Football Talk

Nations League, Αυστρία – Δανία 1-2: Νίκη όπως με την… Γαλλία για τους Σκανδιναβούς (video)

Nations League, Αυστρία – Δανία 1-2: Νίκη όπως με την… Γαλλία για τους Σκανδιναβούς (video)
Δεύτερο διαδοχικό «διπλό» για την Δανία στην δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Nations League, με τους Σκανδιναβούς να επικρατούν της Αυστρίας με 2-1.

Σε έναν αγώνα που ξεκίνησε με μιάμιση ώρα καθυστέρηση, λόγω προβλημάτων ηλεκτροδότησης, η Δανία επικράτησε της Αυστρίας στο Στάδιο Ερνστ Χάπελ με 2-1. Η ομάδα του Χιούλμαντ… αντέγραψε το σκορ της νίκης τους επί των Γάλλων (3/6) και έφτασε στην πρώτη θέση του ομίλου της στο Nations League.

Χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό κύλησε το πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ελάχιστες ευκαιρίες αλλά την Δανία να αξιοποιεί την δική της. Στην πρώτη, ουσιαστικά, απειλή τους οι φιλοξενούμενοι θα καταφέρουν να σκοράρουν, με τον Χόιμπιεργκ στο 27’ να σουτάρει μετά από μια κόντρα μέσα στην περιοχή και να ανοίγει το σκορ.

Πέντε λεπτά αργότερα, μάλιστα, οι Σκανδιναβοί είχαν την δυνατότητα να διπλασιάσουν τα γκολ τους, με τον Πεντζ όμως να λέει «όχι» στο σουτ του Πούλσεν. Όντας μπροστά στο σκορ, η ομάδα του Χιούλμαντ μπήκε με «αέρα» αυτοπεποίθησης στο δεύτερο ημίχρονο, ελέγχοντας τα πρώτα 20 λεπτά, με τον Σκοβ Όλσεν να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 59’.

Η Αυστρία, όμως, ισορρόπησε τον αγώνα και λίγα λεπτά αργότερα βρήκε το γκολ της ισοφάρισης. Μετά από ανισορροπία στην άμυνα της Δανίας και σοβαρό λάθος του Σμάιχελ, ο Αρναούτοβιτς είδε τον Σλάγκερ που ήταν μόνος στο κέντρο της περιοχής και αυτός, με τον τερματοφύλακα της Λέστερ εξουδετερωμένο, δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει σε κενή εστία.

Η Δανία όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και με μια τρομερή έμπνευση του Στίγκερ Λάρσεν πέρασε ξανά μπροστά στο σκορ στο 84’. Ο ποδοσφαιριστής της Ουντινέζε έκοψε προς τα μέσα από τα αριστερά, σούταρε με το δεξί και άφησε τον Πεντζ «παγωτό», στέλνοντας την μπάλα στο «παραθυράκι» της εστίας.

Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν, δημιουργώντας μερικές απειλητικές καταστάσεις. Οι φιλοξενούμενοι όμως είχαν απάντηση με το 1-2 να μένει μέχρι τέλους.

Δεύτερο διαδοχικό «διπλό» για την Δανία, η οποία επικράτησε και της Αυστρίας μετά την Γαλλία (1-2, 3/6). Σε πολύ καλό «φεγγάρι» φαίνεται να βρίσκεται η ομάδα του Χιούλμαντ, όντας πρώτη στον όμιλο της στο Nations League με έξι βαθμούς μετά από δύο αγωνιστικές.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αυστρία (Ραλφ Ράνγκνικ): Πεντζ, Τρίμελ, Ποσχ (63’ Ντάνσο), Αλάμπα, Φριντλ (78’ Βέμπερ), Σλάγκερ, Ζάιβαλντ, Λάιμερ, Μπαουμγκάρντνερ (46’ Ζάμπιτσερ), Λιούμπισιτς (46’ Αρναούτοβιτς), Καλάιντζιτς (46’ Γκρέγκοριτς)

Δανία (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Νέλσον, Βέστεργκααρντ (51’ Κορνέλιους), Άντερσεν, Μέλε (66’ Λάρσεν), Γένσεν (80’ Ντιλέινι), Χόιμπιεργκ, Κρίστενσεν, Έρικσεν, Πούλσεν (51’ Ντάμσγκααρντ), Μπρέιθγουεϊτ (51’ Σκοβ Όλσεν)


Κώστας Ξενακούδης
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0