Football Talk

Nations League, Βόρειος Ιρλανδία – Κύπρος 2-2: «Έμφραγμα» στο 92’ για τους φιλοξενούμενους!

Nations League, Βόρειος Ιρλανδία – Κύπρος 2-2: «Έμφραγμα» στο 92’ για τους φιλοξενούμενους!

Η Κύπρος αν και ήταν μπροστά στο σκορ με δύο γκολ ως το 70’ δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη, με την Βόρειο Ιρλανδία να κάνει εκπληκτικό comeback στα τελευταία λεπτά για να αποσπάσει το βαθμό της ισοπαλίας.

Με εμφανώς αμυντικό προσανατολισμό, η εθνική ομάδα της Κύπρου πάλεψε για τη νίκη στο Μπέλφαστ, αλλά η έντονη πίεση της Βορείου Ιρλανδίας στα τελευταίο 20λεπτο, απέφερε καρπούς, με τους γηπεδούχος να επιστρέφουν από το 0-2 και να σώζουν τον βαθμό στο 92!

Στο 32ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Χαράλαμπος Κυριάκου εκτέλεσε ένα φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, με «γλυκιά» σέντρα για το κεφάλι του Κακουλή, ο οποίος αμαρκάριστος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κάρσον.

Οι Βόρειο-Ιρλανδοί προσπάθησαν να αντιδράσουν στην συνέχεια, αλλά η αμυντική γραμμή της Κύπρου ήταν καλά οργανωμένη. Στην μοναδική σημαντική στιγμή που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι στο πρώτο μέρος, ο Ανδρέας Χριστοδούλου δήλωσε «παρών», αποκρούοντας το σουτ ΜακΜέναμιν.

Το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους συνδυάστηκε με γκολ για την ομάδα του Νίκου Κωστένογλου. Και πάλι ο Κακουλής ήταν αυτός που χρίστηκε σκόρερ, μετά από πάσα του Μαρίνου Τζιόνη, με τη φάση να ελέγχεται για οφσάιντ από τον VAR, αλλά το τέρμα να μετρά κανονικά.

Η Βόρειος Ιρλανδία, μετά από εκείνο το σημείο «αφυπνίστηκε» και κατάφερε να μειώσει το σκορ στο 72’, μετά από ολιγωρία στην άμυνα των Κυπρίων. Ο Χριστοδούλου απέκρουσε ένα σουτ, αλλά η μπάλα δεν απομακρύνθηκε εγκαίρως, με τον Πάντι ΜακΝέαρ να παίρνει το «ριμπάουντ» και να σκοράρει.

Η πίεση των γηπεδούχων έγινε ακόμα πιο έντονη όσο πλησίαζε το φινάλε της αναμέτρησης, με τον κεντρικό αμυντικό της Λέστερ, Τζόνι Έβανς, να «λυτρώνει» την χώρα του στο 92ο λεπτό. Έτσι, οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από ένα βαθμό και παρέμειναν ισόβαθμες στην βαθμολογία του ομίλου.

Βόρειος Ιρλανδία: Κάρσον, Σπένσερ (69' Μπράντλεϊ), Μπάλαρντ, Έβανς, Μπράουν, Ντέιβις, Λέιβερι (58' Γουάιτ), ΜακΝερ, Ε.Τσαρλς (59' Τόμπσον), ΜακΜέναμιν (69' ΜακΓκιν), Λάφερτι (69' Ν.Τσαρλς)

Κύπρος: Χριστοδούλου, Αρτυματάς, Γκόγκιτς, Λαΐφης (68' Ιωάννου), Πίττας (46' Φιλιώτης), Κυριάκου, Κάστανος, Παναγιώτου, Χριστοφή, Τζιώνης (58' Παπουλής), Κακουλλής (78' Κατελάρης)

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0