Football Talk

Nations League, 1ος όμιλος: «Σόκαρε» τους Γάλλους με ανατροπή η Δανία – Θρίαμβος της Αυστρίας στο ντεμπούτο του Ράνγκνικ! (video)

Nations League, 1ος όμιλος: «Σόκαρε» τους Γάλλους με ανατροπή η Δανία – Θρίαμβος της Αυστρίας στο ντεμπούτο του Ράνγκνικ! (video)

Μπορεί ο Καρίμ Μπενζεμά να βρέθηκε και πάλι σε μία εξαιρετική ημέρα, σκοράροντας και «κουβαλώντας» την Γαλλία μετά τον τραυματισμό του Κίλιαν Εμπαπέ, όμως ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης δεν ήταν… αρκετός για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα η ομάδα του, στην πρώτη αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Nations League, καθώς η Δανία «σόκαρε» άπαντες και πέρασε νικηφόρα με ανατροπή (1-2), για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια! Την ίδια ώρα, η Αυστρία έστησε το δικό της πάρτι στην έδρα της Κροατίας, επικράτησε με 3-0 και συνέχισε το φοβερό σερί του Ραλφ Ράνγκνικ στα ντεμπούτο του!

Κάθε πρώτη αγωνιστική, οποιασδήποτε διοργάνωσης, ενδέχεται να επιφυλάσσει εκπλήξεις και η Γαλλία «έπεσε» θύμα τέτοιας, στο πρώτο ματς του Nations League για το 2022, με αντίπαλο την Δανία (1-2).

Προηγήθηκε με απίθανο γκολ του Καρίμ Μπενζεμά, που πέρασε τη μισή… Δανία και ολοκλήρωσε άψογα την φάση, αλλά οι «τρικολόρ» ήταν επηρεασμένοι από τον τραυματισμό του Κίλιαν Εμπαπέ.

Πόσο μάλλον από την στιγμή που οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να βρουν γκολ σε μία από τις τρεις, εντός εστίας τελικές προσπάθειες που πραγματοποίησαν στο δεύτερο μέρος. Ο Κορνέλιους ισοφάρισε στο 68’, οι Γάλλοι κυνήγησαν με όλες τους τις δυνάμεις τη νίκη, αλλά το σύνολο του Κρίστιαν Έρικσεν θα έβρισκε την στιγμή του.

Αυτό συνέβη ένα λεπτό πριν από την συμπλήρωση των 90', και πάλι με τον ίδιο παίκτη. Ο Μέλε  βρήκε τον Κορνέλιους και αυτός «υπέγραψε» ένα τεράστιο «διπλό» των Δανών, οι οποίοι δεν είχαν καν βρει δίχτυα στην έδρα των «τρικολόρ» από το 1998 και έπειτα, σε πέντε αναμετρήσεις.

Ωστόσο, το ματς… γύρισε και η Δανία έφυγε με τους τρεις βαθμούς, για πρώτη φορά μετά το 1992, όπου και πάλι είχε επικρατήσει με το ίδιο σκορ!

Την ίδια ώρα, ο Ραλφ Ράνγκνικ συνέχισε το σερί που τον θέλει να μην ηττάται στο ντεμπούτο του σε πάγκο ομάδας στον 21ο αιώνα, μετρώντας μέχρι σήμερα 8 πρώτες αγωνιστικές είτε σε συλλογικό, είτε σε εθνικό επίπεδο, με απολογισμό 6 νίκες και δύο ισοπαλίες.

Το ρεκόρ λοιπόν συνεχίστηκε και με αντίπαλο την Κροατία, η οποία παρατάχθηκε δίχως τον ηγέτη της, Λούκα Μόντριτς και με μία καινοτόμα σύνθεση, με σύστημα 4-3-3, το οποίο δεν απέδωσε σε καμία περίπτωση.

Οι Κροάτες είδαν τον Αρναούτοβιτς να ανοίγει το σκορ στο 41ο λεπτό, στην πρώτη τελική προσπάθεια της Αυστρίας στον στόχο, με υπέροχη ατομική προσπάθεια, και να γίνεται ο πρώτος παίκτης που σκοράρει υπό τις οδηγίες του Ράνγκνικ, όντας Αυστριακός, και… παραδόθηκαν.

Δεν κατάφεραν να συνέλθουν από το «σοκ» και στην επανάληψη είδαν το πάρτι των Αυστριακών να λαμβάνει χώρα στο «σπίτι» τους και να δέχονται τρία γκολ εντός έδρας, για πρώτη φορά μετά το Νοέμβριο του 2020.

Ο Γκρέγκοριτς έκανε το 2-0 στο 54’ και τρία λεπτά αργότερα, ο Ζάμπιτσερ διαμόρφωσε το τελικό σκορ, με τον Βόμπερ να είναι ο άνθρωπος των… ασίστ σε αμφότερες περιπτώσεις.

Κάπως έτσι, η Αυστρία ολοκληρώνει την πρώτη αγωνιστική του πρώτου ομίλου στην κορυφή της βαθμολογίας και ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Δανία του Κρίστιαν Έρικσεν, την οποία δεν έχει κερδίσει, σε οποιοδήποτε θεσμό, από το 2010!


Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

Γαλλία – Δανία 1-2 (51’ Μπενζεμά -68’ 89’ Κορνέλιους)

Κροατία – Αυστρία 0-3 (41’ Αρναούτοβιτς, 54’ Γκρέγκοριτς, 57’ Ζάμπιτσερ)

Η βαθμολογία:

1. Αυστρία 3 (3-0)

2. Δανία 3 (2-1)

3. Γαλλία 0 (1-2)

4. Κροατία 0 (0-3)


Η δεύτερη αγωνιστική του 1ου ομίλου (06/06)

Κροατία – Γαλλία (21:45)

Αυστρία – Δανία (21:45)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0