Football Talk

Nations League: Αγγλία και Ιταλία στο... μηδέν στο repeat του EURO - Έμεινε στα μισά το νέο «σοκ» της Ουγγαρίας (video)

Nations League: Αγγλία και Ιταλία στο... μηδέν στο repeat του EURO - Έμεινε στα μισά το νέο «σοκ» της Ουγγαρίας (video)
Αγγλία και Ιταλία «κόλλησαν» στο 0-0 (11/06), στην πρώτη τους συνάντηση μετά τον τελικό του EURO 2020, σε ένα ματς με πολλές ευκαιρίες, εκατέρωθεν. Χωρίς νικητή και το Ουγγαρία - Γερμανία (11/06, 1-1), παρότι οι Μαγυάροι προηγήθηκαν και φάνηκε πως πηγαίνουν για ένα νέο... σοκ!
Μεγάλες συναντήσεις, μεγάλες προσδοκίες, αλλά εν τέλει, δύο ισοπαλίες στο πηλίκο! Η τρίτη αγωνιστική του 3ου ομίλου, της πρώτης κατηγορίας του Nations League ολοκληρώθηκε με την Αγγλία και την Ιταλία να «κολλούν» στο 0-0, παρά τις ευκαιρίες που υπήρξαν και για τις δύο πλευρές, στην πρώτη συνάντησή τους, μετά τον τελικό του EURO του περασμένου καλοκαιριού. 
 
Κατά αυτόν τον τρόπο, η «Σκουάντρα Ατζούρα» διατήρησε το αήττητο σερί που τρέχει -σε επίσημα ματς- κόντρα στα «Τρία Λιοντάρια», από τα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1977!
 
Χωρίς νικητή έληξε και η αναμέτρηση της Ουγγαρίας με τη Γερμανία, με τους Μαγυάρους να ανοίγουν το σκορ, στον δρόμο για ένα ακόμα μεγάλο «σοκ» μετά την ιστορική νίκη επί της Αγγλίας, αλλά η απάντηση των «πάντσερ» ήταν άμεση.


Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να έχουν από μία σημαντική ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ νωρίς στο άδειο Wembley, λόγω των επεισοδίων στον τελικό του EURO, ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων (υπήρξαν για την ακρίβεια περίπου 3.000 παιδιά στις εξέδρες).
 
Η Ιταλία απείλησε με τον Φρατέζι μόλις στο 2', αλλά είδε την μπάλα να περνά ξυστά από το αριστερό δοκάρι του Ράμσντεϊλ. Επτά λεπτά αργότερα, ο Μάουντ πάτησε περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι του Ντοναρούμα.
 
Το «γαϊτανάκι» των χαμένων ευκαιριών συνεχίστηκε, με τον Στέρλινγκ να πραγματοποιεί εξαιρετική ενέργεια στο 17ο λεπτό, αλλά να βλέπει το σουτ του να κόβεται από τους αμυντικούς της «Σκουάντρα Ατζούρα». Στο 25' ο Τονάλι έγινε αποδέκτης μίας εξαιρετικής πάσας, αλλά δεν μπόρεσε να την μετουσιώσει σε κάτι μεγαλύτερο, παρότι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση εντός της περιοχής.
 
Τρία λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Τζακ Γκρίλις να κάνει αισθητή την παρουσία του, αλλά η ψυχωμένη ιταλική άμυνα, κατάφερε να τον κόψει προτού επιχειρήσει το σουτ. 
 
Η «σκυτάλη» πέρασε στα... πόδια των Σκαμάκα και Πεσίνα, στο 42' και στο 45' αντίστοιχα, αλλά κανείς από τους δύο δεν κατάφερε να βρει το πολυπόθητο γκολ στην ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, με το πρώτο μέρος να κλείνει χωρίς γκολ.
 
Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε με την έναρξη του δεύτερου μέρους. Η Αγγλία απειλούσε με κύριο εκφραστή των επιθέσεών της τον Στέρλινγκ, αλλά τόσο στο 53', όσο και στο 56', σπατάλησε τις όποιες καλές επιθετικές προϋποθέσεις είχε.
 
Το σύνολο του Ρομπέρτο Μαντσίνι απάντησε στο 62ο λεπτό, με τον Ντι Λορέντσο να βλέπει τον Ράμσντεϊλ να αποκρούει το εξ επαφής σουτ του, με κάποιο... μαγικό τρόπο.
 

Στα εναπομείναντα λεπτά, Αγγλία και Ιταλία μάλλον... συμβιβάστηκαν με την ιδέα της ισοπαλίας. Αμφότερες έριξαν τον «ρυθμό» τους και παρά την είσοδο των Σάκα, Μπόουεν και Κέιν, το πολυπόθητο γκολ για την Αγγλία δεν ήρθε, σε ένα ματς που το 0-0 δεν είναι αντιπροσωπευτικό των ευκαιριών που υπήρξαν.

Στην έτερη αναμέτρηση του ομίλου, η Ουγγαρία ξεκίνησε πολύ δυναμικά το ματς κόντρα στη Γερμανία και μόλις στο 6ο λεπτό, ευτύχησε να προηγηθεί! Ο Νάγκι έγινε αποδέκτης μίας εξαιρετικής ασίστ εντός περιοχής και με ωραίο σουτ έγραψε το 1-0 για τη χώρα του.


Η απάντηση της ομάδας του Χάνσι Φλικ ήταν άμεση. Μόλις τρία λεπτά μετά, ο Σλότερμπερκ τροφοδότησε τον Χόφμαν με υπέροχη μπαλιά, πίσω από τη γραμμή του κέντρου, αυτός τσίμπησε την μπάλα πριν τον προλάβει ο τερματοφύλακας -τον οποίο και πέρασε- για να γράψει το 1-1 προ κενής εστίας.


Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, οι «μηχανές» των δύο ομάδων... έσβησαν. Δίχως ίχνος υπερβολής, δεν έγινε τίποτα το αξιοσημείωτο επιθετικά, παρά τις προσπάθειες του Χάνσι Φλικ να αλλάξει τον ρου της αναμέτρησης, με την είσοδο των Μίλερ, Αντεγέμι και Γκιντογκάν.
 
Στο τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης, ο φωτεινός πίνακας στην Πούσκας Αρένα έδειξε το 1-1 ως τελικό σκορ μιας αναμέτρησης, που τα πάντα κρίθηκαν στα πρώτα δέκα της λεπτά.

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου της πρώτης κατηγορίας:
1. Ιταλία 5 3 (3-2)
2. Ουγγαρία 4 3 (3-3)
3. Γερμανία 3 3 (3-3)
4. Αγγλία 2 3 (1-2)

Η 4η αγωνιστική (14/06):
Γερμανία - Ιταλία (21:45) 
Αγγλία - Ουγγαρία (21:45) 

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0