Football Talk

Nations League, Αρμενία – Σκωτία 1-4: Άνετη νίκη για τους Βρετανούς, με πρωταγωνιστή τον Άρμστρονγκ!

Nations League, Αρμενία – Σκωτία 1-4: Άνετη νίκη για τους Βρετανούς, με πρωταγωνιστή τον Άρμστρονγκ!

Χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα, η Σκωτία επιβλήθηκε με 4-1 της Αρμενίας των εννέα παικτών, στην αναμέτρηση του 1ου ομίλου της δεύτερης κατηγορίας του Nations League.

«Ζευγάρωσαν» τις νίκες τους απέναντι στην εθνική ομάδα της Αρμενίας, οι Σκωτσέζοι, οι οποίοι με πρωταγωνιστή τον Στιούαρτ Άρμστρονγκ, που σημείωσε δύο γκολ και μία ασίστ, πέρασαν σαν «σίφουνας» από το Γερεβάν.

Οι Αρμένιοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση και ευτύχησαν να προηγηθούν με τον Μπιτσαξιάν μόλις στο 6ο λεπτό, αλλά αυτή η εξέλιξη… αφύπνισε την Σκωτία. Ο Άρμστρονγκ  «χτύπησε» στο 14' για πρώτη φορά ισοφαρίζοντας σε 1-1, ενώ πέντε λεπτά αργότερα η Αρμενία σκόραρε και πάλι, όμως το τέρμα ακυρώθηκε για οφσάιντ.

FVOkQwpWAAQ9AVi.jpg

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, οι φιλοξενούμενοι έλεγχαν το παιχνίδι, το οποίο ουσιαστικά κρίθηκε στο τελευταίο τρίλεπτο του πρώτου ημιχρόνου. Αρχικά, ο Αρμάν Χοβχανισιάν αντίκρυσε μέσα σε δευτερόλεπτα δύο κίτρινες κάρτες, για φάουλ και κουτουλιά εκτός φάσης στον ΜακΓκιν, αφήνοντας τη χώρα του με 10 παίκτες στο 44’. Ενώ στη συνέχεια της φάσης, ΜακΓκρέγκορ, ΜακΓκιν και Άρμστρονγκ «έκρυψαν» την μπάλα, με τον τελευταίο να νικά για δεύτερη φορά τον Γιουρτσένκο!

Έχοντας το αριθμητικό αλλά και το ψυχολογικό αβαντάζ οι Σκωτσέζοι βρήκαν ακόμα δύο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου μέρους και τελείωσαν την υπόθεση νίκη, μια ώρα αρχύτερα. Στο 50’ ο Πάτερσον βρήκε σε θέση βολής τον ΜακΓκιν, ο οποίος κεραυνοβόλησε τον Αρμένιο γκολκίπερ και τέσσερα λεπτά μετά ο Τσε Άνταμς έγραψε κι αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, με φάση που ξεκίνησε από λάθος της αμυντικής γραμμής των γηπεδούχων.

FVOzQ3yWQAUNwwb.jpg

Με το σκορ στο 4-1, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά και παρά τις ευκαιρίες των γηπεδούχων προς το φινάλε, η κατάσταση δεν άλλαξε. Μάλιστα στις καθυστερήσεις ο Κομά Χοβχανισιάν αντίκρυσε κι αυτός κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα. Έτσι, η Σκωτία έκανε το 2/2 απέναντι στην Αρμενία και έφτασε τους έξι βαθμούς στον όμιλο του Nations League μετά από τρεις αγωνιστικές.

Βαθμολογία:

1. Ουκρανία 2 6 (4-0)
2. Σκωτία 3 6 (6-4)
3. Αρμενία 4 3 (2-9)
4. Ιρλανδία 3 3 (3-2)

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0