Football Talk

Ολυμπιακός: Οι αλλαγές στο οργανόγραμμα, τα ανοιχτά μέτωπα και η «στροφή» στην ιταλική αγορά

Ολυμπιακός: Οι αλλαγές στο οργανόγραμμα, τα ανοιχτά μέτωπα και η «στροφή» στην ιταλική αγορά

Ο Φρανσουά Μοντεστό αναμένεται να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό με προορισμό τη Μόντσα,  με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν φροντίσει ήδη για την ομαλή μετάβαση στην επόμενη μέρα, η οποία συμπεριλαμβάνει άνοιγμα στην ιταλική αγορά και στοχεύει στο κλείσιμο των πολλών ανοιχτών υποθέσεων.

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Σε καλοκαίρι σημαντικών αλλαγών εξελίσσεται το φετινό για τον Ολυμπιακό. Ο εκ των αντιπροέδρων της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, Κώστας Καραπαπάς τις είχε προαναγείλει στο φινάλε της περσινής σεζόν και σίγα σιγά αρχίζουμε να τις βλέπουμε. 

Η μετακίνηση του Φρανσουά Μοντεστό στο… γήπεδο της Serie A μπορεί να αιφνιδίασε πολλούς, όχι όμως τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και όσους γνωρίζουν την αγορά. Ο Κορσικανός με τη δουλειά του ως επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ των Πειραιωτών όλα αυτά τα χρόνια έχει φτιάξει εξαιρετικό όνομα και ήταν θέμα χρόνου να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα κορυφαίου ευρωπαικού πρωταθλήματος. Το να σου εμπιστεύονται το χτίσιμο της ομάδας τους άνθρωποι σαν τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τον Αντριάνο Γκαλιάνι λέει πολλά για το επίπεδο των στελεχών του Ολυμπιακού και για το τι επιπέδο είναι η δουλειά που γίνεται στους Πειραιώτες. 

Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε, ο Μοντεστό αποχωρεί αλλά όχι άμεσα. Πιθανότατα θα τρέχει και όλο τον Ιούνιο τις υποθέσεις των αρμοδιοτήτων του, θα ενημερώσει την διάδοχη κατάσταση για όλα τα θέματα με στόχο την ομαλή μετάβαση και να επηρεαστεί όσο το δυνατόν λιγότερο ο αγωνιστικός σχεδιασμός. Οι σχέσεις του με τον Ολυμπιακό παραμένουν εξαιρετικές και ήδη στην Ιταλία ρεπορτάζ αναφέρουν πως μέσα στους πρώτους του στόχους στη Μόντσα είναι η απόκτηση του Σισέ και του Μαντί Καμαρά από τους “ερυθρόλευκους”.

Ωστόσο η μετακίνηση του Φρανσουά Μοντεστό δεν είναι η μοναδική πόρτα που ανοίγει στον Ολυμπιακό από την Serie A καθώς όπως φαίνεται η διάδοχη κατάσταση θα έχει ιταλικό άρωμα. Ο Μόργκαν Ντε Σάνκτις είναι φαβορί για να αναλάβει σημαντικό ρόλο στους πρωταθλητές Ελλάδας, ο Ολυμπιακός επιβεβαιώνει πως οι επαφές μαζί του άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις, ενώ οι Ιταλοί επιμένουν πως μαζί με τον πρώην Ιταλό τερματοφύλακα θα έρθει στην Ελλάδα και ο μέχρι πρότινος αθλητικός διευθυντής της Σαλερνιτάνα, Βάλτερ Σαμπατίνι. Άνθρωποι με ισχυρές διασυνδέσεις που γνωρίζουν άριστα την αγορά της γειτονικής χώρας και όχι μόνο.

Ως εκ τούτου θα πρέπει να θεωρείται μάλλον δεδομένη μια στροφή της μεταγραφικής πολιτικής προς την ιταλική αγορά, από την γαλλική που προτιμούσε κατά κανόνα μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός. Επίσης δεδομένο είναι πως υπάρχει αρκετή δουλειά να γίνει από δω και το εξής. Το θέμα της ανανέωσης του Ελ Αραμπί «καίει» τους Πειραιώτες καθώς κρίνει πολλά σε ότι αφορά τον σχεδιασμό. Σύντομα θα πρέπει να λήξει είτε έτσι είτε αλλιώς ώστε να προχωρήσουν και τα υπόλοιπα θέματα, ενώ προς ανανέωση επίσης οδεύουν οι Ματιέ Βαλμπουενά και Αβραάμ Παπαδοπουλος.

Ένα ακόμα θέμα που «καίει» τον Ολυμπιακό αυτή τη στιγμή είναι οι αποχωρήσεις. Υπάρχει αρκετοί ποδοσφαιριστές που ουσιαστικά δεν υπολογίζονται, έχουν  δαπανηθεί μεγάλα ποσά για αυτούς και αναζητείται τρόπος να αποχωρήσουν με το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος για την ομάδα. Ενδεχόμενες πωλήσεις παικτών όπως ο Ονιεκούρου, ο Σεμέδο, ο Λαλά και ο Πέπε θα ελαφρύνει σημαντικά στο οικονομικό κομμάτι το ρόστερ και θα δώσει επιπλέον δυνατότητες για τις προσθήκες που απαιτούνται. Εκεί όπου παραμένει προτεραιότητα η απόκτηση ενός δεξιού μπακ και ενός εξτρέμ ικανού να κάνει τη διαφορά.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0