Football Talk

Νούνιες - Ντίας: Από αντίπαλοι στην Πορτογαλία… πρωταγωνιστές στην νέα (επιθετική) εποχή της Λίβερπουλ!

Νούνιες - Ντίας: Από αντίπαλοι στην Πορτογαλία… πρωταγωνιστές στην νέα (επιθετική) εποχή της Λίβερπουλ!

Τα πάνω-κάτω έφερε η μεταγραφή-ρεκόρ του Ντάργουιν Νούνιες στην Λίβερπουλ (100 εκατομμύρια ευρώ) από την Μπενφίκα, που θα ενώσει τις «δυνάμεις» του με τον πρώην «δράκο» Λουίς Ντίας για να οδηγήσουν τους «reds» σε νέες κατακτήσεις τροπαίων. 

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ μπαίνει σε νέο επιθετικό κεφάλαιο ενόψει της νέας σεζόν και εμπιστεύεται απόλυτα δύο από τους πρωταγωνιστές της περσινής πορτογαλικής Primeira Liga. Ο λόγος για τους Ντάργουιν Νούνιες της Μπενφίκα και Λουίς Ντίας της Πόρτο. Μάλιστα, ένας ακόμα επιθετικός των «κόκκινων» συνδέεται με το πρωτάθλημα της Ιβηρικής χώρας, ο Ντιόγκο Ζότα που έχει πορτογαλική εθνικότητα και έχει αγωνιστεί στο παρελθόν για λογαριασμό των «δράκων». 
2407BF16-C3BE-4C15-B4D1-A2EFB8963CDC-1170x658.jpeg.webp

Δίχως αμφιβολία, οι top-3 ομάδες της Πορτογαλίας (Μπενφίκα, Πόρτο, Σπόρτινγκ) είναι γνωστές (και) για τις ακαδημίες τους αλλά και για τα ταλέντα που ανακαλύπτουν. Κάτι τέτοιο, επιβεβαιώνεται πλήρως με τις επιλογές του Γερμανού τεχνικού της Λίβερπουλ, ο οποίος έχει αποδείξει πως είναι σκληρός… κριτής όσον αφορά τις μεταγραφές. 

Παράλληλα, το Άνφιλντ έχει πάρει μία πρώτη γεύση από τις ικανότητες που έχει στο βιογραφικό του ο Κολομβιανός χαφ, καθώς σε 26 συμμετοχές με την κόκκινη φανέλα από τον Φεβρουάριο, βρήκε δίχτυα έξι φορές και μοίρασε πέντε ασίστ. Βέβαια, οι φίλαθλοι της αγγλικής ομάδας έχουν μείνει άφωνοι με την εκρηκτικότητα που διαθέτει ο 25άχρονος και το μέλλον του φαντάζει ακόμα πιο λαμπρό. 

Σε συνδυασμό με την «δαιμονιώδη» φόρμα του επιθετικού των «αετών» μπροστά από τα δίχτυα, αλλά και την συνεισφορά του Μοχάμεντ Σαλάχ, μπορούν κάλλιστα να κυριαρχήσουν σε Ευρώπη και Αγγλία. Κυρίως, όμως, απαντώντας στην μεταγραφή της Μάντσεστερ Σίτι με τον Έρλινγκ Χάαλαντ της Μπορούσια Ντόρτμουντ. 
update-liga-portugal-spotlight-1640612163-77566.jpg

Επίσης δεν είναι διόλου άγνωστο πως οι δύο από τις τελευταίες επιθετικές κινήσεις της Λίβερπουλ έχουν μοιραστεί την «σκηνή» στην Πορτογαλία αλλά και έχουν κοντραριστεί για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, για τους ομίλους της Λατινικής Αμερικής. Συνολικά, το τελικό αποτέλεσμα είναι ισοπαλία, λόγω του ότι η Ουρουγουάη του Νούνιες βρίσκεται στα τελικά του Κατάρ, σε αντίθεση με την Κολομβία του Ντίας που δεν τα κατάφερε. Από την άλλη πλευρά όμως, η Πόρτο στέφθηκε πρωταθλήτρια Πορτογαλίας στο Ντα Λουζ της Μπενφίκα και ο χαφ της Λίβερπουλ πήρε με «κούριερ» το χρυσό μετάλλιο της πρώην του ομάδας. 

Φοίβος Πεφάνης 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0