Football Talk

Nations League, Φινλανδία – Βοσνία Ερζεγοβίνη 1-1: «Λύτρωση» με Τζέκο στις καθυστερήσεις, στο 100ο ματς του Πούκι!

Nations League, Φινλανδία – Βοσνία Ερζεγοβίνη 1-1: «Λύτρωση» με Τζέκο στις καθυστερήσεις, στο 100ο ματς του Πούκι!

Συγκλονιστικό φινάλε στην αναμέτρηση του Ελσίνκι ανάμεσα σε Φινλανδία και Βοσνία για το Nations League, με τον Έντιν Τζέκο να «λυτρώνει» την χώρα του στις καθυστερήσεις και να… χαλά τη γιορτή του Τίμο Πούκι!

Δύο γκολ, από ένα στις καθυστερήσεις κάθε ημιχρόνου, έκριναν το αποτέλεσμα στο εναρκτήριο ματς του 3ου ομίλου στην δεύτερη κατηγορία του Nations League, μεταξύ Φινλανδίας και Βοσνίας Ερζεγοβίνης.

Πολύ πιο ουσιαστική ήταν στο πρώτο ημίχρονο η Φινλανδία. Στο 16ο λεπτό, ο Ρόμπιν Λουντ βρήκε δίχτυα, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε ορθά για οφσάιντ. Οι Φινλανδοί ενέτειναν τις προσπάθειες τους για γκολ προς το τέλος του ημιχρόνου, με τον Σέχιτς να είναι σε ετοιμότητα, τόσο στο σουτ του Πούκι στο 41’, όσο και του Λουντ στο 44’. Οι γηπεδούχοι ωστόσο, είχαν μοναδική ευκαιρία στις καθυστερήσεις για να ανοίξουν το σκορ. Ο Πρίσιτς βρήκε την μπάλα με το χέρι, με τον Νικ Γουέλς να καταλογίζει πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πούκι, νικώντας τον Βόσνιο γκολκίπερ για το 1-0.

8b12e1e093842a77f35b0512615c2f86.jpg

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως ολοκληρώθηκε το πρώτο. Η Φινλανδία δεν άφησε… το πόδι από το γκάζι και πίεσε για ένα ακόμη γκολ. Οι Βόσνιοι ωστόσο άντεξαν και ισορρόπησαν το παιχνίδι, σε μια προσπάθεια να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν σημαντικά τον Χραντέσκι. Ότι όμως δεν έκαναν σε ένα 90λεπτο, το έκαναν στις καθυστερήσεις του ματς, με τον Έντιν Τζέκο να εκμεταλλεύεται την ολιγωρία στην άμυνα των Φινλανδών, υποδέχθηκε την μπάλα και εκτέλεσε με βολέ τον Χραντέσκι από την μικρή περιοχή.

Έτσι, ο επιθετικός της Ίντερ έσωσε το βαθμό για την χώρα του, χαλώντας παράλληλα τη γιορτή του Πούκι, ο οποίος συμπλήρωσε 100 συμμετοχές με το εθνόσημο.

Επόμενος αντίπαλος για την ομάδα του Κάνερβα, το Μαυροβούνιο (7/6) και πάλι εντός έδρας. Η Βοσνία από την άλλη επιστρέφει στο Σαράγεβο, όπου θα υποδεχθεί την Ρουμανία (7/6).

Φινλανδία (Μ. Κάνερβα): Χραντέσκι, Άλο, Βαϊσάνεν, Ιβάνοφ, Ο’Σόνεγκνσι, Ούρονεν, Σούλερ (60’ Λαμ), Λουντ (78’ Φορς), Καμαρά, Νίσιλα (60’ Τέιλορ), Πούκι (78’ Κάλμαν)

Βοσνία Ερζ. (Ι. Πέτεφ): Σέχιτς, Γκαζιμπέγκοβιτς (67’ Χότιτς), Αχμέντχοτζιτς, Χατζικάντουνιτς, Κολάσινατς, Χατζιαχμέτοβις (83' Πρέβλιακ), Πιάνιτς (56’ Γκότζακ), Πρίτσιτς, Στεφάνοβιτς, Κρούνιτς (56’ Μέναλο), Τζέκο

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0