Football Talk

Παναθηναϊκός: Ποια συμβόλαια λήγουν και τι κάνουν οι «πράσινοι»

Παναθηναϊκός: Ποια συμβόλαια λήγουν και τι κάνουν οι «πράσινοι»

Οκτώ είναι τα συμβόλαια που ολοκληρώνονται το φετινό καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό. Ποιοι είναι αυτοί που… ανοίγουν πλώρη, ποιοι έχουν πιθανότητες και ποιοι μένουν.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε τη σεζόν, πετυχαίνοντας όλους του τους στόχους, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας και η επάνοδος στους τίτλους μετά από οκτώ χρόνια είναι πολύ σημαντικό για τον οργανισμό και έχει μπει σε τροχιά… κανονικότητας. Στόχος είναι η διαρκής εξέλιξη και αυτό είναι… ηλίου φαεινότερο.

Η στάση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, είναι πέρα για πέρα αντάξιά του μεγέθους του συλλόγου και δεν φλυαρεί. Είναι μετρημένος, ξέρει που βρίσκεται, έχει εικόνα της κατάστασης και δουλεύει αδιάκοπα. Ακόμη και μετά την κατάκτηση του τίτλου παρουσιάστηκε ταπεινός και είπε πως η φετινή χρονιά θα πρέπει να είναι ορόσημο για ένα νέο ξεκίνημα στον Παναθηναϊκό. Ταπεινός, προφανώς, εμφανίστηκε και ο Δημήτρης Κουρμπέλης, ο οποίος είναι πολλά χρόνια στην ομάδα και την γνωρίζει και από την καλή και από την ανάποδη.

Ποια είναι η επόμενη μέρα για τον Παναθηναϊκό, ποια συμβόλαια λήγουν, ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν και που αποσκοπεί ο σύλλογος;

Την ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο μεταγραφών, οκτώ είναι τα συμβόλαια που ολοκληρώνονται ξεκινώντας από την άμυνα: Σάντσες, Χουάνκαρ, Βιγιαφάνιες, Μαουρίσιο, Γκατσίνοβιτς, Λούντκβιστ, Χατζηγιοβάνης και Βιτάλ.
ipiccy_image_17_4_1.jpg

Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης, πλέον είναι επίσημο πως αποχώρησε από το σύλλογο και έγινε παίκτης της τουρκικής Ανγκαρακουτσού. Η περίπτωση του ήταν… ηλίου φαεινότερη. Ο παίκτης «πέταξε» τις ευκαιρίες που του δόθηκαν. Η κακή νοοτροπία του, αλλά και η όχι και τόσο καλή αγωνιστική του εικόνα φαίνεται πως θα φέρουν το τέλος της συνεργασίας του με τον «τριφύλλι», μετά από 10 χρόνια παρουσίας στο σύλλογο.

H πιο ξεκάθαρη είναι η περίπτωση του Λούντκβιστ. Ο Σουηδός, ήταν πάρα πολύ άτυχος στην θητεία του στον Παναθηναϊκό, με τον ένα τραυματισμό να διαδέχεται τον άλλο. O 25χρονος μέσος, δεν έχει πιθανότητες παραμονής μετρώντας μονάχα 13 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Επόμενος με σειρά… ευκολίας έρχεται ο Ματέους Βιτάλ, όπου σε 1700 αγωνιστικά λεπτά (πολλά περισσότερα από βασικά γρανάζια της ομάδας) κατάφερε να σκοράρει τρία γκολ και να μοιράσει μια ασίστ. Ξεκίνησε πολύ δυναμικά τη σεζόν, αλλά δεν κατάφερε να έχει μια ανάλογη συνέχεια με την απόδοση του να πέφτει κατακόρυφα. Είναι ακόμη μια περίπτωση παίκτη που δεν θα έχει μέλλον στην ομάδα, παρά το νεαρό της ηλικίας του (24 ετών, γεννηθής 1998).

Ο Φακούντο Σάντσες αποτελεί ένα χαρτί «μπαλαντέρ» για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αφού δείχνει πως δεν έχει πρόβλημα να… βγει έξω από τα νερά του και να αγωνιστεί σε θέσεις που δεν έχει συνηθίσει. Αναπλήρωσε τον Χουάνκαρ όταν χρειάστηκε, έπαιξε ελάχιστους αγώνες ως βοηθός στα στόπερ, αλλά τον είδαμε και στη μεσαία γραμμή. Σε συνδυασμό με το όχι και τόσο βαρύ συμβόλαιο του, φαίνεται πως θα βρει συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο και θα παραμείνει στην ομάδα.

ipiccy_image_18_3.jpg

Και τώρα φτάνουμε στα δύσκολα. Ο Μαουρίσιο, στην ηλικία 33 χρονών είχε μια πολύ μεστή χρονιά, έδειξε πράγματα, αλλά ο Παναθηναϊκός θέλει το κάτι παραπάνω στη συγκεκριμένη θέση. Σε συνδυασμό με το μισό εκατομμύριο το οποίο αμείβεται, εκτός απροόπτου το «τριφύλλι» θα στραφεί στην επιλογή νέου παίκτη για να αναβαθμίσει τη μεσαία του γραμμή.

Ο λόγος για τον Χουάνκαρ. Η συζήτηση έχει ανοίξει πολύ καιρό και οι δύο πλευρές έχουν μεγάλη θέληση για επέκταση της συνεργασίας τους. Όλα δείχνουν πως έτσι θα καταλήξει κιόλας, καθώς ο Ισπανός είναι ένας εκ των καλύτερων (αν όχι ο καλύτερος) αριστερός μπακ του πρωταθλήματος και είναι αναπόσπαστο κομμάτι. Διαφορά ανάμεσα στις δύο πλευρές υπάρχει μόνο στο οικονομικό κομμάτι, αλλά θα βρεθεί η «χρυσή τομή».

Προτελευταία είναι η περίπτωση του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, ο οποίος ήρθε στην ομάδα τον Ιανουάριο και δεν του πήρε πολύ χρόνο για να προσαρμοστεί. Ο ίδιος ο παίκτης σε δικές του δηλώσεις έχει εκφράσει την θέληση του για παραμονή, αλλά πως και η ομάδα έχει δείξει θέληση και θα κινηθεί για την απόκτηση του, χωρίς να υπάρχει οψιόν αγοράς. Όλα γείρουν στην πλευρά της γερμανικής Χοφενχάιμ, όπου θα έχει και τον τελευταίο λόγο, καθώς ο νέος προπονητής της θα κρίνει και το μέλλον.

Τελευταίος έρχεται ο… αγαπημένος Λούκας Βιγιαφάνιες. Ο Αργεντινός μέσος είναι πολύ ταλαντούχος και προσφέρει μεγάλη αυτοπεποίθηση στη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού, γνωρίζοντας παράλληλα το «μεγαλείο» του συλλόγου, καθώς και το μέγεθος του. Η λατρεία από τον κόσμο είναι ξεκάθαρη, όπως και η αγάπη του «Βίγια» για το τριφύλλι. Έχει μοναδικό ταλέντο στο παιχνίδι με μια επαφή, όπως και οι ανασταλτικές του λειτουργίες είναι σημείο «κλειδί» στο παιχνίδι του. Η αμοιβή του (650.000€ ετησίως) δεν είναι βιώσιμη για το σύλλογο οπότε η μοναδική περίπτωση για παραμονή θα έρθει σε περίπτωση υποχώρησης του παίκτη. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν είναι απίθανο, αλλά οι πιθανότητες γείρουν προς αποχώρηση.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0