Football Talk

Σκωτία – Ουκρανία 1-3: Ηρωική πρόκριση για τους φιλοξενούμενους στον τελικό των playoff του Παγκοσμίου Κυπέλλου! (video)

Σκωτία – Ουκρανία 1-3: Ηρωική πρόκριση για τους φιλοξενούμενους στον τελικό των playoff του Παγκοσμίου Κυπέλλου! (video)
Καταιγιστικοί οι Ουκρανοί στην Γκλασκώβη, νίκησαν με 3-1 την Σκωτία και πήραν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό των playoff του Παγκοσμίου Κυπέλλου, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν την Ουαλία (Κυριακή 5/6).

Σε μία αναμέτρηση με αρκετά φορτισμένο παρασκήνιο λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία αλλά και υψηλής σημασίας και να καταφέρνουν να νικήσουν με 3-1.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο 17ο λεπτό ο Αντρίι Γιαρμολένκο έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ για τη χώρα τους, καθώς το σουτ του εντός περιοχής αποκρούστηκε από τον Κρεγκ Γκόρντον.  Μάλιστα, τρία λεπτά αργότερα ο Σκωτσέζος τερματοφύλακας έκανε καθοριστική έξοδο για να αποτρέψει τον Ρόμαν Γιάρεμτσουκ από το γκολ.

Στο 23ο λεπτό η Σκωτία συνεργάστηκε πολύ ωραία με τον Κάλουμ ΜακΓκρέγκορ να πασάρει στον Τζον ΜακΓκιν στο σημείο του πέναλτι, όμως αυτός να στέλνει τη μπάλα ψηλά άουτ. Τελικά, οι Ουκρανοί ήταν αυτοί που πήραν το κεφάλι στο σκορ 33ο λεπτό με εντυπωσιακό τρόπο, μιας και ο Γιαρμολένκο «κρέμασε» τον Γκόρντον για το 1-0.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Πετράκοφ απλοποίησε την υπόθεση-πρόκριση χάρη στην κεφαλιά του Γιάρεμτσουκ που άφησε «άγαλμα» τον Γκόρντον για το 2-0. Ενώ ένα λεπτό μετά οι Ουκρανοί άγγιξαν και τρίτο γκολ με τον Γιαρμολένκο.

Παρόλα αυτά, η Σκωτία δεν τα παράτησε και στο 67’ ο ΜακΓκίν έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία για να μειώσει και να βάλει και πάλι τη χώρα του στην αναμέτρηση. Κάτι τέτοιο όμως επετεύχθη στο 79’ με τον Κάλουμ ΜακΓκρέγκορ να μειώνει σε 1-2 με την μπάλα να περνάει την γραμμή αργά και βασανιστικά, όμως ήταν πλέον αργά για κάτι παραπάνω. 

Μιας και το κερασάκι στη τούρτα και το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Άρτεμ Ντόβμπικ με πλασέ στο 90+5'

Οι ενδεκάδες:

Σκωτία (Στιβ Κλαρκ): Γκόρντον, Χάνλεϊ, Κούπερ (68’ Χέντρι), ΜακΤόμινεϊ, Χίκεϊ, Ρόμπερτσον, Γκίλμουρ (68’ Άρσμστρονγκ), ΜακΓκρέγκορ, ΜακΓκίν, Ντάικς (46’ Κρίστι), Άνταμς

Ουκρανία (Ολεκσάντρ Πετράκοφ): Μπουστσάν, Καραβάεφ, Ζαμπάρνι, Ματβιγιένκο, Μικολένκο, Στεπανένκο, Ζιντσένκο, Μαλινόφσκι (72’ Σαπαρένκο), Τσιγκάνκοφ (72’ Μούντρικ), Γιαρμολένκο (79' Ζούμπκοφ), Γιάρεμτσουκ

Φοίβος Πεφάνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0