΑΣΤΑΝΙΟΣ.jpg

Η μεταγραφική «βόμβα» που πυροδότησε ο ΟΦΗ, το καλοκαίρι του 2021, με την απόκτηση του Λουκ Καστάνιος, έχει πλέον «σβήσει». Ο πολύπειρος Ολλανδός επιθετικός, που μεταξύ άλλων αγωνίστηκε κατά το παρελθόν σε Σπόρτινγκ Λισαβώνας, Ίντερ και Φέγενορντ, δε θα αγωνίζεται και την επόμενη σεζόν στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», καθώς ο παίκτης δεν επέκτεινε τη συνεργασία του με την ομάδα του Νίκου Νιόπλια.

Στα 29 του και μετά από μια πλούσια καριέρα, η τιμή του Καστάνιος, έχει διαγράψει φθίνουσα πορεία, καθώς κοστολογείται πλέον στις 300.000 ευρώ.

Το να συνεχίσει να αγωνίζεται στη χώρα μας, είναι απίθανο καθώς, ομάδες της Κίνας, της Ινδονησίας και της Ινδίας έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, ώστε να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

 

Γιώργος Ζαχαρίου
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0