Football Talk

Nations League: Τουρκία «έξι αστέρων» στο Βίλνιους - Αποβολές και πέναλτι έδωσαν το τρίποντο στο Λουξεμβούργο!

Nations League: Τουρκία «έξι αστέρων» στο Βίλνιους - Αποβολές και πέναλτι έδωσαν το τρίποντο στο Λουξεμβούργο!
Χωρίς εκπλήξεις η δεύτερη αγωνιστική στο Γ' γκρουπ της τρίτης κατηγορίας του Nations League, με την εντυπωσιακή Τουρκία να διασύρει τους Λιθουανούς και το Λουξεμβούργο να αποδρά με πολύτιμο τρίποντο από τα Φερόε.

Δεν χαρίστηκαν οι πρωτοπόροι Τούρκοι απέναντι στην Λιθουανία, σημειώνοντας έξι γκολ και γράφοντας το απόλυτο 2/2, ενώ μετρούν ήδη δέκα γκολ στον όμιλο χωρίς να έχουν δεχθεί κανένα. Άχρωμο παιχνίδι στην έδρα των Φερόε, τα οποία δέχθηκαν δύο(!) αποβολές και καταδικάστηκαν σε ήττα από το Λουξεμβούργο, με το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση να προέρχεται από πέναλτι.

Λιθουανία - Τουρκία 0-6

Πρώτο μέρος και οι Τούρκοι επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί απέναντι στους Λιθουανούς, οι οποίοι δέχτηκαν δύο γκολ. Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Ντογκουκάν Σίνικ ο οποίος καθόρισε τις τύχες του 45λέπτου, αρχής γενομένης του δεύτερου(!) λεπτόυ, όπου έπειτα από ατομική ενέργεια παραβίασε την εστία του Σέτκους. Δεν χρειάστηκαν περισσότερα από 12' για να διπλασιάσει τα τέρματα του, καθώς εκμεταλλεύτηκε μπαλιά του Ντερβίσογλου για να βάλει το όνομα του για ακόμη μία φορά στην λίστα των σκόρερ.

Στο ίδιο τέμπο και το δεύτερο ημίχρονο εκεί όπου η ομάδα του Κουντζ ευτύχισε να βρει όχι ένα, ούτε δύο αλλά... τέσσερα τέρματα. Ο Ντουρσούν ξεκίνησε το δικό του «κρεσέντο», σκοράρωντας διαδοχικά στο 56ο και 81ο λεπτό, με αποτέλεσμα να κλειδώσει η υπόθεση νίκη. Αδίστακτοι οι φιλοξενούμενοι βρήκαν ακόμη δύο γκολ, ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση του 90λεπτου με τον Αρκγκούν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και τον Ντερβίσογλου, ο οποίος έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λιθουανία: Σέτκους, Μικολιούνας, Κλιμαβίτσιους (64' Λαούκζεμις), Σάτκους, Σίρβις, Μεγκελάιτις (46' Ούτκους), Αρμαναβίτσιους, Ντολζνίκοβ (46' Κέρνις), Γκολουμπίτσκας (74' Μπαράουσκας), Νοβίκοβας (64' Πετκεβίτσιους), Λαουκζέμις

Τουρκία: Αλεμντάρ, Καντίογλου (58' Ελμάλι), Αϊχαν, Κάμπακ (74' Οζκατσάρ), Μουλντούρ, Ούντερ (46' Ακτζούν), Οζκάν, Τσλαχάνογλου (46' Κοκτσού), Σίνικ (65' Ακτούρκογλου), Ντερβίσογλου, Ντουρσούν


Νησιά Φερόε - Λουξεμβούργο 0-1

Σε ένα αδιάφορο από πλευράς θεάματος πρώτο ημίχρονο οι δύο μονομάχοι δεν κατόρθωσαν να βρουν τις ευκαιρίες που θα τους δώσουν το προβάδισμα. Μοιρασμένη κατοχή και μία ελαφρώς μεγαλύτερη πρωτοβουλία από το Λουξεμβούργο, το οποίος δεν κατόρθωσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα .

Διαφορετική η εικόνα του δευτέρου μέρους, χάρις στην αποβολή του Γιόενσεν, ο οποίος άφησε τους γηπεδούχους με αριθμητικό μειονέκτημα. Έτσι ακολούθησε και το 1-0, έξι λεπτά αργότερα, όταν ο Ροντρίγκες ευστόχησε από τα έντεκα μέτρα δίνοντας στην ομάδα του ισχυρό προβάδισμα νίκης. Το μόνο που ακολούθησε ήταν ακόμη μία κόκκινη, αυτή τη φορά στον Βάτναμαρ με αποτέλεσμα τα Φερόε να μείνουν με εννέα παίκτες και να δουν το Λουξεμβούργο να αποδρά από την έδρα τους με το τρίποντο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νησιά Φερόε: Νίελσεν, Ντάβιντσεν, Ασκχάμ (60' Νάτεσαντ), Φέρο, Γιόενσεν, Όλσεν (86' Γιόνσον), Βατνάμαρ, Βατνάμαρ (85' Αντρέασεν), Σόρενσεν, Χάνσον (77' Μίκελσεν), Όλσεν

Λουξεμβούργο: Μόρις, Όλεσεν (90+5 Γκέρσον), Σανό, Κάρλσον, Γκονσάλβες - Πίντο, Μπαρέιρο, Μάρτινς, Μαρτίνς Π., Μπόρχες (86' Τιλ), Σινάνι Ροντρίγκες (90+ Μπόνχερτ)

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0