Football Talk

Άρης: Πρώτο εμπόδιο η Γκόμελ - Το προφίλ των κυπελλούχων Λευκορωσίας!

Άρης: Πρώτο εμπόδιο η Γκόμελ - Το προφίλ των κυπελλούχων Λευκορωσίας!
Πρώτο εμπόδιο η θεωρητικά αδύναμη Γκόμελ για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του UEFA Conference League, με τον Άρη να καλείται να αποκλείσει τους κυπελλούχους Λευκορωσίας

Το UEFA Conference League ανοίγει τις πύλες του και υποδέχεται για πρώτη φορά τον Άρη, ο οποίος ξεκινάει την διαδρομή του από τον β' προκριματικό γύρο απέναντι στην Γκόμελ. Εκτός έδρας η πρώτη αναμέτρηση και σε ουδέτερο έδαφος, καθώς οι σχέσεις Λευκορωσίας - Ρωσίας δεν επιτρέπουν στις ομάδες να αγωνίζονται στην πατρίδα τους. Η πρόκριση θα κριθεί ουσιαστικά στο Κλεάνθης Βικελίδης, όπου οι Θεσσαλονικείς θα αγωνιστούν ως ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Αναλυτικά:

Έτος ίδρυσης: 1959
 
Έδρα: Τσεντράλνι (14.307 θεατές)
 
Πρόεδρος: Βασίλι Ντροζντόφ
 
Επίσημη ιστοσελίδα: https://www.fcgomel.by/
 
Τίτλοι: 1 πρωτάθλημα Λευκορωσίας, τρία κύπελλα Λευκορωσίας, 1 σούπερ καπ
 
Πρόκειται για μία από τις σταθερά υπολογίσιμες δυνάμεις του εγχώριου ποδοσφαίρου η οποία ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να φοβίζει τον Άρη. Εξελισσόμενη δύναμη, έχτισε την τροπαιοθήκη της την τελευταία 20ετια, κατακτώντας μαζεμένους όλους της τους τίτλους. Σημαντικό αβαντάζ ότι το πρωτάθλημα της βρίσκεται σε εξέλιξη, γεγονός που μεταφράζεται σε καλό αγωνιστικό ρυθμό.
 
Ξέρω τι έκανες πέρσι: Άκρως επιτυχημένη μπορεί να θεωρηθεί η περσινή σεζόν για τα δεδομένα του συλλόγου, καθώς όχι μόνο ευτύχισε να τερματίσει στην τέταρτη θέση αλλά κατέκτησε και το εγχώριο κύπελλο. Αντίπαλος της η ιστορική Μπάτε Μπορίσοφ η οποία ηττήθηκε με σκορ 2-1, ενάντια στα προγνωστικά.
Προπονητής: 
Άπειρος αλλά ελπιδοφόρος ο 49χρονος Λευκορώσος Βλάντιμιρ Νεβίσκι, του οποίου η δουλειά στην Γκόμελ είναι και η πρώτη του ως τεχνικός. Για να συμβεί βέβαια αυτό διετέλεσε επί 18 χρόνια βοηθός, σε πάγκους του πρωταθλήματος, με προηγούμενη του εργασία στην άσημη Τορπέδο Μινσκ. Στους αντιπάλους του Άρη βρίσκεται μονάχα τέσσερις μήνες, με συνολικό απολογισμό εννέα νίκες και πέντε ισοπαλίες σε σύνολο 14 αναμετρήσεων.
 
Αστέρι: Κορυφαίος παίκτης ο Αλεξάντρ Μάκας, 30χρονος διεθνής επιθετικός, ο οποίος μετρά ήδη πέντε τέρματα σε μόλις οκτώ αναμετρήσεις. Έμπειρος, με δεκαετή πορεία στο εγχώριο πρωτάθλημα, δεν έχει αγωνιστεί ποτέ του εκτός Λευκορωσίας. Σημαντικότερος σταθμός στην καριέρα του η Ντιναμό Μινσκ, με συνεχείς ευρωπαϊκές εξόδους, ενώ αποτελεί μακράν το πιο ακριβό περουσιακό στοιχείο της Γκόμελ, με την αγοραστική του αξία να ανέρχεται στα 300 χιλ. ευρώ.
 μακασ.jpg
Αντώνης Νιανιάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0