Football Talk

Φίλιπ Ζινκερνάγκελ: H αποκάλυψη της Νότιγχαμ Φόρεστ έρχεται για να επουλώσει την... ανοιχτή πληγή του Ολυμπιακού! (video)

Φίλιπ Ζινκερνάγκελ: H αποκάλυψη της Νότιγχαμ Φόρεστ έρχεται για να επουλώσει την... ανοιχτή πληγή του Ολυμπιακού! (video)
Στο όνομα Φίλιπ Ζινκερνάγκελ ακούει το τελευταίο απόκτημα του Ολυμπιακού και το BN Sports σκιαγραφεί την καριέρα του 27χρονου Σκανδιναβού εξτρέμ. Από τις ακαδημίες της Νόρντζελαντ... μέχρι την έλευσή του (18:30, 22/06) στον Πειραιά!

Γεννημένος στην Κοπεγχάγη, ο νεαρός τότε Ζινκερνάγκελ αγωνίστηκε στα τμήματα υποδομής της ομώνυμης ομάδας, ώστε στα χρόνια της εφηβείας να μεταπηδήσει στους νέους της Νόρντζελαντ. Ακολούθησαν διαδοχικοί δανεισμοί και μία γεμάτη διετία στην δεύτερη κατηγορία του δανικού ποδοσφαίρου, με το πέρας του αγροτικού του να τον βρίσκει στην μεγάλη κατηγορία για χάρη της Σόντερισκ.

Από εκεί και πέρα τα πάντα πήραν τον δρόμο τους... Οι παρουσίες του σε ανταγωνιστικό επίπεδο εξασφάλισαν την μεταγραφή του σε ηλικία μόλις 22 ετών στην ανερχόμενη δύναμη, Μπόντο Γκλιμτ. Ακολούθησαν τέσσερις σεζόν και 89 εμφανίσεις, οι οποίες συνοδεύτηκαν από 35 γκολ και 36 ασίστ. Εκεί σημείωσε και τις πρώτες του ευρωπαϊκές συμμετοχές, καταγράφοντας μάλιστα το απόλυτο 3/3 σε σκοράρισμα στο UEFA Europa League.
wwwwe.jpg

Τον Ιανουάριο του 2021 και με το συμβόλαιο του να έχει λήξει, η Γουότφορντ τον έπεισε να μετακομίσει στο «Νησί» αποκτώντας τον ως ελεύθερο. Πρόκειται για την μεγαλύτερη μέχρι τότε στιγμή της καριέρας του, με την σχέση του ωστόσο με τις «σφήκες» να μην τελεσφορεί. Η έλλειψη παραγωγικότητας τον ώθησε σε δανεισμό, με την Νότιγχαμ Φόρεστ να εκμεταλλεύεται την ευκαιρία και να τον κάνει δικό της.

Αγωνιζόμενος στην ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη βρήκε τον καλό του εαυτό, αποτελώντας στην πορεία αναπόσπαστο κομμάτι της ενδεκάδας του Στιβ Κούπερ. Σημείωσε 50 συμμετοχές και κατέγραψε επτά γκολ και δέκα ασίστ, αποτελώντας αδιαμφισβήτητα ένα από τα βασικά γρανάζια που ώθησαν την Φόρεστ στην άνοδο.

Επιστροφή στο σήμερα, όπου ο νεαρός Δανός μεγάλωσε και δείχνει πιο ώριμος από ποτέ. Καταφθάνει στον τόπο μας και ετοιμάζεται να μας συστηθεί, προερχόμενος από εξαιρετική σεζόν και ελπίζοντας ότι θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ

Καταλυτικό ρόλο στην επιλογή του έπαιξε ο Ισραηλινός ατζέντης, Πίνι Ζάχαβι, ο στενότερος συνεργάτης του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, με πελάτη τον Πέδρο Μαρτίνς. Μένει να δούμε αν θα καταφέρει να μπει στα βαριά «παπούτσια» που άφησε πίσω του ο Ντάνιελ Ποντένσε, του οποίου το κενό δεν έχει καλυφθεί από το Γενάρη του '18 μέχρι και σήμερα...


Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0