Football Talk

Μακάμπι Χάιφα: Η πρωταθλήτρια του Ισραήλ στον δρόμο του Ολυμπιακού

Μακάμπι Χάιφα: Η πρωταθλήτρια του Ισραήλ στον δρόμο του Ολυμπιακού

Το πρώτο εμπόδιο στον δρόμο για τους ομίλους του Champions League έμαθε ο Ολυμπιακός, ο οποίος κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τη Μακάμπι Χάιφα.

Η νέα σεζόν για τον Ολυμπιακό ξεκίνησε με την πρώτη προπόνηση στο Ρέντη αλλά και την αποκάλυψη του αντιπάλου για τον 2ο προκριματικό του Champions League. Οι «ερυθρόλευκοι» κληρώθηκαν να αντιμετωπίσουν τη Μακάμπι Χάιφα, και το BN Sports σας παρουσιάζει τα προφίλ των πρωταθλητών Ισραήλ. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στην Χάιφα στις 19 ή 20 Ιουλίου, ενώ η ρεβάνς στον Πειραιά μία εβδομάδα αργότερα στις 26 ή 27 Ιουλίου. 

Αναλυτικά:

Έτος ίδρυσης: 1913

Έδρα: «Sammy Ofer Stadium» (30.800 θεατές)

Πρόεδρος: Ασάφ Μπεν Ντοβ

Επίσημη ιστοσελίδα: https://mhaifafc.com/

Τίτλοι: 14 πρωταθλήματα Ισραήλ, 6 State Cup Ισραήλ, 5 Toto Cup Ισραήλ

Η Μακάμπι Χάιφα είναι από τις ιστορικές ομάδες του Ισραήλ, με κυριαρχία εντός συνόρων αλλά χωρίς ευρωπαϊκή καταξίωση. Είναι δεύτερη στον πίνακα των πρωταθλημάτων, έχοντας συνολικά 14 σε αντίθεση με την Μακάμπι Τελ Αβίβ που έχει 24. Η μεγαλύτερη επιτυχία σε ευρωπαϊκά κύπελλα, είναι το 1998-99 όταν έφτασε μέχρι και τα προημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων.

Ξέρω τι έκανε πέρσι: Για δεύτερη σερί σεζόν, η Μακάμπι Χάιφα βρέθηκε στην κορυφή του Ισραήλ, προσπερνώντας τη Χαποέλ Μπερ Σεβά με τέσσερις βαθμούς. Στο κύπελλο της χώρας έφτασε μέχρι τον τελικό, όπου ηττήθηκα στα πέναλτι από τη δευτεραθλητρία της κατηγορίας ενώ στην Ευρώπη, έφτασε μέχρι τους ομίλους του Europa Conference League, όπου ανάμεσα σε Φέγενορντ, Ουνιόν Βερολίνου και Σλάβια Πράγας έμεινε εκτός συνέχειας.

Προπονητής: Στην άκρη του πάγκου κάθεται ο πολλά υποσχόμενα Μπαράκ Μπακχάρ. Ο 42χρονος Ισραηλινός προπονητής βρίσκεται για τρίτη σεζόν στον πάγκο των πρωταθλητών, καθώς τους έχει οδηγήσει σε δύο συνεχόμενες κατακτήσεις. Λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου και του 4-3-3, διατηρώντας σταθερό τον κορμό της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια. Αξιοσημείωτο πως ήταν στον πάγκο της Χαποέλ Μπερ Σέβα όταν απέκλεισε τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2016 από το Champions League.

103731.jpg

Αστέρι: Ομέρ Αζτίλι. Ένα όνομα που αν δεν έχει αποχωρήσει από τη Μακάμπι Χάιφα μέχρι το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, θα είναι ο κύριος κίνδυνος. Ο 28χρονος εξτρέμ ήταν το πρώτο… βιολί της επίθεσης. Άφησε τον ΑΠΟΕΛ τον Γενάρη του 2021 και από τότε, γράφει ιστορία με τη Μακάμπι. Πέρσι, είχε συνολικά 28 γκολ και 14 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις και αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή κινδύνου για τον Ολυμπιακό.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0