Football Talk

Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στο format του UEFA Super Cup

Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στο format του UEFA Super Cup
Ένα εντελώς νέο format για το UEFA Super Cup είναι έτοιμη να λανσάρει η ομοσπονδία στα πλαίσια των αλλαγών που θα κάνει στις διασυλλογικές διοργανώσεις της από το 2024. Με τους νικητές του Europa και του Conference League αναμένεται να γίνεται ο εν λόγω ευρωπαϊκός τελικός.
Σαρωτικές αλλαγές αναμένονται να γίνουν από την UEFA όσον αφορά το Super Cup καθώς όπως αναφέρει η γαλλική «Equipe», η ομοσπονδία σχεδιάζει ένα εντελώς νέο format της διοργάνωσης, από το 2024, που θα περιλαμβάνει έναν τελικό μεταξύ των νικητών του Europa League και του Conference League

Μέχρι τώρα, ο τελικός του UEFA Super Cup γινόταν ανάμεσα στον νικητή του Champions League και σε εκείνον του Europa League, ωστόσο πρόθεση της ομοσπονδίας είναι να ενισχυθούν ακόμα παραπάνω οι νικητές των άλλων δύο διοργανώσεων. Σχετικά με τον πρωταθλητή Ευρώπης, η UEFA στο γενικό πλαίσο των καινοτομιών που είναι έτοιμη να λανσάρει από το 2024, σχεδιάζει την δημιουργία ενός εναρκτήριου τουρνουά, το οποίο θα πραγματοποιείται στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από την έναρξη του Champions League και στο οποίο θα συμμετέχουν ο νικητής της προηγούμενης χρονιάς αλλά και άλλοι τρεις κορυφαίοι σύλλογοι.

Φυσικά οι αλλαγές αυτές θα φέρουν και περισσότερα χρήματα τόσο στην UEFA όσο και στις ομάδες με την «Team Marketing», την εταιρεία δηλαδή που είναι υπεύθυνη για τα εμπορικά δικαιώματα για λογαριασμό της ομοσπονδίας να δηλώνει ότι αυτές οι αλλαγές και ειδικά η δημιουργία του εναρκτήριου τουρνουά θα προσφέρει περισσότερους αγώνες και αυτοί με τη σειρά τους ακόμα μεγαλύτερες από τους  ραδιοτηλεοπτικούς φορείς.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0