Football Talk

Σλάβια Πράγας – Ολυμπιακός 1-1: Κρατάει το καλό πρώτο ημίχρονο και την ισοπαλία - ντεμπούτο για τους Αμπουμπακάρ και Ζίνκερναγκελ!

Σλάβια Πράγας – Ολυμπιακός 1-1: Κρατάει το καλό πρώτο ημίχρονο και την ισοπαλία - ντεμπούτο για τους Αμπουμπακάρ και Ζίνκερναγκελ!
Αλώβητος έμεινε ο Ολυμπιακός στο πιο δυνατό φιλικό τεστ επί αυστριακού εδάφους. Οι πρωταθλητές αξιοποίησαν το πολύ καλό πρώτο ημίχρονο κόντρα στη Σλάβια Πράγας και έμειναν στο τελικό 1-1. Είχαν ευκαιρίες και στο δεύτερο μέρος. Έκαναν το ντεμπούτο τους οι Αμπουμπακάρ Καμαρά και Φίλιπ Ζίνκερναγκελ

Η αρχική 11άδα του Πέδρο Μαρτίνς ήταν διαφορετική σε σχέση με τα προηγούμενα ματς. Για πρώτη φορά μάλιστα παρέταξε την ομάδα του από το ξεκίνημα με το 4-2-3-1. Οι Κουντέ και Εμβιλά πήραν θέση στο κέντρο, με την τριάδα των Αγκιμπού, Μασούρα και Ραντζέλοβιτς να δείχνει θετικά στοιχεία στη δημιουργία φάσεων και κυρίως στο πρέσινγκ στην ανάπτυξη του αντιπάλου.


Μίνι-απειλή από πλευράς Σλάβια με τον Χόλες (11’). Η αντεπίθεση των Μασούρα και Αγκιμπού Καμαρά δεν στέφθηκε με επιτυχία. Το πλασέ του τελευταίου στο 14’ πέρασε άουτ, αφού πρώτα βρήκε χορτάρι. Επιθετικά, στην αρχή, δεν του βγήκαν πολλά πράγματα. Αμυντικά, πάντως, ξεχώρισε ο Κώστας Μανωλάς με τις επεμβάσεις της τελευταίας στιγμής. Σταμάτησε σε αρκετές περιπτώσεις τους Τσέχους, πριν απειλήσουν την εστία του Τζολάκη. Ο τελευταίος δεν είχε πρόβλημα με την κεφαλιά του Τραορέ στο 32’. Αμέσως μετά ακυρώθηκε ως οφσάιντ (σωστά) το πλασέ-γκολ του Μασούρα, έπειτα από ωραία ασίστ του Ελ Αραμπί.

Ο Ρέαμπτσιουκ σκοράρει το 1-0, η Σλάβια απαντά άμεσα!

Τη στιγμή που για ένα 10λεπτο η ομάδα του Μαρτίνς είχε την κυκλοφορία της μπάλας, ήρθε και το γκολ. Ο Κουντέ εκτέλεσε από τα 25μ. και πέτυχε το δοκάρι της εστίας του Μάντους. Αυτή έφτασε στον Ρέαμπτσιουκ (34’) και ο Μολδαβός δεν είχε πρόβλημα να σκοράρει από κοντά. Κακό σουτ του Μόουζες (40’) και ο Τζολάκης είχε γενικά ένα ήρεμο πρώτο ημίχρονο στο Βελτς της Αυστρίας. Πάνω που όλα έδειχναν ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας θα πήγαιναν με το προβάδισμα στα αποδυτήρια, ήρθε μία στημένη φάση να τον «πληγώσει». Δεν απομακρύνθηκε σωστά η μπάλα, το σουτ του στόπερ Ούσου (43’) βρήκε στο κορμί του Κούντε και η εστία του Ολυμπιακού παραβιάστηκε για το 1-1. 


Άστοχοι οι Μασούρας, Τικίνιο – ντεμπούτο για Αμπουμπακάρ και Ζίνκερναγκελ

Ο Μαρτίνς έριξε στην αρχή του 2ου ημιχρόνου τους Καρβάλιο, Σισέ και Ανδρούτσο. Ο Μασούρας παρέμεινε από τους πιο δραστήριους ποδοσφαιριστές των «ερυθρόλευκων» και παραλίγο να σκοράρει, ο Μάντους, όμως, του είπε «όχι» στο πλασέ που επιχείρησε στο 52’. Το ντεμπούτο τους έκαναν στο 61’ οι Αμπουμπακάρ Καμαρά και Ζίνκερναγκελ. Μάλιστα ο Δανός μέσος παραλίγο να μετρήσει και την πρώτη ασίστ του με τη φανέλα του Ολυμπιακού, αλλά ο Τικίνιο Σοάρες (63’) δεν βρήκε δίχτυα.

