Football Talk

Κάρλος Βέλα: Στο Λος Άντζελες βρήκε την «Ιθάκη» του... έπειτα από χρόνια ευρωπαϊκής περιπλάνησης (video)

Κάρλος Βέλα: Στο Λος Άντζελες βρήκε την «Ιθάκη» του... έπειτα από χρόνια ευρωπαϊκής περιπλάνησης (video)
Όποιος έχει εικόνες από την παρουσία του Κάρλος Βέλα στα γήπεδα της Premier League με την φανέλα της Άρσεναλ θυμάται σίγουρα έναν ντελικάτο παίχτη. Σήμερα βρίσκεται στο Λος Άντζελες και στο MLS, εκεί όπου φαίνεται να έχει βρει την ποδοσφαιρική του «Ιθάκη»!
Διανύει το 32ο έτος της ζωής του και αγωνίζεται για τέταρτη διαδοχική σεζόν στις ΗΠΑ. Ο Μεξικανός μεσοεπιθετικός Κάρλος Βέλα αποτελεί μοναδική περίπτωση, καθώς πρόκειται για αθλητή που πραγματοποίησε το υπερατλαντικό ταξίδι όταν είδε ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο κορυφαίο επίπεδο, αλλά σε αντιθεση με τους περισσότερους συναδέλφους του αντιμετώπισε με περίσσια σοβαρότητα το κεφάλαιο MLS.
 
Ας θυμηθούμε όμως την πορεία που διένυσε για να φτάσει μέχρι την Λος Άντζελες FC. Από τους νέους της Γκουανταλαχάρα και την πατρίδα του μετακόμισε στην Αγγλία για χάρη της Άρσεναλ, η οποία από το 2006 μέχρι το 2008 τον παραχωρούσε δανεικό σε ομάδες της La Liga 2. Ακολούθησε η καθιέρωση στο Emirates και η συμμετοχή του σε 64 αναμετρήσεις με την φανέλα των «κανονιέριδων», οι 17 εκ των οποίων σε αναμετρήσεις του Champions League.
Από εκεί και έπειτα η απόδοση του ξεκίνησε να φθίνει, με αποτέλεσμα το όνειρο του αγγλικού ποδοσφαίρου να σβήνει, για να ακολουθεί η μεταγραφή του στην Ρεάλ Σοσιεδάδ. Μία πενταετία με σκαμπανεβάσματα στον βασκικό σύλλογο ήταν αρκετή για να τον ωθήσει στην προοπτική του MLS.
 
Χθες (19/06) λοιπόν συμπλήρωσε 100 συμμετοχές με την φανέλα της ομάδας από την δυτική ακτή, με συμμετοχή σε 91(!) τέρματα. Συμπεραίνει εύκολα κανείς ότι απολαμβάνει το ποδόσφαιρο της Αμερικής και παρ' ότι έχει ξεπεράσει το φράγμα των 30 ετών συνεχίζει να προσφέρει με όρεξη, αποτελώντας τον απόλυτο ηγέτη της ομάδας του. Εκεί άλλωστε κατόρθωσε να σηκώσει τα πρώτα του τρόπαια, κατακτώντας το νταμπλ της σεζόν 18/19, όντας ο «αρχιτέκτονας» και πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος.
 
Ο Κάρλος Βέλα λοιπόν, αποτελεί πρότυπο ποδοσφαιριστή όπου το work ethic του δεν του επιτρέπει να επαναπαυτεί. Σε αντίθεση με πολύ πιο σπουδαίους ποδοσφαιριστές όπως ο Κακά και ο Ιγκουαίν δούλεψε και δεν πήγε απλά για να κλείσει την καριέρα του στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να αποτελεί σταθερά έναν εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών του MLS.
Αντώνης Νιανιάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0