Football Talk

Στο πρόσωπο του Μπέιλ κρύβεται η αδικία, την οποία πολέμησε με χιούμορ και θέλει να την αποκαταστήσει... μέσω του MLS

Στο πρόσωπο του Μπέιλ κρύβεται η αδικία, την οποία πολέμησε με χιούμορ και θέλει να την αποκαταστήσει... μέσω του MLS
Κάτοικος Λος Άντζελες θα πρέπει να λογίζεται πλέον ο Γκάρεθ Μπέιλ και το BN Sports παρουσιάζει τα highlights της αξιοπερίεργης ευρωπαϊκής καριέρας ενός σούπερσταρ... που το αστέρι του έπαψε να λάμπει νωρίς.

Από τις εμφανίσεις του στο Λονδίνο ως αριστερός οπισθοφύλακας της Τότεναμ, μέχρι την μεταγραφή του στην Ρεάλ έναντι 100 εκ. ευρώ. Ακολούθησαν πέντε κατακτήσεις Champions League (περισσότερες απ' τον Μέσι), πανέμορφα γκολ και φυσικά η εθνική καταξίωση.

Στο άκουσμα των παραπάνω θα πίστευε κανείς ότι πρόκειται για μία μυθική καριέρα. Υπό μία έννοια ναι... Υπάρχει όμως και η άλλη όψη του νομίσματος, η σκοτεινή ιστορία του Μπέιλ, η οποία στιγματίστηκε από τραυματισμούς, υποτίμηση και εν τέλει πλήρη αγωνιστική απραξία. Αντίδοτο στα προβλήματα του το χιούμορ, χαρίζοντας ανά περιόδους περιεχόμενο για τα social media!

Οι εφιάλτες του Μπάρτρα και η «ζωγραφιά» στο Κάρντιφ

Πέρασαν οκτώ χρόνια από τον τελικό του Κόπα ντελ Ρέι στο Μεστάγια, εκεί όπου οι «μερένχες» αντιμετώπισαν την Μπαρτσελόνα του «Τάτα» Μαρτίνεθ. Με το σκορ να δείχνει 1-1 και την παράταση να μοιάζει το πιο ρεαλιστικό σενάριο, ο Ουαλός αποφάσισε να κρίνει τον τίτλο.

Κινήθηκε κατά μήκος της γραμμής του πλαγίου και πέταξε την μπάλα σε σημείο που υπήρχε μόνο ο Μπάρτρα, ο οποίος έδειχνε να ελέγχει την φάση. Κι όμως με «φτερά στα πόδια» και τρέχοντας κυριολεκτικά εκτός των τεσσάρων γραμμών εμφανίσθηκε να προσπερνάει τον νεαρό αμυντικό και να σκοράρει ένα από τα πιο αδιανόητα γκολ των τελευταίων ετών.

«Έργο τέχνης» βέβαια ήταν και το τέρμα που σημείωσε στον τελικό του Champions League στο Κάρντιφ. Θύμα του ο (ανεκδιήγητος εκείνη την βραδιά) Λόρις Κάριους, ο οποίος παραδόξως δεν έφερε καμία ευθύνη στην φάση. Τρία λεπτά αφότου έχει εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο, ο Μπέιλ υποδέχεται δύσκολη σέντρα του Μαρσέλο, για να ακολουθήσει ένα τεχνικά άρτιο ψαλιδάκι που κατέληξε στα δίχτυα της Λίβερπουλ.

«Ουαλία, γκολφ, Μαδρίτη... με αυτή την σειρά»

Τι και αν με την συνεισφορά του χάρισε ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο και ένα κύπελλο Ισπανίας στην βασίλισσα, ο Ζιντάν δεν εκτίμησε ποτέ τις ικανότητες του. Μεγάλο ρόλο έπαιξαν σίγουρο και οι συχνοί - πυκνοί τραυματισμοί του, ωστόσο υπήρξαν περιόδοι που δεν είχε ρόλο ούτε ως λύση από τον πάγκο. Προφανώς το εγώ ενός ποδοσφαιριστή όπως ο Μπέιλ είναι μεγάλο, ωστόσο ο ίδιο επέλεξε να μην δημιουργεί προβλήματα στα αποδυτήρια. Έτσι αντιμετώπισε την κατάσταση χιουμοριστικά...

Πριν από περίπου τρία χρόνια λοιπόν, η Ουαλία εξασφάλιζε την δεύτερη διαδοχική πρόκριση σε τελικό του Euro, επικρατώντας επί της Ουγγαρίας στην τελευταία αγωνιστική των προκριματικών με σκορ 2-0. Ευτυχισμένος από ακόμη ένα επίτευγμα σε διεθνές επίπεδο, ο παίκτης της Ρεάλ θέλησε να πανυγηρίσει με τον πιο ιδιαίτερο τρόπο. Ύψωσε μία σημεία η οποία έγραφε «Ουαλία, γκολφ, Μαδρίτη... με αυτή την σειρά».

Άπαντες ξέσπασαν σε γέλια, η φωτογραφία έγινε viral και ο Μπέιλ απάντησε με τον πιο δημιουργικό τρόπο στους επικριτές που τον χλεύαζαν για την αγάπη του στο αριστοκρατικό σπορ. Σίγουρα ήταν και ένα μήνυμα προς τους Μαδριλένους, απαντώντας με αδιαφορία στην αδιαφορία που δεχόταν μονίμως από τον σύλλογο. Μέχρι και οι συμπάικτες του στην Ισπανία το απόλαυσαν, χρησιμοποιώντας την φωτογραφία στα social media.

Στο Λος Άντζελες με το μυαλό του στην Ευρώπη

Όσο και αν η απουσία του από τα δρώμενα της Ρεάλ υποδηλώνει αδιαφορία, ο 32χρονος Ουαλός είναι 100% ανταγωνιστικός. Παλεύει γι' αυτό που αγαπάει και το έχει αποδείξει πολλάκις με το εθνόσημο στο στήθος. Αποτελεί ζωντανό θρύλο της χώρας του χαρίζοντας διαδοχικές προκρίσεις στις τελικές φάσεις των μεγάλων τουρνουά, όντα μακράν ο κορυφαίος παίκτης.

Όλα τα παραπάνω θέλει να αποδείξει αγωνιζόμνος στο MLS. Άλλωστε γνώριζε ότι καμία κορυφαίου επιπέδου ομάδα δεν θα του ρποσέφερε τα λεφτά και τον χρόνο συμμετοχής που επιθυμούσε, οπότε πήγε να συναντήσει τους Κάρλος Βέλα και Τζόρτζιο Κιελίνι στο επιτυχημένο πρότζεκτ της Λος Άντζελες FC. Μην αποκλείετε όμως το γεγονός να επιστρέψει σύντομα στην γηραιά ήπειρο. Μία καλή σεζόν μπορεί να του εξασφαλίσει ένα καλό συμβόλαιο γεγονός που έχει επαναληφθεί στο παρελθόν.

Ζωντανό παράδειγμα ο σπουδαίος Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, ο οποίος γύρισε στην Ευρώπη σε ηλικία 37 ετών για να κατακτήσει εν τέλει το «σκουντέτο»με την Μίλαν  δέκα χρόνια μετά από την τελευταία του φορά. Δεδομένου ότι (σε θεωρητικό πάντα επίπεδο) ο Μπέιλ έχει σίγουρα ακόμη τρία παραγωγικά χρόνια καριέρας, οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να αποτελέσουν εισιτήριο επιστροφής σε κάποιο από τα κορυφαία πρωταθλήματα!

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0