Football Talk

Χάντερσφιλντ - Νότιγχαμ Φόρεστ 0-1: Επιστροφή στην Premier League μετά από 23 χρόνια, με... μπόνους 200 εκατομμυρίων ευρώ! (video)

Χάντερσφιλντ - Νότιγχαμ Φόρεστ 0-1: Επιστροφή στην Premier League μετά από 23 χρόνια, με... μπόνους 200 εκατομμυρίων ευρώ! (video)
Η Νότιγχαμ Φόρεστ επικράτησε με 1-0 της Χάντερσφιλντ (29/05) στον τελικό των play-offs της Championship και εξασφάλισε την επιστροφή της στην Premier League μετά από 23 χρόνια «απουσίας»!
 
Το μεγάλο «εισιτήριο» για την Premier League εν τέλει βάφτηκε... κόκκινο! Η Νότιγχαμ Φόρεστ επικράτησε με 1-0 της Χάντερσφιλντ (29/05) στο Wembley και 32 χρόνια μετά την τελευταία της παρουσία στην πρώτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, επιστρέφει στα... σαλόνια!
 
Τεράστια επιτυχία για την ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη, αφού με το «χρυσό»... αυτογκόλ του Κόλγουιλ στο 43', όχι μόνο εξασφάλισε την επιστροφή της στην Premier League, ακολουθώντας το παράδειγμα των Φούλαμ-Μπόρνμουθ, αλλά θα δει και τα ταμεία της να γεμίζουν με 200 εκατομμύρια ευρώ!
 
 
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τη Φόρεστ, αφού μόλις στο 12ο λεπτό απείλησε, αλλά η κεφαλιά του Γέιτς από καλό σημείο, πέρασε άουτ. Παρόλα αυτά, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. 
 
Τα σκληρά μαρκαρίσματα και η ένταση πήραν την θέση του θεάματος έως το 43ο λεπτό, που ήρθε και το πρώτο γκολ!
 
Ο Γκάρνερ έκανε τη σέντρα-σουτ, ο Γέιτς προσπάθησε να μπει στη φάση και να δώσει στην μπάλα πορεία προς τα δίχτυα, αλλά εν τέλει το έπραξε ο αμυνόμενος Κόλγουιλ, ανοίγοντας το σκορ με αυτογκόλ!

Το 1-0 παρέμεινε ως σκορ του πρώτου μέρους, με την εικόνα της αναμέτρησης να μην αλλάζει ούτε στις αρχές του δευτέρου. Η Χάντερσφιλντ είχε την κατοχή της μπάλας, ασκούσε μεγαλύτερη πίεση, αλλά δεν μπορούσε να την μετουσιώσει σε κάποια ευκαιρία.
 
Στο 72' ζήτησε πέναλτι, αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης όχι μόνο δεν υπέδειξε την εσχάτη των ποινών, αλλά έδειξε και κίτρινη κάρτα στον Τόφολο για «θέατρο». Ο έλεγχος της φάσης και από τον VAR, δεν άλλαξε κάτι, με το παιχνίδι να συνεχίζεται.

Πέντε λεπτά πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας, μία ακόμα φάση σήκωσε «θύελλα αντιδράσεων» από πλευράς Χάντερσφιλντ, όταν ο Ο' Μπράιαν έπεσε εντός περιοχής μετά από επαφή με τον Λόου, ωστόσο διαιτητής και VAR δεν βρήκαν κάτι μεμπτό. 

Το σύνολο του Κορμπεράν συνέχισε να πιέζει, δίχως να έχει κάποια μεγάλη και σημαντική ευκαιρία στα εναπομείναντα λεπτά. Στο τελευταίο σφύριγμα, ο φωτεινός πίνακας στο Wembley έδειξε το 1-0 (29/05) ως τελικό σκορ της αναμέτρησης και επιβεβαίωσε την επιστροφή της Νότιγχαμ Φόρεστ στην Premier League μετά από 23 χρόνια.
 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Χάντερσφιλντ (Κάρλος Κορμπεράν): Νίκολς, Λες, Σαρ (57' Ράσελ), Κόλγουϊλ, Πίπα, Χογκ, Ο'Μπράιεν, Τόφολο, Σινάνι (2' Χολμς), Τόμας, Γουόρντ (67' Γουόρντ)
 
Νότιγχαμ Φόρεστ (Στιβ Κούπερ): Σάμπα (90' Χόρβατ), Γουόραλ, Κουκ, ΜακΚένα, Σπενς, Γιατς, Γκάρνερ, Κόλμπακ, Ζίνγκερνάγκελ (74' Λόου), Τζόνσον, Ντέιβις (66' Σάριντζ)
 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0