Football Talk

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ολικό «rebuild» με κινήσεις προς την… σωστή κατεύθυνση!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ολικό «rebuild» με κινήσεις προς την… σωστή κατεύθυνση!

Οι «κόκκινοι διάβολοι» φέρνουν καινούρια και πιο έμπειρα πρόσωπα στις θέσεις που λειτουργούν ως «πυρήνες» για το μέλλον του συλλόγου, αλλά και την ελπίδα για δόξες στο Όλντ Τράφορντ

Η Γιουνάιτεντ έχει ξεκινήσει από τα μέσα της τραγικής αυτής σεζόν που διένυσε για τον προγραμματισμό της επόμενης με καθοριστικές αλλαγές, όπως αυτή του προπονητή, με την έλευση του Έρικ Τεν Χαγκ από τον Άγιαξ, τους σημαντικούς ρόλους των Τζον Μέρτοου (Διευθυντής Ποδοσφαίρου), Ντάρεν Φλέτσερ (Τεχνικός Διευθυντής), την επιστροφή του Άντι Ο’Μπόιλ ως αναπληρωτή Διευθυντή Ποδοσφαίρου, αλλά ακόμα και την επένδυση των πέντε εκατομμυρίων λιρών στο προπονητικό κέντρο του Κάρινγκτον.

Το «backstage» της Γιουνάιτεντ 

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Τα άτομα που έχουν πάρει στις «πλάτες» τους την «νέα» Γιουνάιτεντ είναι ο Τζον Μέρτοου και ο Ριτς Άρνολντ (Διευθύνων Σύμβουλος) οι οποίοι έχουν υποσχεθεί στους φιλάθλους αλλαγές προς ένα ελπιδοφόρο μέλλον επί εποχής Τεν Χαγκ, αλλά ζητάνε και χρόνο και υπομονή για την επίτευξη των στόχων τους. 

John_Murtough_and_Darren_Fletcher_41615376324636_medium.jpg

Παράλληλα, ο αγγλικός σύλλογος, ίσως έκρινε σωστά να χωρίσει τους δρόμους του με τον Ραλφ Ράνγκνικ, ο οποίος θα συνεχίσει ως προπονητής με την Εθνική Αυστρίας και όχι ως σύμβουλος στη Γιουνάιτεντ, όπως προέβλεπε το συμβόλαιό του. Καθώς, είχε χαθεί η εμπιστοσύνη μετά το πέρασμά του στους πάγκους των «μπέμπηδων».

Ενώ η επιστροφή του Άντι Ο’Μπόιλ ως αναπληρωτή Διευθυντή Ποδοσφαίρου είναι μία κίνηση που θα προσθέσει εμπειρία, αλλά θα φέρει και ένα άτομο που ήταν και πριν από 16 χρόνια στο Μάντσεστερ. Μιας και ο Βορειο-ιρλανδός είχε δουλέψει ως προπονητής στις ακαδημίες μαζί με τον Μάρκους Ράσφορντ. Επίσης ο ίδιος έχει περάσει και από τις τάξεις των Λίβερπουλ, Κόβεντρι, Ρέξαμ αλλά την ομάδα κ21 της Εθνικής Αγγλίας

WhatsApp-Image-2022-05-31-at-4.14.00-PM.jpeg.webp

Είναι τα κατάλληλα άτομα οι παραπάνω; Όπως είναι λογικό, ξεκάθαρη απάντηση δεν μπορεί να υπάρξει αυτή τη στιγμή, αλλά υπάρχει φιλοδοξία στο κλαμπ και με την πάροδο του χρόνου θα υπάρχει αξιολόγηση για το αν θα είναι οι οδηγοί των επιτυχιών στο «Θέατρο των Ονείρων». 

Η επόμενη μέρα στο ρόστερ

Πλέον είναι πιο φανερό από ποτέ πως στα τελευταία μεταγραφικά παζάρια οι «κόκκινοι διάβολοι»έχουν δαπανήσει υπέρογκα χρηματικά ποσά για ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν έχουν ανταποδώσει και δεν έχουν αποφέρει καρπούς στην προσπάθεια που γίνεται, με μοναδικές εξαιρέσεις, κυρίως τους Μπρούνο Φερνάντες και Κριστιάνο Ρονάλντο. Είναι ένα κεφάλαιο που προβληματίζει τους φιλάθλους αλλά και τον Τεν Χαγκ και η λύση δεν είναι κάποια άλλη από τις συνηθισμένες αγοραπωλησίες. Σαφώς ο στόχος είναι να υπάρξουν μαζικές αποχωρήσεις και αφίξεις από την άλλη πλευρά. Δίχως αμφιβολία, ως ελεύθεροι θα αποχαιρετήσουν το Ολντ Τράφορντ οι Πολ Πογκμπά, Έντινσον Καβάνι, Τζέσι Λίνγκαρντ, Νεμάνια Μάτιτς και Χουάν Μάτα. Επιπλέον, οι Χάρι Μαγκουάιρ, Αάρον Γουάν-Μπισάκα, Αντονί Μαρσιάλ, Βίκτορ Λίντελοφ, Έρικ Μπαϊγί, Φιλ Τζόουνς και Ντιν Χέντερσον είναι προς πώληση. 

0_ipiccy_image-2022-03-26T112731211.jpg

Βέβαια, οι Γκλέιζερς θα προσπαθήσουν κρατήσουν τον Ρονάλντο και για την επόμενη σεζόν, φέρνοντας ποδοσφαιριστές που θα βοηθήσουν και αυτοί με τη σειρά τους την ομάδα σε αυτή την «ανακατασκευή» που λαμβάνει χώρα. 

Φοίβος Πεφάνης 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0