Football Talk

Νεϊμάρ: Κλείνει τα αυτιά του στους επικριτές και ετοιμάζεται να προσπεράσει τον Πελέ! (video)

Νεϊμάρ: Κλείνει τα αυτιά του στους επικριτές και ετοιμάζεται να προσπεράσει τον Πελέ! (video)

Με το πέρας της φιλικής αναμέτρησης στην Σεούλ, ο Νεϊμάρ Τζούνιορ έφτασε τα 77 τέρματα με την φανέλα της «σελεσάο» και ετοιμάζεται πλέον να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου. Πως θα το πετύχει αυτό; Μα φυσικά προσπερνώντας τον μυθικό... Πελέ! 

Φίλοι και εχθροί, λατρεύουν να τον μισούν, είτε μιλάμε για οπαδούς της Παρί Σεν Ζερμέν, είτε για των άλλων ομάδων, οι οποίοι υποδέχονται με αποδοκιμασίες τον 30χρονο λατινοαμερικάνο σούπερσταρ. Έχει ακούσει τόσα και τόσα για ποικίλους λόγους, είτε αυτοί έχουν να κάνουν με την τεμπελιά του εντός του γηπέδου, είτε με τις ευφάνταστες «βουτιές. Ακόμη και οι φαντεζί ντρίμπλες του ενοχλούν...

Όσοι δεν έχετε παρακολουθήσει το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ που ετοίμασε το Netflix για χάρη του, καλό θα ήταν να αφιερώσετε λίγο χρόνο, καθώς αποκαλύπτονται διάφορες πτυχές του εαυτού του. Σε πολλές από τις σκηνές δικαιώνονται οι haters, σε άλλες όμως δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει το μεγαλείο του. Για τον Βραζιλιάνο οι φωνές περνούν απαρατήρητες, φαντάζουν λόγια του αέρα και θα μπορούσε κανείς να πει ότι ζει στον κόσμο του. Και στον κόσμο του Νεϊμάρ υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο και ρεκόρ...

Ας ρίξουμε όμως μία ματιά στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι. Ναι σε συλλογικό επίπεδο έχει κατακτήσει σχεδόν τα πάντα, συμπεριλαμβανομένου του Champions League (με γκολ στον τελικό επί της Γιούβε), ωστόσο ιδιάζουσα σημασία έχουν τα επιτεύγματα του σε εθνικό επίπεδο. Αποτελεί τον απόλυτο ηγέτη της πιθανών σπουδαιότερης χώρας που συμμετέχει στις παγκόσμιες διοργανώσεις, καθώς τα τέρματα και οι ασίστ του βοηθούν την ομάδα να βρίσκεται μονίμως σε θέση ισχύος.

Έχει προσπεράσει προ πολλού σε παραγωγικότητα τους Ρονάλντο Ναζάριο και Ρομάριο, φιγουράροντας ολομόναχος στην δεύτερη λίστα των σκόρερ και όντας πίσω μονάχα από τον Πελέ. Με την φανέλα της «σελεσάο» έχει βρει δίχτυα 73 φορές, κυνηγώντας πλέον σε απόσταση αναπνοής (τεσσάρων τερμάτων) τον μύθο της Σάντος. Όλα αυτά την ώρα που έχει μακράν τις περισσότερες ασίστ, έχοντας σερβίρει 45 φορές στους συμπαίκτες του. Όχι και άσχημα για έναν παίκτη που του έχει προσδωθεί το προσωνύμιο του ατομιστή.

Μήπως εν τέλη ο Νεϊμάρ αξίζει λίγη περισσότερη αναγνώριση; Όχι απαραίτητα σεβασμό, διότι και ο ίδιος έχει βάλει το λιθαράκι του στην αρνητική περιρρέουσα ατμόσφαιρα γύρω από το όνομα του, αλλά αναγνώριση για την προσφορά του στο ίδιο το άθλημα. Στην χώρα του λατρεύεται ακόμη σαν θεός, μένει να δούμε αν θα καταφέρει να αντιστρέψει την κατάσταση στο Παρίσι!
ney.jpg

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0