Οι αλλαγές δεν βοήθησαν φυσικά στο ρυθμό για το υπόλοιπο του ματς. Μόνο ο Εβέρτον απείλησε για τη Σλάβια στο 81', άνευ κινδύνου για τον γκολκίπερ των πρωταθλητών. Το μακρινό σουτ του Ανδρούτσου (87') πέρασε δίπλα από την εστία του Μάντους. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1 και ο Ολυμπιακός συνεχίζει να βελτιώνει ολοένα και περισσότερο την εικόνα του. 


Επόμενο φιλικό των «ερυθρολεύκων» είναι αυτό με την Αρμίνια Μπίλεφελντ, στην 1 Ιουλίου (16:30).

Οι ενδεκάδες:

Σλάβια Πράγας: Μάντους, Ντουντέρα (61’ Φαν Μπούρεν), Ούσου (46’ Καχαράμπα), Σάντος (72’ Ταλοβιέροφ), Ντ. Γιούρασεκ (72’ Μ. Γιούρασεκ), Χόλες (61’ Σέφτσικ), Ούσορ (46’ Εβέρτον), Χρομάντα (61’ Ίτσα), Τραορέ (72’ Σάμεκ), Ολαγίνκα (61’ Όσκαρ), Σορ (26’ Τετσλ λ. τρ., 72’ Φίλα)

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Άβιλα (46’ Ανδρούτσος), Μανωλάς (61’ Α. Παπαδόπουλος), Μπαγκαλιάνης (46’ Σισέ), Ρέαμπτσιουκ (61’ Κούτρης), Εμβιλά (61’ Κανέ), Κουντέ (61’ Μπουχαλάκης), Αγκιμπού Καμαρά (61’ Ζίνκερναγκελ), Ραντζέλοβιτς (46’ Καρβάλιο), Μασούρας (61’ Αμπουμπακάρ Καμαρά), Ελ Αραμπί (61’ Τικίνιο Σοάρες)

PeDRO_MARTINS.jpg

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο Πέδρο Μαρτίνς αναφέρθηκε στην ισοπαλία με τη Σλάβια Πράγας.

«Ήταν ένα από τα πιο δυνατά φιλικά παιχνίδια. Αντιμετωπίσαμε μία καλή και έμπειρη ομάδα. Αν και δεν παίξαμε πολύ καλά είμαστε ευχαριστημένοι. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί. Έλειπε η τελική πάσα για να φτάσουμε και νωρίτερα στο γκολ. Στο δεύτερο μέρος είδαμε διαφορά στο ρυθμό, με τους νέους παίκτες που μπήκαν στο παιχνίδι, οι οποίοι δεν είναι απόλυτα έτοιμοι».


Για το τι κρατάει από την πρώτη εμφάνιση των Αμπουμπακάρ Καμαρά και Φίλιπ Ζίνκερναγκελ.

«Ο Αμπουμπακάρ είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει και μπροστά και στα πλάγια. Ο Φίλιπ Ζίνκερναγκελ είναι περισσότερο 10άρι. Αμφότεροι έχουν μείνει πίσω σε προπονήσεις. Ήρθε χθες αργά το βράδυ ο Καμαρά και ο Φίλιπ πριν από 3-4 ημέρες. Είναι πιο δύσκολα σε σχέση με τους άλλους. Είναι παίκτες που μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω, αλλά πρέπει πρώτα να προσαρμοστούν. Ήταν δύσκολη η προπόνηση για τον Ζίνκερναγκελ, γιατί εμείς συνεχίζουμε στον ίδιο ρυθμό, ο οποίος είναι αυξημένος και οι νέοι παίκτες δεν μπορούν να ακολουθήσουν ακόμα».

Από την πλευρά του ο Ζοάο Καρβάλιο τόνισε: «είμαστε στην προετοιμασία. Έχουμε λίγες μέρες για να προετοιμαστούμε για μία ολόκληρη χρονιά. Αυτό έχει σημασία. Γίνεται καλή δουλειά, δεν έχουν σημασία τόσο τα αποτελέσματα και τα φιλικά παιχνίδια. Πρέπει να γίνει δουλειά για τους στόχους της νέας σεζόν».

«Συνήθως παίζω στον άξονα, πάντα έπαιζα εκεί. Αλλά είμαι διαθέσιμος για την ομάδα και να παίξω εκεί όπου θα αποφασίσει ο προπονητής».

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0