Football Talk

Παναθηναϊκός: Κύπελλο και… Ρόμα του έδωσαν το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό!

Παναθηναϊκός: Κύπελλο και… Ρόμα του έδωσαν το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό!

Μέσω Κυπέλλου και Ρόμα, ο Παναθηναϊκός «κερδίζει» έναν γύρο στα προκριματικά του Europa Conference League.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Η νίκη της Ρόμα στο Τορίνο, σε συνδυασμό με το ευρωπαϊκό εισιτήριο της Φέγενορντ και την εξασφάλιση των εισιτηρίων τους για το Europa League, ο Κυπελλούχος Ελλάδας Παναθηναϊκός θα βρεθεί απευθείας στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Το γεγονός πως οι «πράσινοι» (εκ του αποτελέσματος) θα βρεθούν στον τρίτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης έγινε γνωστό λίγο πριν την έναρξη του τελικού . Ως εκτούτου, ο Παναθηναϊκός κερδίζει σχεδόν δύο εβδομάδες προετοιμασίας, γεγονός που δίνει στην ομάδα μερικές παραπάνω ανάσες και ξεκούραση για την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων της επόμενης σεζόν.

Ο δεύτερος σημαντικός γύρος ξεκινάει στις 21 Ιουλίου και ο επαναληπτικός είναι στις 28. Αντίθετα τρίτος προκριματικός ξεκινάει στις 4 Αυγούστου και η ρεβάνς θα λάβει χώρα στις 11.

Η Ρόμα και η Φέγενορντ δεν ευνόησαν όμως μόνο τον Παναθηναϊκό. Από τη στιγμή που οι δύο ομάδες έχουν εξασφαλίσει θέσεις για το Europa League μέσω των πρωταθλημάτων, δεν χρειάζεται να πάει το εισιτήριο στον κάτοχο του Conference League. Έτσι μέσω του περίφημο rebalance, προκύπτουν οι εξής εξελίξεις:

- Οι Κυπελλούχοι Τουρκίας, Δανίας, Κύπρου πάνε στα play off του Europa League.

- Οι Κυπελλούχοι Σερβίας και Τσεχίας πάνε στον τρίτο προκριματικό του Europa League.

- Οι Κυπελλούχοι Κροατίας, Ελβετίας, Ελλάδας κερδίζουν έναν γύρο και πάνε στον τρίτο προκριματικό του Conference League.

Από την άλλη μεριά ΠΑΟΚ και Άρης θα ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους κανονικά στις 21 Ιουλίου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0